Тести з цивільного захисту

Про матеріал

Тести розроблено згідно шкільної програми і охоплюють основні теми розділу "Цивільний захист". Використовуються на уроках для перевірки рівня знань учнів після вивчення повного курсу "Цивільний захист"

Перегляд файлу

     КЗ «Пришибська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М. А. Шаламова»

                             Михайлівської РДА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тести до розділу

«Цивільний захист»

 

 

 

 

Розробив учитель

курсу «Захист Вітчизни

Луговський І. В.

 

 

 

 

 

 

 

 

Пришиб – 2017

 

Тести до розділу«Цивільний захист»

1.Начальником ЦЗ України є:

а. Президент України;

б. Прем’єр Міністр України;

в. міністр з питань надзвичайних ситуацій;

г. Голова Верховної Ради України. 

2.Яка сильнодіюча отруйна речовина має пянкий запах гіркого мигдалю:

а. фосген ;

б. аміак;

в. синильна кислота;

г. сірководень.

3.Потужність ядерного вибуху характеризується:

а. ударною хвилею;

б. дозою випромінювання;

в. тротиловим еквівалентом;

г. електромагнітним імпульсом.

4. Нейтронна зброя-це різновид:

а. хімічної зброї;

б. біологічної зброї;

в. лазерної зброї;

г. ядерної зброї.

5. До отруйних речовин задушливої дії відносять:

а. фосген;

б. іприт;

в. зарин;

г. всі відповіді вірні.

6. Звичайні хімічні боєприпаси споряджаються:

а. однією ОР;

б. двома ОР;

в. трьома ОР;

г. чотирма ОР.

7. Малі сховища вміщують:

а. до 50 чол.;

б. 50-100 чол.;

в. 100-150 чол.;

г. 150-300 чол.

8. Запас продуктів харчування у розрахунку на одну людину у сховищі робитьсяне менше ніж на:

а. одну добу;

б. дві доби;

в. три доби;

г. чотири доби.

9.В яких протигазах можна виконувати роботи під водою:

а. ЦП-5, ІП-4;

б. ПДФ-Д, ІП-5;

в. ІП-5, ІП-4;

г. ЦП-5; ЦП-7.

10.Камера захисна дитяча (КЗД) призначена для захисту дітей віком до:

а. 0,5 року;

б. 1 року;

в. 1,5 року;

г. 2 років.

11. Цивільний фільтрувальний протигаз ЦП-5 складається з:

а. лицевої частини ШМ-62У, фільтрувально-поглинальної коробки ЦП-5;

б. лицевої частини ШМ-62У, фільтрувально-поглинальної коробки ЦП-5,        

               переговорного пристрою.

в.лицевої частини ПЦП, фільтрувально-поглинальної коробки ЦП-5;

г. лицевої частини МЦП, фільтрувально-поглинальної коробки ЦП-5,        

               переговорного пристрою.

12.Безперервний час перебування дитини в камері захисній дитячій (КЗД) до:

а. до 3 год;

б. до 6 год;

в. до 12 год;

г. до 24 год.

13. У середині фільтрувально-поглинальної коробки протигаза ЦП-5 є:

а. протиаерозольний фільтрі шихта;

б. протиаерозольний  фільтр;

в. шихта;

г. клапанна коробка.

14. Пакет перевязувальний індивідуальний (ППІ) призначений для:

 а. надання допомоги при пораненнях і опіках;

 б.надання допомоги при пораненнях;

в. надання допомоги при опіках;

г. для захисту від краплиннорідких ОР.

15. Індивідуальний протихімічний пакет ІПП-8 призначений для:

а. надання допомоги при пораненнях і опіках;

б. надання допомоги при пораненнях;

в. надання допомоги при опіках;

 г. для знезараження краплиннорідких ОР.

16. Евакуація здійснюється :

а. наземним і повітряним транспортом;

б. наземним;

в. всіма видами транспорту;

 г. всіма видами транспорту і пішки

17. При проведенні рятувальних робіт в завалах в першу чергу:

а. надають допомогу потерпілим;

б. подають повітря в завалені приміщення;

в. встановлюють зв'язок з потерпілими;

г. відкривають аварійні виходи.

18. Видалення небезпечних речовин з відкритих ділянок шкіри, із взуття, одягу, протигаза називають:

а. частковою санітарною обробкою;

 б. повною санітарною обробкою;

в. дезактивацією;

г. дегазацією.

19. Руйнування (нейтралізація) або видалення отруйних речовин (ОР) з різних предметів, техніки, споруд, місцевості називається:

а. дезінфекцією;

 б. повною санітарною обробкою;

в. дезактивацією;

 г. дегазацією.

20. Карантин запроваджується у зоні:

а. радіактивного забруднення;

 б. хімічного забруднення;

в. біологічного зараження;

г. обсервації.

21. При евакуації загальна маса речей на одну людину не повинна перевищувати:

а. 25 кг.

б. 50 кг.

в. 75 кг.

 г. 100 кг.

22. На етикетці сумки з речами евакуюємого зазначається:

  а. ПІБ, домашня адреса;

б. ПІБ, кінцевий пункт евакуації;

 в. ПІБ, домашня адреса, кінцевий пункт евакуації;

 г. ПІБ.

23. У захисних спорудах краще розміщуватись:

а. біля вентиляційних люків;

б. біля стін;

в. де є вільне місце;

 г. групами з знайомими.

24. Для ведення рятувальних та інших невідкладних аварійно-відновлювальних робіт залучаються:

а. воєнізовані спеціалізовані формування ЦЗ ;

 б. невоєнізовані аварійно-рятувальні загони;

в. військові частини;

г. всі відповіді вірні.

25. Сховища мають:

а. запас продуктів харчування на 1-2 доби;

б. індивідуальну систему опалення;

в. індивідуальне  освітлення;

г. всі відповіді вірні.

26.Пост радіаційного і хімічного спостереження складається:

а. 2 чоловік;

б. 3 чоловік;

в. 4 чоловік;

г. 5 чоловік

КОД

1

Б

14

А

2

В

15

Г

3

В

16

Г

4

Г

17

В

5

А

18

А

6

А

19

Г

7

Г

20

В

8

Б

21

Б

9

В

22

Б

10

В

23

Г

11

А

24

Г

12

Б

25

В

13

А

26

Б

 

docx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, академічний, профільний, для хлопців) 11 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
22 жовтня 2018
Переглядів
2878
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку