Треніг "Моральні цінності в підлітковому віці: як дотримуватися?"

Про матеріал
Матеріал стане у нагоді класним керівникам при проведенні виховних годин, присвячених моральному вихованню підлітків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МОРАЛЬНІ ЦІННОСТІ В ПІДЛІТКОВОМУ ВІЦІ: ЯК ДОТРИМУВАТИСЯ?тренінг#Морально. Дію

Номер слайду 2

2. Уявіть, що ви опинилися серед інших розумних істот. Як ви будете почувати себе серед них, не знаючи, що для них добре, а що — погано? Поясніть свою думку.1. Що таке правила поведінки? Наведіть приклади правил поведінки в різних спільнотах і ситуаціях. ПОДУМАЄМО

Номер слайду 3

МОРАЛЬ - це ....

Номер слайду 4

МОРАЛЬ... У кожного народу нашої планети існують власні уявлення про добре і погане, правильне та неправильне в людських вчинках, прий­нятну й неприйнятну поведінку. У чомусь вони схожі, у чомусь — відмінні. Вони передаються від покоління до покоління у вигля­ді уявлень або настанов про те, як ­потрібно й не потрібно чинити людям. Перше розуміння того, як слід поводитися в різних ситуаціях, ви також отримали в сім’ї.

Номер слайду 5

Моральні цінності називають життєвими дорого­вказами людини. Вони є зразками поведінки, за допомогою яких вона оцінює дійсність та орієнтується в ній. Наприклад, завдяки засвоєнню уявлень про добро і зло людина прагне чинити добро, усвідомлюючи шкоду зла, а маючи уявлення про сенс життя, намагається зрозуміти, для чого живе. Деякі сучасні дослідники й дослідниці пропонують низку моральних цінностей, які варто засвоїти кожній людині з дитинства. До них належать подяка, чесність, співчуття, співпереживання, співпраця, повага, рівність, справедливість, мужність, схвалення, щирість, відповідальність, наполегливість, самоконтроль.

Номер слайду 6

МІРКУЙЧи згодні ви з тим, що людям із дитинства варто засвоїти наведені основні моральні цінності? Чому?Чому для людини важливо зрозуміти сенс свого життя?

Номер слайду 7

ЗАПОВНИЗапропонуйте цінності, які можна запропонувати для обов’язкового дотримання. Поясніть свою думку.

Номер слайду 8

Золоте правило мораліПитання про те, як гармонізувати моральні відносини і спілкування, здавна турбувало людей. Саме із цим пов’язана поява так званого «золотого правила моралі». Його досить часто формулюють так: не робіть іншим того, чого не бажаєте собі, і не чиніть із ними так, як не бажаєте, щоб чинили з вами. Перші згадки про «золоте правило моралі» датуються серединою I тис. до н. е. Зокрема, цього навчав давньокитайський мислитель Конфуцій. У головній книзі християнства Біблії також наводиться «золоте правило моралі»: «Тож усе, чого ви бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чиніть їм і ви». Пропонуємо вам замислитися над тим, чому саме таке правило людських стосунків вважається «золотим». Із моменту його появи минуло дуже багато часу, проте воно залишається важливим для людей.

Номер слайду 9

СКАЖИ СВОЄ СЛОВОЧИ ЛЕГКО ДОТРИМУВАТИСЯ МОРАЛЬНИХ НОРМ?ПОЯСНИ СВОЮ ДУМКУ@reallygreatsite

Номер слайду 10

МОРАЛЬНЕ ЗРОСТАННЯ ЛЮДИНИУпродовж життя людина постійно розвивається і змінюється. Важливо, щоб складовою цього розвитку стало її моральне зростання. Це перш за все залежить від бажання людини ­пізнавати й оцінювати себе. Тому одними з найважливіших чинників морального вдосконалення стають самопізнання і самооцінка. Завдяки цьому процесу перед людиною відкриваються нові можливості для самореалізації та досягнення гармонії у відносинах із суспільством.

Номер слайду 11

ЯК ДОТРИМУВАТИСЯ МОРАЛЬНИХ ЦІННОСТЕЙ?ПАМ’ЯТКАОДНОЛІТКУ

Номер слайду 12

https://ua.izzi.digital/DOS/308410/347641.htmlhttps://vseosvita.ua/library/prezentatsiia-z-temy-yak-vynykaiut-i-zberihaiutsia-moralni-tsinnosti-627787.html. Список використаних джерел

pptx
Додано
28 січня
Переглядів
219
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку