Тваринний світ Антарктиди

Про матеріал
Ознайомити учнів з тваринним світом Антарктиди, розвивати просторову уяву, вміння працювати з картою півкуль, виховувати пізнавальний інтерес
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тваринний світ Антарктиди

Номер слайду 2

Ранкове коло

Номер слайду 3

Природнича розминка 1. Який материк називають крижаною країною, королевою холоду, материком на краю світу? 2. Якими океанами омивається Антарктида? 3. Якій державі належить Антарктида? 4. Скільки метрів сягає товщина крижаного покриву? 5. Чи є в Антарктиді постійне населення ? 6. Яка українська науково-дослідна станція здійснює наукові дослідження на материку Антарктида? 7. Що трапиться зі шматком заліза, якщо його кинути на материку Антарктида? 8. Що відколюється від льодовиків? 9. Чи є річки й озера на материку?

Номер слайду 4

Робота з пазлами

Номер слайду 5

Тваринний світ Антарктиди Пінгвіни Аделі

Номер слайду 6

Імператорські пінгвіни

Номер слайду 7

Сніжний буревісник

Номер слайду 8

Чайка поморник

Номер слайду 9

Тюлені та кити

Номер слайду 10

Косатка. Косатка – великий хижий ссавець родини дельфінових, єдиний сучасний представник роду косаток. Це найбільші хижі дельфіни.

Номер слайду 11

Тюлень-крабоїд. Тюлень- крабоїд єдиний вид тварин із родини тюленевих; поширений у водах, що оточують Антарктиду. Дорослі досягають 2.6 м в довжину і важать близько 200–300 кг, самці трохи менші за самиць. Новонароджені, як вважається, не менше 1 м і 20 кг. Живиться майже виключно крилем і невеликими креветкоподібними тваринами. Хижаками є косатка і морський леопард.

Номер слайду 12

Природа Антарктиди потребує охорони

Номер слайду 13

Складання сенкану

Номер слайду 14

Дидактична гра «Вірю – не вірю»1. Символ Антарктиди – пінгвін.2. Антарктиду називають найтеплішим материком.3. Найменші пінгвіни Аделі, найбільші – Імператорські пінгвіни.4. Тварини Антарктиди мають товстий шар підшкірного жиру для збереження тепла.5.  Пінгвіни не вміють літати і добре плавають. Так чи ні?6. Тварини  кенгуру, білий ведмідь живуть в Антарктиді.

Номер слайду 15

Фізкультхвилинка

Номер слайду 16

Підсумок уроку Продовж речення.1. На сьогоднішньому уроці я…2. Найважливішим відкриттям було…3. Найважчим для мене було…4. Найлегшим для мене було…

pptx
Додано
24 грудня 2022
Переглядів
516
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку