Твір-роздум на тему: "Чому "гра в радість" є необхідною для кожної людини?"

Про матеріал
Презентація до уроку розвитку мовлення з зарубіжної літератури в 5 класі. Даний матеріал допоможе у підготовці п'ятикласників до твору-роздуму на тему: "Чому "гра в радість" є необхідною для кожної людини? (за романом Е. Портер "Полліанна"). Автор пропонує орієнтовний план до учнівського твору-роздуму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Контрольний твір-роздум на тему "Чому гра в радість є необхідною для кожної людини?"

Номер слайду 2

ПРИГАДАЙТЕ

Номер слайду 3

Радість …

Номер слайду 4

«Радість - це коли душа перестає просити те, чого у неї немає, і починає радіти тому, що у неї є»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ТВІР – РОЗДУМ - це твір, який містить наші думки, міркування та роздуми з певного питання

Номер слайду 7

Теза містить пояснення того, чим цікава тема. Також це частина, що містить думку, яку потрібно довести. Вимагає подальшої відповіді на питання чому?Аргументи – докази – це частина, що пояснює тезу. Переходячи до основної частини, ви маєте чітко обрати позицію, яку будете доводити прикладами. Висновок завершує роздум твердженням про правильність чи хибність висловленого в першій частині. Він випливатиме з позиції, яку ви обрали та доводили прикладами.

Номер слайду 8

ОРІЄНТОВНИЙ ПЛАН І. "Полліанна" - роман, який читають і люблять понад сто років.ІІ. "Гра в радість" здатна розфарбувати життя в кольори веселки.           1. Як Полліанна змінила життя цілого міста.           2. «Я нарікав на тісний черевик, доки не побачив чоловіка без ніг».           3. Чому в реаліях сьогодення так важливо вміти "грати в радість".            4. Справжня радість - це радість, розділена з другом.ІІІ. Як Полліанна змінила моє життя.

Номер слайду 9

Зміни, які відбулися у мітечку, після приїзду Полліанни. Подарувала радість хворій місіс Сноу, змінила її характер. Знайшла для Джиммі нову родину. Ненсі полюбила своє ім’я. Подружила жителів містечка. Змінила життя тітки ПолліДжон Пенделтон знайшов сина, став привітним і співчутливим. Лікар Чилтон знайшов своє сімейне щастя. Священник зрозумів, які проповіді потрібно читати людям, щоб припинити їх сварки, плітки, егоїстичну поведінку. Навчила жителів міста «грати в радість», любити життя в усіх його проявах

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Чи дійсно радість має таку силу? Чого ви навчилися у Полліанни?Як змінилося б ваше життя, якби серед ваших друзів була Полліанна?

Номер слайду 14

Рецепт щастя від Полліанни

Номер слайду 15

Треба любити все, що є справжнім життям. Життю не можна навчитися, треба просто жити і РАДІТИ!Посміхніться! Подаруйте посмішку один одному!style.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 16

БАЖАЮ УСПІХУ!

pptx
Додано
2 квітня
Переглядів
3567
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку