Труби,фітинги, хомути

Про матеріал
В презентації описано види труб, їх недоліки та переваги. Також види фітингів до труб та хомути для кріплення труб. Презентацію можна використовувати під час викладання урок в П(ПТ)О для здобувачів освіти з професії "Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТУБИ,ФІТИНГИ,ХОМУТИЦентр професійно-технічної освіти м. Житомира. Розробила: викладач. СКУРКОВСЬКА І. В.2024рік

Номер слайду 2

Вибір типу труб для водопроводу. Ще зовсім недавно монтаж труб водопостачання проводився за допомогою сталевих і чавунних труб. Зараз для цього використовують більш сучасні види.

Номер слайду 3

Мідні труби Володіючи чудовими параметрами. Переваги: Добре переносять перепади температур і тиску, несприйнятливі до хімічних сполук. Недоліки: вони відрізняються дорожнечею, тому застосовуються рідко.

Номер слайду 4

Металопластикові труби Являють собою сплав металу і пластмаси. Переваги: Володіють еластичністю, легкістю, міцністю і довговічністю, не схильні до деформації. Недоліки: Складність монтажу і мале різноманітність фітингів.

Номер слайду 5

Поліетиленові труби. Переваги: Мають меншу ступінь міцності, тому стінки у них товщі і, отже, більша вага. З’єднуються термічним зварюванням. Мають високу міцність і морозостійкість. Недоліки: Матеріал досить дорогий, а монтаж ускладнюється використанням спеціалізованого устаткування і навченого персоналу.

Номер слайду 6

Труби з поліпропілену Переваги: Вони володіють високими гігієнічними властивостями, ідеальні для транспортування питної води. Вони жорсткіше металопластикових та з’єднуються за допомогою розтрубного зварювання, досить дешеві. Недоліки: погано переносять екстремально низькі або високі температури.

Номер слайду 7

Фітинги -це сантехнічні частини для з'єднання деталей трубопроводів в місцях повороту, переходу, розгалуження. Фітинги виготовляють: з чавуну, сталі, міді, бронзи та пластмаси.

Номер слайду 8

Види фасонних частин фітингів ДО ФАСОННИХ ЧАСТИН ВІДНОСЯТЬСЯ: хрестовини, коліна, кутники, перехідні та компенсаційні патрубки, муфти, прямі і косі трійники.

Номер слайду 9

Хомути для кріплення труб. Хомут - елемент кріплення, призначенням якого є з'єднання кінцевих труб або надійна фіксація системи трубопроводу до різних горизонтальних або вертикальних поверхонь. Конструкція досить проста: кріпильний виріб складається з кільця, що одягається на трубу, і дюбеля, що фіксує кільце.

Номер слайду 10

Хомути для кріплення труб

pptx
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Мадзігон В.М., Тарара А.М. та інші)
Додано
19 червня
Переглядів
20
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку