Тварини Азії(знайомство з цікавими істотами)

Про матеріал
Ця презентація розповідає про тварин Азії .Надані фото та короткий опис тварини.Також район,де мешкає кожна тваринка.Залишається простір для самостійної роботи дітей. Виконаття творчої роботи учнями до уроку. Пкрегляд відео до уроку. Вміст матеріалу: Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення зі змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документа.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я досліджую світ

Номер слайду 2

Організаційний момент. Усміхнися всім навколо: небу, сонцю, квітам, людям. І тоді обов'язково день тобі — веселим буде!

Номер слайду 3

Фауна Азії — список, види, опис та фото самих великих і унікальних азіатських тварин

Номер слайду 4

Великі тварини Азії: Гаур. Тигр. Двогорбий верблюд. Бантенг. Нільгау (блакитна антилопа)Сніговий барс (ірбіс)

Номер слайду 5

Індійський носоріг. Носоріг індійський (Rhinoceros unicornis) — великий ссавець родини носорогових (Rhinocerotidae). Трапляється в Східній Індії і Непалі також знаходиться в національному парку Казіранґа. Шкіра його товста, утворює вільні складки на шиї, за лопатками і перед крижами. Розміри носорога — висота в плечах перевищує 180 сантиметрів, а довжина більше чотирьох метрів. На морді один ріг. Вид був широко поширений від Пешавару і Кашміру на заході до передгір'їв Гімалаїв до кордону з М'янмою на сході. Нині зберігся лише на природоохоронних територіях.

Номер слайду 6

Тигр. Тигр, пантера тигр(Panthera tigris) — великий ссавець родини котових, один із сучасних п'ятьох видів роду пантер (Panthera). Великі самці амурського тигра можуть досягати 3.5 метрів у довжину без хвоста та важити більше ніж 300 кілограмів. Проте в середньому самці тигра амурського підвиду в довжину без хвоста досягають 190—220 сантиметрів при середній вазі 227 кілограмів (хвіст тигра зазвичай має довжину 60–110 см). Найважчий бенгальський тигр, вага якого була достеменно науково встановлена, важив 389 кг. Самиці звичайно помітно менші за самців, в амурського та бенгальського підвидів вони важать 100—181 кілограмів.

Номер слайду 7

Верблюд двогорбий. Бактріанабо верблюд двогорбий або верблюд Прожевальського (Camelus bactrianus) — вид ссавців з родини верблюдові. Широко поширений в Азії як домашня тварина для перевезення вантажів, однак його дикі популяції вкрай нечисленні і знаходяться під загрозою зникнення. Бактріанів легко відрізнити від дромедарів за їх двома горбами. Їх довжина доходить до 3 метрів, а висота в холці становить від 180 до 230 см. Середня вага бактріана становить від 450 до 500 кг. Хвіст відносно короткий, його довжина всього близько 45 см.

Номер слайду 8

Банте́нг. Банте́нг (Bos javanicus) — дикий представник роду справжніх биків, поширений в Індокитаї, на півострові Малакка, на островах Калімантан, Суматра, Ява, Балі. Тіло без хвоста завдовжки 2 м, у холці заввишки 1,5 м. Живе в лісах, живиться переважно пагонами дерев і чагарників. Свійські форми, що походять від бантенга, відомі під назвою балійської худоби.

Номер слайду 9

Нільгау (блакитна антилопа)Нільгау(Boselaphus tragocamelus) — парнокопитна тварина родини бикові. Єдиний вид роду Boselaphus. Довжина тіла 1,8-2 м, маса тіла до 200 кг. Висота у холці 120—150 см, найбільша серед азійських антилоп. Хвіст довжиною 40-55 см, з довшим волоссям на кінці. Самці більші за самиць. Передня частина тулуба масивніше задньої. Шия нільгау коротка, товща у самців

Номер слайду 10

Сніговий барс. Снігови́й барс, (Panthera uncia) — вид ссавців з родини котових. Великий кіт, що мешкає в гірських масивах Центральної Азії від Афганістану, північної Індії (Гімалаї), північного Пакистану, до озера Байкал та східного Тибету. Тривалість життя снігового барса зазвичай 15-18 років, але в неволі максимальна тривалість життя може становити і 20 років. Сніговий барс був майже знищений завойовниками континенту. Зараз барс живе далеко від людей.

Номер слайду 11

Тварини які мешкають лише в Азії: Комодский варан. Панда. Мавпа-носач. Сонячний ведмідь. Червона панда. Чепрачний тапір. ЛоріПтах-носоріг. Орангутан. Золотистий такін. Китайський алігатор

Номер слайду 12

Тварини Азії. Розвиваюче відео для дітей. Відео можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Ujp. Uarfpq5 M

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка. Відео можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=dfl. RJbjw. ES8

Номер слайду 14

Намалюй тварину. Намалюй за зразком: https://www.youtube.com/watch?v=PPz. FPCtq. Wu. Y

Номер слайду 15

Інтерактивна граwordwall.net/uk/resource/58507120

Номер слайду 16

М’яке оцінювання

Номер слайду 17

Рефлексія. Оберіть відповідну цеглинку LEGO

pptx
Додано
4 жовтня 2023
Переглядів
838
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку