Тренажер задач з математики для 3 класу.

Про матеріал
Вирішуючи задачі, діти вчаться аналізувати інформацію, робити висновки, знаходити причинно-наслідкові зв'язки, планувати свої дії. Це тренує їх мислити логічно, системно, нестандартно, шукати різні способи вирішення проблем.
Перегляд файлу

Розв’яжи задачі двома способами. Склади вирази до задач.

1.На екскурсію вирушили 4 групи дітей. У кожній групі було по 6 хлопчиків і 5 дівчаток. Скільки дітей загалом поїхали на екскурсію?

 

2.У шкільному театрі 3 гуртки: акторський, хореографічний та вокальний. У кожному гуртку по 7 дівчаток і 8 хлопчиків. Скільки дітей загалом займаються у театральних гуртках?

 

3.У шкільному оркестрі 4 групи: духових інструментів, ударних інструментів, струнних інструментів та вокальна. У кожній групі по 9 хлопчиків і 6 дівчаток. Скільки дітей загалом?

 

 4 .У спортивній секції 5 команд: з футболу, баскетболу, волейболу, тенісу та плавання. У кожній команді по 10 хлопчиків і 8 дівчаток. Скільки дітей всього?

 

5.У туристичному клубі 3 маршрути: гірський, водний та велосипедний. У кожній групі по 12 хлопчиків і 9 дівчаток. Скільки дітей всього?

 

6. У шкільному хорі 4 голоси: сопрано, альт, тенор та бас. У кожному голосі по 11 хлопчиків і 10 дівчаток. Скільки дітей всього?

 

7. У шкільному парламенті 5 комітетів: з освіти, культури, спорту, екології та соціальних питань. У кожному комітеті по 13 хлопчиків і 12 дівчаток. Скільки дітей всього?

 

8. У шкільному гуртку "Юні натуралісти" 3 групи: ботаніків, зоологів та екологів. У кожній групі по 10 хлопчиків і 8 дівчаток. Скільки дітей загалом ?

 

9.У лісі бігли 4 зайці та 3 білки. Кожен зайчик пробігав по 6 метрів, а кожна білка - по 4 метри. Скільки метрів усього пробігли тварини?

 

 

10.У коробці було 5 червоних кубиків та 3 сині кубики. Якщо кожен червоний кубик має 6 граней, а кожен синій кубик - 4 грані, скільки граней в усіх кубиках разом?

 

11.У акваріумі плавало 8 золотих рибок та 2 коробки. Якщо кожна золота рибка потребує 2 години світла на день, а кожен короп - 3 години, скільки годин світла потрібно всього для рибок?

 

12.В один бак за 3 хвилини налилося 15 л води, а в інший бак - за той же час - 27 л води. Скільки літрів води за 1 хвилину налилося в обидва баки разом?

Задача 2:

13.За 5 хвилин у відро налили 25 л молока, а в глечик - за той же час - 15 л молока. Скільки літрів молока за 1 хвилину налили в відро і глечик разом?

 

14.За 7 хвилин у бочку налили 42 л соку, а в каністру - за той же час - 35 л соку. Скільки літрів соку за 1 хвилину налили в бочку і каністру разом?

 

15.За 6 хвилин у відро налили 30 л води, а в бак - за той же час - 24 л води. Скільки літрів води за 1 хвилину налили в відро і бак разом?

 

16.За 8 хвилин у каструлю налили 48 л супу, а в миску - за той же час - 40 л супу. Скільки літрів супу за 1 хвилину налили в каструлю і миску разом?

 

17.За 9 хвилин у флягу налили 54 л молока, а в глечик - за той же час - 45 л молока. Скільки літрів молока за 1 хвилину налили в флягу і глечик разом?

 

18.За 10 хвилин у бочку налили 60 л вина, а в каністру - за той же час - 50 л вина. Скільки літрів вина за 1 хвилину налили в бочку і каністру разом?

 

docx
Додано
21 березня
Переглядів
113
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку