Україна, Європа, світ

Про матеріал
Російсько-українська війна. Кіборги. Україна, Європа, світ. Виклики сучасності. Цей матеріал є складовою частиною Навчальної програми з курсу «Досліджуємо історію і суспільство. 5-6 класи (інтегрований курс)» для закладів загальної середньої освіти (автори Васильків І.Д., Димій І.С., Шеремета Р.В.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Росія не змирилася з бажаннямукраїнського народу вступити до кола європейських держав

Номер слайду 3

Російська Федерація наприкінці лютого 2014 року ввела свої війська у Крим,ОКУПУВАЛА (незаконно захопила) півострів

Номер слайду 4

Українська держава не чекала такої агресії збоку північної сусідки, та ще й попередня влада значно зменшила боєздатність війська. Але це не завадило жителям країни стати в обороні своєї землі. .

Номер слайду 5

Почали формуватися загони добровольців. То був героїчний час.

Номер слайду 6

Весна 2014 року виявилась особливою.

Номер слайду 7

Незаконні проросійські та російські збройні формування ще в березні намагалися дестабілізували ситуацію в кількох областях на Сході України, захоплюючи державні установи.

Номер слайду 8

Україна в квітні 2014 року розпочалаантитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

Номер слайду 9

Українські військові та добровольці змоглистримати наступ російських військ

Номер слайду 10

Кривавою сторінкою цієї війни стала Іловайська трагедія, коли українські військові, потрапивши в оточення, зазнали величезних втрат.

Номер слайду 11

Однак найбільша увага булаприкута до Донецького летовища. Українські «кіборги»242 дні втримували позиції.

Номер слайду 12

«Кіборги» й усі, хто боронить східні українські землі, – наші сучасні герої. Люди, які завдяки феноменальній витривалості і надзусиллям змогли втримати ворога, зупинити російську агресію і захистити нас із вами

Номер слайду 13

Війна від 2014 року триває донині. Її ще називають гібридною.

Номер слайду 14

Це війна, коли боротьба ведеться не тільки на полі бою, а й в інформаційному просторі. Громадяни держави змушені не лише відбивати напади ворога, а й протистояти відвертій брехні та маніпуляціям країни-агресорки.

Номер слайду 15

В умовах війни та втрати частини території Україна змогла вистояти економічно, підвищити свій авторитет у світі та забезпечити демократичне проведення чергових виборів у 2019 році, за підсумками яких Президентом Українистав Володимир Зеленський.

Номер слайду 16

Русифікація, якій піддавались українці впродовжбагатьох років, впливала на свідомість громадян. Ми мусимо плекати, берегти. МОВУІСТОРІЮТРАДИЦІЇКУЛЬТУРУСаме ці речі вирізняють нас, роблять особливими, перетворюють у націю.

Номер слайду 17

Ось, мабуть, тому ворог упершу чергу прагне знищити нашу духовність.

Номер слайду 18

Ми хочемо зростати в суспільстві, кожен член якого відповідальний за долю країни, в якій живе, та правової держави, де право (закон) є найвищою цінністю, одним для всіх, без будь-яких винятків. Ці умови є обов’язковими, якщо прагнемо успіху та добробуту.

Номер слайду 19

Як тут не згадати настанови Великого Українця митрополита Андрея Шептицького:«Усі, хто почувається українцями і хотятьпрацювати для добра України, нехай забудуть про які-небудь … роздори, нехай працюють в єдності … тоді … повстане соборна Україна … як живий, життєздатний, здоровий, могутній, державний організм, побудований жертвою життя одних, і муравельною працею, залізними зусиллями і трудами других».

pptx
Додано
17 квітня
Переглядів
38
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку