Тварини. Тестові завдання 1-2 клас.

Про матеріал
Розроблені тестові завдання можна використовувати для тематичної перевірки знань учнів на уроках у вигляді перевірних робіт; учнями вдома як тренувальні завдання на закріплення і систематизацію отриманих знань; батькам удома як засіб контролю і перевірки знань та вмінь своєї дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Т В А Р И Н И

Номер слайду 2

ЯКИМИ БУАЮТЬ ТВАРИНИ ?На які групи поділяються тварини? А) культурні та дикорослі; Б) свійські та дикі. Чому тварини належать до живої природи? А) народжуються, живляться, дихають, рухаються, ростуть; Б) живуть у живій природі: у лісах, на луках і водоймах.3. Яких тварин на Землі найбільше? А) диких; Б) свійських.4. Які тварини самостійно влаштовують житло, добувають їжу? А) дикі; Б) свійські.5. Які тварини не можуть жити в дикій природі, бо стають легкою здобиччю хижаків? А) свійські; Б) дикі.6. Чому люди піклуються про свійських тварин? А) бо вони живуть поруч; Б) бо вони приносять їй велику користь.7. Як з’явилися свійські тварини? А) людина приручила диких тварин; Б) не змогли вижити без людини.8. Яка серед цих тварин зайва: лось, козуля, корова, кабан, олень? А) корова; Б) олень.9. Хто серед цих птахів зайвий: гуска, індик, качка, орел, курка? А) курка; Б) орел.10. Кого з цих тварин людина приручила першою? А) корову; Б) собаку.11. Яка висока і струнка тварина полюбляє заболочені мішані ліси, безпечно пересувається по болотах, легко долає водяні перепони? А) лось; Б) жираф. Яка тварина є «санітаром» лісу, адже крім свіжого м’яса, поїдає падаль? А) лисиця; Б) вовк.

Номер слайду 3

А) муха, тарган; Б) бджола, тутовий шовкопряд. ДЛЯ ЧОГО ПОТРІБНІ СВІЙСЬКІ ТВАРИНИ ?Яких тварин людина розводить і вигодовує для своїх потреб? А) домашніх; Б) свійських. Від яких тварин походять походять свійські тварини? А) свійських; Б) диких. Які з цих комах належать до свійських? Яку свійську рибу розводить людина для своїх потреб? А) короп ставковий; Б) щука. Хто дає людині сир, масло, вершки? А) свиня, кріль; Б) коза, корова. Хто є для людини живою тягловою силою? А) кіт, кріль, свиня; Б) кінь, верблюд, осел. Хто тут зайвий: собака, кіт, бджола, тарган, ставковий короп? А) бджола; Б) тарган. Що зайве серед слів: мед, віск, соти, вулик, хутро? А) хутро; Б) мед. У кого із свійських тварин роги довші, ніж хвіст? А) у кози; Б) у корови.10. З якої тварини людина отримує шерсть? А) кози; Б) вівці.

Номер слайду 4

ХТО ТАКІ КОМАХИ ?1. Які тварини найчисельніші у світі? А) птахи; Б) комахи. Чим комахи відрізняються від усіх тварин? А) мають крила і шість лапок, живуть переважно у воді; Б) мають три пари кінцівок, голову, груди,черевце і найчисельніші на світі. Де живуть комахи? А) скрізь; Б) у лісі. Які комахи живляться рослинними і тваринними рештками, а тому виконують важливу роль «санітарів» у природі? А) мурахи; Б) сонечка. Яку користь приносять бджоли, джмелі, комахи, мухи? А) прикрашають наше життя; Б) запилюють квіткові рослини. До якої групи належать сонечка, бабки, мурахи? А) до рослиноїдних; Б) до хижих.7. Яку користь приносять бабки, сонечка, мурахи? А) знищують шкідників рослинного світу; Б) передбачають погоду.8. Для чого метелик ПАВИЧЕ ОКО має на крилах виразняі«очі»? А) щоб відлякувати ворогів; Б) щоб дивитися. Хто зайвий: жук-носоріг, хрущ, бабака, носоріг, джміль? А) носоріг; Б) джміль.10. Чим живляться комахи-хижаки? А) рослинами; Б) комахами.

