У СВІТІ РЕАЛЬНОГО ТА УЯВНОГО. Картини М. Приймаченко. Кон­трастні кольори. Зображення фантастичної тварини. Мистецтво 3 клас НУШ за Л. Масол - Чарівні дива

Про матеріал
Презентація працює як візуальний додаток до уроку за даною темою та допомагає учням добре засвоювати матеріал. Під час перегляду вони дізнаються про основні та похідні кольорі, що таке контрастні кольори. Також у презентації є чудова інформація про творчість української художниці Марії Приймаченко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У СВІТІ РЕАЛЬНОГО ТА УЯВНОГО Картини М. Приймаченко. Кон­трастні кольори. Зображення фантастичної тварини. Мистецтво 3 клас НУШ за Л. Масол - Чарівні дива. Підготувала учитель Образотворчого мистецтва та рельєфного малювання,Керівник студій «Творчість на дотик» ХСШ ім. В. Г. Короленка. Кубанська Н. В.

Номер слайду 2

Основні кольори — червоний, жовтий, синій. Їх можна змішувати, щоб одержати інші кольори, але одержати їх за допомогою змішування не можна. Похідні кольори — оранжевий, зелений, фіолетовий. Кольори, що отримані змішуванням пар основних кольорів.

Номер слайду 3

Добування похідних кольорів

Номер слайду 4

Запам'ятайте: кольори, розташовані в кольоровому колі протилежно один одному, називаються контрастними!

Номер слайду 5

Зверні увагу!Які контасні кольорі ти зараз бачишь?

Номер слайду 6

«Навіщо малювати звірів такими, які вони є, – вони і так красиві, а я свої малюю на радість людям» – це слова української художниці Марії Приймаченко. Подивись, як цікаво вона поєднувала на картинах реальне та фантастичне. Подивися які кольори використала художниця для створення образу звіра? Чи поєднуються вони в реальному житті? Придумай власну назву картини.

Номер слайду 7

Картини М. Приймаченко мають свої секрети. Перший, і дуже виразний, – це поєднання контрастних кольорів. Другий секрет – наповненість кольорового тла картини деталями. Третій секрет майстрині – використання влучних примовок до зображень.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Щербова Галина Леонідівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
21 березня 2023
Переглядів
905
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку