Тестові завдання з однією правильною відповіддю
1. Укажіть найпоширеніше захворювання зубів
А карієс Б стоматит В пародонтоз
2. Укажіть кількість пар слинних залоз людини
А 2 Б 3 В 4
3. Укажіть загальну кількість зубів дорослої людини
А 8 різців, 4 ікла, 20 кутніх Б 4 різці, 8 іклів, 20 кутніх
В 10 різців, 8 іклів, 10 кутніх
4. Укажіть, який процес НЕ відбувається в ротовій порожнині
А механічне подрібнення їжі Б знезараження мікроорганізмів
В розщеплення жирів
5. Укажіть, якою тканиною утворений язик
А м’язовою посмугованою Б сполучною
В м’язовою непосмугованою
6. Укажіть, куди язик проштовхує пережовану, змочену слиною та частково розщеплену їжу
А стравохід Б глотка В шлунок
7. Укажіть енергетичну цінність 1 г білка
А 17,2 кДж Б 38,9 кДж В 39,8 кДж
8. Укажіть фермент підшлункового соку
А трипсин Б пепсин В лізоцим Г муцин
9. Укажіть правильне співвідношення білків, жирів, вуглеводів у добовому раціоні дорослої людини
А 1:1: 2 Б 1:1: 4 В 1:1: 5 Г 2:1:1
10. Укажіть хворобу, що спричинена відсутністю вітаміну А в організмі
А куряча сліпота Б цинга В бері-бері Г рахіт
Тестові завдання з кількома правильними відповідями
11. Укажіть функції травної системи
А всмоктування їжі Б виведення СО2 В видільна
Г регуляторна Д рухова
12. Укажіть складові слини
А ліпаза Б муцин В лізоцим Г хлоридна кислота
13. Укажіть функції слини
А всмоктування їжі Б змочування їжі В видільна
Г розщеплення вуглеводів Д знезараження мікроорганізмів
Завдання на встановлення послідовностей
14. Зазначте правильну послідовність органів травної системи
А ротова порожнина Б шлунок В глотка
Г стравохід Д тонкий кишечник Е 12-пала кишка
Є товстий кишечник Ж анальний отвір З пряма кишка
15. Зазначте послідовність процесів і перетворень, що відбуваються з їжею у травній системі
А подрібнення їжі Б всмоктування В виведення решток
Г розщеплення вуглеводів Д ковтання Ж розщеплення білків