Номер слайду 5

ХТО ТАКІ РИБИ ?Чим риби відрізняються від інших тварин ? А) літають у товщі води ; Б) живуть у воді, вкриті лускою, замість кінцівок у них – плавці. Як називають риб, що живуть у ставках, річках та озерах? А) морські; Б) прісноводні. Яку воду для життя обрали щука, сом, карась? А) солону; Б) прісну. Де живуть акула, тріска, камбала? А) у морях; Б) у ставках, річках, озерах. За допомогою чого плавають риби? А) плавців і хребта; Б) луски. Для чого деякі морські риби мають замість плавців крила? А) щоб подихати свіжим повітрям; Б) щоб врятуватися від зубів хижаків. Де живуть гупі, склярії, золоті рибки ? А) в озерах; Б) в акваріумах. Яку велику, швидку, зубату рибу називають грозою морів ? А) акулу; Б) камбалу. Яка прісноводна риба має вуса? А) сом; Б) щука. Яка морська риба має на одній стороні два ока? А) камбала; Б) тріска. Як називають риб, що живляться рибою, раками, жабами, ікрою водяних комах? А) звірі; Б) хижаки. Яка риба – активний та ненажерливий прісноводний хижак? А) щука; Б) карась.

Номер слайду 6

ХТО ТАКІ ПТАХИ ?Які спільні ознаки мають птахи? А) вкриті пір’ям, у них замість кінцівок – плавці; Б) вкриті пір’ям, мають здатність до польоту. Пташині «руки» це … А) кінцівки; Б) крила. Де живуть птахи? А) скрізь; Б) у лісах, на водоймах. Чому всі птахи нерозривно пов’язані із земною поверхнею? А) знаходять корм, гніздяться; Б) у повітрі їм важко дихати. Чи всі птахи літають? А) так; Б) ні. Чому птахи заселили всю нашу планету і живуть скрізь? А) бо мають здатність до польоту; Б) так ховаються від ворогів. Крихти якого хліба використовують для підгодовування птахів? А) чорного; Б) білого. Що полюбляють синички? А) крихти хліба; Б) несолене сало. Як називають пташок, які живуть на водоймах; А) водоплавні; Б) водолюбні.10. Чому більшість пташок восени відлітає у вирій? А) бояться холоду; Б) бояться голоду.11. Хто зайвий: качка, лебідь, синичка, чайка? А) качка; Б) синичка.12. Коли полює на мишей сова? А) вночі; Б) вдень.

Номер слайду 7

ЧИМ ЗВІРІ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ ВІД ІНШИХ ТВАРИН ?Які спільні ознаки мають звірі? А) на тілі мають волосяний покрив, малят вигодовують молоком. Б) мають дві кінцівки і живуть повсюди. Чим вигодовують своїх малят звірі? А) зерном; Б) молоком. Де живуть звірі? А) у лісах; Б) скрізь. Які частини тіла мають звірі? А) голова, тулуб, шия, хвіст, 4 кінцівки; Б) голова, груди, черевце, 6 кінцівок. Який звір літає? А) мавпа; Б) кажан. Хто найкращий гризун у фауні України, який і дерева валяє? А) бобер; Б) миша. Який звір найхитріший? А) кіт; Б) лисиця. Які високоорганізовані звірі є найближчими родичами людей? А) собака; Б) мавпа. Чим живляться дельфіни? А) переважно дрібною рибою; Б) водоростями. Як називається житло лисиці? А) гніздо; Б) нора. Хто зайвий: ведмідь, білка, сорока, собака? А) сорока; Б) собака.12. З’єднай слова у словосполучення: голодний лисиця вайлуватий як вовк хитрий ведмідь

Номер слайду 8

КОЛИ І ЧИМ ЖИВЛЯТЬСЯ ТВАРИНИ ?Тварини, які живляться травою, зерном, плодами, насінням, квітковим пилком і нектаром, називають: А) рослиноїдними; Б) всеїдними. Тварини, які живляться іншими тваринами, меншими за себе, називають: А) всеїдними; Б) хижими. Тварини, які живляться рослинами, тваринами і іншою їжею, називають: А) всеїдні; Б) рослиноїдні.4. Коли вилітають по нектар і квітковий пилок бджоли, джмелі, метелики? А) вдень; Б) вночі. Коли виходить на полювання їжачок? А) вдень; Б) вночі. Кого з цих тварин можна називати «миролюбним»? А) синицю; Б) яструба. Кого з цих тварин справедливо називають хижими? А) дятла; Б) сову. Чим переважно живляться чаплі, пінгвіни? А) водоростями; Б) рибою. Яка тварина полюбляє горіхи, насіння, гриби, але іноді стає на шлях розбою – поїдає яйця птахів і беззахисних пташенят? А) білка; Б) дикий кабан (вепр).10. На скільки груп поділяють тварин за характером живлення? А) на 3; Б) на 4.11. Яка найбільша «проблема» у тварин? А) побудувати житло; Б) добути корм і захистити себе.12. Для того, щоб жити, потрібна енергія. Де міститься енергія для життя? А) в їжі; Б) у відпочинку.

pptx
Додано
21 січня 2022
Переглядів
834
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку