Творчий поєкт "Кенді бар"

Про матеріал
Презентація для допомоги проведення уроку технології в 10 класі на тему: "Творчий поєкт "Кенді бар""
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТВОРЧИЙ ПРОЕКТ «КЕНДІ БАР»Підготувала Гадомська С. П.

Номер слайду 2

Вибір та обґрунтування теми проекту. Чи буває свято без солодощів? Без тортика, смачних цукерок і запашних тістечок? Тому ми вирішили в цьому проекті організувати кенді бар. Кенді бар — це новий модний тренд, у перекладі з англійської candy bar означає цукерковий або солодкий стіл. Головна відмінність кенді бару від звичайного солодкого столу — багато декоративних елементів і різноманітність не лише смачних, а й дуже красивих кондитерських виробів . Сьогодні організатори свят змагаються у створенні оригінального дизайну й тематики кенді барів. Адже головна мета — здивувати гостей, щоб ніхто не залишився байдужим. Утім, щоб створити таку красу, зовсім не обов’язково наймати професійного дизайнера та кондитера, достатньо знати декілька простих правил оформлення столу, мати необхідне обладнання та навчитися готувати смачні й красиві солодощі.

Номер слайду 3

Історія походження кенді бару. Десерт — смачне завершення будь-якого свята. Коли ми чуємо слово «десерт», уявляємо щось дуже апетитне й солодке. Насправді десерт — більш широке поняття, що походить від давньофранцузького desservir — «прибирати зі столу». Десертом може бути все, що подають після основної страви: сир, фрукти, ягоди, горіхи, соки. Традиційно, до десертів належать торти, пироги, тістечка, печиво, цукерки, морозиво, пастила, варення, шоколад, лікери та безліч східних і європейських національних солодощів. Звичай закінчувати трапезу десертом з’явився в Європі тільки в XIX столітті, разом зі збільшенням виробництва цукру. До цього солодощі були привілеєм багатих і з’являлися на столі простого люду тільки на свята. Звідси походить звичай приділяти велику увагу прикрасі десертів, адже святкова страва має бути вишуканою.Історія солодкого фуршету бере початок у США за часів Великої депресії, коли майстерно зроблені багаторівневі торти були рідкісним частуванням. Ідея солодкого столу на весілля (Cookietable) зародилася в Піттсбурзі (штат Пенсільванія). На стіл подавали заварні тістечка з кремом, домашні вафлі, тістечка «Каштан» і багато іншого. Їх викладали пірамідами на підноси та упаковували в маленькі контейнери, щоб гості після свята могли взяти солодощі із собою. Сьогодні кенді бар поступово приживається і на наших весіллях та інших заходах, оскільки солодощі люблять усі.

Номер слайду 4

Тематика кенді бару. Ошатний стіл із солодощами — це чудове доповнення будь-якого заходу. Смаколики, оформлені у відповідному стилі, можуть стати окрасою будь-якої події чи свята. Головне — усе має відповідати тематиці свята. Найпоширеніші тематичні свята. Дитячі свята. Тут уже точно не обійтися без кенді бару. Стильно декорована зона із солодкими частуваннями підійде і для святкування першого дня народження, і для вечірки тінейджерів. Усі будуть щасливі потрапити в чарівний світ улюбленого мультфільму або книги. Наприклад, це можуть бути класичні «Аліса в Країні Чудес» або «Попелюшка», а можуть бути популярні «Гаррі Поттер», «Міньйони», «Свинка Пеппа» тощо. Можна продумати колірну гаму, прикраси, вбрання і святкові атрибути .

Номер слайду 5

Свята для дорослих. Дорослі гості навряд чи відмовляться від солодкого, особливо, якщо тістечка більш схожі на витвори мистецтва, ніж на їжу. Це можуть бути теми професій: учені, балерини, льотчики, пожежники, фермери, детективи, моряки тощо (мал. 8). Також можна зробити акцент на хобі людини — любить вона малювати, співати, танцювати, читати, цікавиться тваринами тощо. Усі ці захоплення можна відтворити в оздобленні кенді бару. Весілля. Особливо красиво виглядає весілля в певному стилі чи кольорі (мал. 9). Наприклад, у біло-червоній гамі — тоді всі тістечка, тортики декорують тільки в цих двох кольорах. Зверніть увагу, що на весіллі кенді бар відвідуватимуть і дорослі, і діти. До речі, на святкуванні річниці одруження красивий солодкий стіл також буде актуальним.

Номер слайду 6

Оформлення то аксесуари кенді бору. Фон та простір. Продумуємо сервіровку столу, шукаємо ідеї для оформлення в різних стилях, знаходимо варіанти недорогого декору та робимо його своїми руками. Прикрасити потрібно не тільки сам стіл, а й простір навколо нього . Це можуть бути гірлянда з написом «З Днем народження!» або ім’ям іменинника, прикраси з паперу, квіти, повітряні кулі, стрічки, флористичні композиції, гірлянди.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Скатертина і стільціДля солодкого столу в європейському стилі потрібний особливий «одяг». Звичайні скатертини використовують рідко, найкраще підійдуть відрізи тканини, які можна красиво задрапірувати. Для прикраси підходить фатин, декоративна сітка та інші фактурні матеріали Стільці теж можуть «узяти участь» у створенні свята. Їх можна задекорувати, перев’язати бантиком, прив’язати кульки, повісити на них прикраси, іменні таблички або будь-які тематичні атрибути

Номер слайду 9

Посуд. Професіонали рекомендують використовувати тарілки, підставки та вази на високих ніжках. Це підкреслить різноманітність страв і допоможе розмістити їх у великій кількості. Посуд має відповідати за стилем і колірною гамою загальному декору. Дуже ефектні скляні келихи і вазочки, наповнені горішками в шоколаді або глазурі, мармеладом або цукатами. Можна прикрасити стрічками і наклейками звичайні баночки та подати в них дрібну смакоту. Вам знадобляться: тарілки й столові прибори, етажерки для солодощів і фруктів, склянки, тортівниця, вази для цукерок

Номер слайду 10

Помітність та зручність. Якщо свято масштабне і запрошено багато гостей — не завадить табличка з написом «Кенді бар». Тоді всі знатимуть, де стоїть усе найсмачніше Частування слід подавати маленькими порціями — «на один укус». Щоб гості не забруднили руки, потрібно запропонувати щипці, лопатки або інші столові прибори, якими буде зручно брати солодощі. Ну і, звичайно ж, серветки. Часто поруч із кенді баром розміщують тацю з красивими маленькими коробочками або пакетиками, щоб кожен гість зміг узяти із собою найсмачніше . Як альтернатива — упакувати одразу такі невеликі презенти і вручити всім у кінці свята.

Номер слайду 11

Добір солодощів для кенді бару. Життя без солодкого втрачає задоволення. Так, багато солодощів — це суцільні калорії. Як же бути? Обирати «правильні солодощі», які корисні, та дотримуватися певних порад. Перша половина дня — час фізичних і розумових навантажень — це найкращий час для гурманів-ласунів. Купуючи ласощі в магазині, звертайте увагу не тільки на термін придатності, але й на склад продукту. Краще навчитися готувати солодощі власноруч, використовуючи лише натуральні компоненти. Через великий вміст цукру не варто споживати солодощі у великій кількості. Розглянемо найпоширеніші солодощі, визначимо їхні корисні властивості для здоров’я та рекомендовані добові норми. Мед. Містить близько 70 % корисних речовин: фолієву і пантотенову кислоти, вітаміни В2, РР, С, В6, Е, а також мікроелементи Магній, Кальцій, Натрій, Йод і Ферум. Ферменти, що містяться в меді, поліпшують травлення й апетит. Рекомендована доза на добу: дві столові ложки.

Номер слайду 12

Сухофрукти та цукати. Ягоди, фрукти і навіть овочі, підсушені або зварені в цукровому сиропі, не тільки солодкі та смачні, але й дуже корисні, особливо для серця і судин, оскільки містять Калій, Натрій, Ферум. Вони багаті на клітковину, а тому не тільки втамовують голод, але й сприяють роботі шлунково-кишкового тракту. Рекомендована доза на добу: 30 г. Чорний шоколад. Регулює артеріальний тиск у разі гіпотонії, сприяє зміцненню судин, позитивно впливає на нервову систему і допомагає впоратися з депресією, незамінний під час розумових навантажень. Рекомендована доза на добу: 30-50 г. Мармелад та желе. Вміст корисного пектину знижує рівень холестерину в крові, виводить токсини, покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Пектин гальмує розвиток ракових клітин. Головне — навчитися готувати ці солодощі самостійно з натурального соку й агар-агару. Рекомендована доза на добу: 20-30 г. Зефір та пастила. Ці солодощі корисні також завдяки вмісту пектину. Існує безліч рецептів приготування зефіру і пастили в домашніх умовах. Рекомендована доза на добу: до 50 г.

Номер слайду 13

Морозиво, сорбет. Якісне вершкове морозиво в помірних дозах наситить організм Кальцієм, а от фруктове (легкий вітамінний сорбет) — ідеальний варіант для тих, хто дотримується дієти. Рекомендована доза на добу: до 100 г. ВагасіЦе японські тістечка, у складі яких тільки натуральні інгредієнти: пшениця, червона квасоля, агар-агар, рис, каштани, різні трави та чай. Це низькокалорійний продукт, тому його можна вживати в більшій кількості. Існує близько 25 різновидів вагасі, кожне з яких є маленьким кулінарним шедевром, а їх приготування — це вид кулінарного мистецтва. Халва. Популярні східні ласощі — джерело протеїнів, органічних кислот і цінних мінералів. Халва заспокоює нервову систему, зміцнює серце й судини, покращує кровообіг, позитивно впливає на травлення і стан шкіри. Буває халва соняшникова, кунжутна, арахісова, з додаванням меду. Рекомендована доза на добу: до 50 г. Капкейки. Це бісквітні тістечка, на які красиво викладено шапочку з крему. У перекладі з англійської cupcake означає «чашковий торт». Отже, їх подають у паперовій чашечці. Капкейки дуже легкі в приготуванні й стануть прекрасним доповненням до вашого кенді бару. Кейк-попси. Це тістечка на паличці в шоколадній глазурі. Такий десерт дуже зручний для гостей, оскільки його подають на паличках: жодних крихт, брудного посуду, і насолодитися такими ласощами можна навіть на ходу.

Номер слайду 14

Макарон. Цей французький десерт (macaron) являє собою невелике й дуже легке печиво-безе, яке за формою нагадує міні-сендвіч. Він складається з двох половинок, а посередині — прошарок ніжного крему. Макарони можуть бути різного кольору, тому на вигляд вони цікаві й красиві. Макарун. Класичне американське частування (macaroon) — мигдальне печиво з кокосовою стружкою. Форма й начинка такого десерту можуть бути абсолютно різними. Дуже смачно й красиво, коли такі ласощі политі шоколадом. Маршмелоу. Часто можна почути замість цього дивного й довгого слова просте — «зефір». Але це неправильно, оскільки за складом маршмелоу відрізняється від зефіру. Його прийнято подавати в окремих вазочках або на паличках. На вигляд воно дуже апетитне, а на смак — чарівне. ПряникиІснує безліч рецептів пряників: із медом, повидлом, імбиром, горіхами тощо. Зазвичай пряники мають пласку форму з нескладним декором. Часто пряники покривають шаром глазурі. Безе. Дуже смачний і зручний десерт. По-перше, його можна приготувати заздалегідь. По-друге, завдяки об’єму воно красиво виглядає на столі (можна зробити різного кольору і форми). По-третє, можна урізноманітнити його добавками: горіхами, кокосом, корицею, узяти замість звичайного цукру тростинний, притрусити мигдальними пелюстками тощо.

Номер слайду 15

Фрукти та ягоди. Усі чудово знають, які корисні й смачні свіжі сезонні фрукти. Головне — красиво їх подати. Це можна зробити в спеціальних кошиках із тіста або подати на шпажках. Солодка «дрібнота»Неодмінним атрибутом солодкого столу є карамельки й льодяники, а також горіхи: у шоколаді або кольоровій глазурі. Існує безліч варіантів, як подати цю смакоту. Головне — оригінальність та відповідність загальному декору кенді бару. НапоїОбов’язково в кенді барі мають бути вода, сік, лимонад. Усе подають у порційних пляшечках або келихах, прикрашених в одному стилі із солодким столом. Можна самостійно задекорувати посуд для напоїв, вирізавши красиві наліпки та етикетки за готовим шаблоном.

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Написати підбірку та декілька рецептів для святкового столу

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
3 грудня 2023
Переглядів
1027
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку