Транспортування потерпілих. (Презентація)

Про матеріал

Після виносу поранених (уражених) із поля бою та надання їм першої медичної допомоги здійснюються заходи щодо їх перенесення чи перевезення у місця збору та евакуації на вищий рівень медичного забезпечення, з метою надання спеціалізованої медичної допомоги. Перенесення або перевезення потерпілих із одного місця в інше називається транспортуванням.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організація надання першої медичної допомоги в бою.

Номер слайду 2

Розшук поранених та хворих на полі бою Мал. Відтягнення пораненого переповзанням: а – на боці; б – на спині; в – на животі; г – за допомогою носилкової лямки. Мал. Розшук та відтягнення пораненого АБВГМал. Способи виносу пораненого носилковою лямкою: а – на спині; б переповзанням напівкарачки. Мал. Способи виносу пораненого двома солдатами: а – на «замку» з двох рук; б – на руках «один за одним»абаб

Номер слайду 3

Розрізняють такі способи перенесення потерпілих: на руках, на плечах, на спині, з використанням носильних лямок, підручних засобів, на санітарних носилках.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Транспортування потерпілих Після виносу поранених (уражених) із поля бою та надання їм першої медичної допомоги здійснюються заходи щодо їх перенесення чи перевезення у місця збору та евакуації на вищий рівень медичного забезпечення, з метою надання спеціалізованої медичної допомоги. Перенесення або перевезення потерпілих із одного місця в інше називається транспортуванням. Воно виконується до і після надання першої медичної допомоги потерпілим. Способи і правила транспортування залежать від стану потерпілого, наявних сил і засобів медичного забезпечення бою.

Номер слайду 6

Транспортний засіб для вивозу поранених з полю бою. Транспортер переднього краю

Номер слайду 7

pptx
До підручника
Захист Вітчизни 11 клас (Бахтін А. М. та інші)
Додано
2 жовтня 2018
Переглядів
7574
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку