Українська мова 3 клас НУШ. Тема уроку. « Вимова та правопис слів із дзвінкими й глухими приголосними звуками ». ( ст. 14. ).

Про матеріал
Українська мова 3 клас НУШ. Тема уроку. « Вимова та правопис слів із дзвінкими й глухими приголосними звуками ». ( ст. 14. ). Поглибити знання учнів про дзвінкі та глухі приголосні звуки, тренувати у правильній вимові дзвінких та глухих приголосних звуків, показати залежність лексичного значення слів від зміни звуків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вельможко Людмила Петрівна Вчитель початкових класів , м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМР Українська мова 3 клас НУШ. Тема уроку. « Вимова та правопис слів із дзвінкими й глухими приго-лосними звуками ». ( ст. 14. )

Номер слайду 2

Дзвоник дзвенить, не стихає,Школярів усіх скликає: Гей, до класу поспішайте,На місця свої сідайте.

Номер слайду 3

Руки вчасно підіймайте. І щоб не було мороки. Всі готові до уроку?!Тож гаразд, часу не гаємІ урок розпочинаєм.

Номер слайду 4

Наш настрій

Номер слайду 5

Д\ З Вправа 22. Спиши текст вправи 21 до кінця, уставляючи пропущені букви.

Номер слайду 6

Перевірка Д\ З. Вправа 22. Вузенькі стежинки розбіга-ються від мурашиного міста. Одна з них привела нас на берег річки. Над кручею росло невелике деревце. Його листочки були обліплені мурашками.

Номер слайду 7

17 вересня Класна робота Хвилинка каліграфіїМалюнковий диктант

Номер слайду 8

ppt_xppt_xppt_xppt_xppt_xppt_xppt_xppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 9

Вправа 27. Прочитай загадки. Знайди відгадки на малюнку.

Номер слайду 10

Назви предмети, зображені на малюнках, чітко вимовляючи дзвінкі приголосні звуки.

Номер слайду 11

Склади й запиши два речення зі словами - назвами дерев. Береза стояла в полі, похиливши свої розкішні віття на землю. ?

Номер слайду 12

Фізкультхвилинка Раз! Два! Три! Чотири! П’ять! Час прийшов відпочивать.

Номер слайду 13

Дуб - символ вічності і сили.

Номер слайду 14

• Склади й запиши два речення зі словами - назвами продуктів харчування.• Чай з медом допоможе при кашлі. Мама купила сьогодні свіжий хліб. Вправа 28. Прочитайте сполучення слів. Потренуйтеся чітко вимовляти приголосні дзвінкі й глухі звуки в кінці слів.

Номер слайду 15

Пригадай

Номер слайду 16

• Спиши сполучення слів, підкресли букви, які позначають пари дзвінких і глухих приголо-сних. Як вони змінюють значення слів?У мене гриб (рослина), грип (хвороба). Не було ваз (посуду для квітів), вас (когось із людей). Багато кіз (тварин), кіс (заплетеного волосся). Цікава казка (текст), каска (металевий головний убір).

Номер слайду 17

Вправа 29. Прочитай текст, уставляючи пропущені букви. Які звуки вони позначають? Могутній дуб, що затіняв берег потічка, був домівкою для смугастого веприка. Тут він уперше знайшов солодкий жолудь. Веприк любив стежку до потічка, кладку, що заросла зеленим мохом. Малий не помі-тив, як осінь перефарбувала ліс. Якось уранці веприк вибіг і побачив пер-ший сніг. Де стежка? Де берег? Де солодкий жолудь?

Номер слайду 18

Я і текст. Тобі сподобався текст? Де та коли відбуваються події? Про кого йдеться в тексті? Що було домівкою для веприка? Що він любив? Які почуття виникли в нього, коли випав сніг? Як би ти його заспокоїв (заспокоїла)? Дай відповідь на запитання веприка.

Номер слайду 19

  Розгляньте й порівняйте малюнки. Чи відповідає зміст малюнків змісту тексту? Які зміни зображені на другому малюнку? Чому вони відбулися?

Номер слайду 20

Уявіть, що все зображене на першому малюнку може говорити. Доберіть такі репліки для дійових осіб, які б підготували веприка до змін у природі.

Номер слайду 21

Розіграйте цю сценку в особах: веприк, дуб, потічок, стежка, жолудь. Дуб: - Скоро прийде зима. Я засну до весни. Потічок: - Я вкриюся льодом. Будь обережним!Веприк: Стежка: Жолудь:

Номер слайду 22

Д\ З Вправа 30. Спиши текст вправи 29, уставляючи пропущені букви.

Номер слайду 23

Перевірка Д\ З. Вправа 30. Могутній дуб, що затіняв берег потічка, був домівкою для смугастого веприка. Тут він уперше знайшов солодкий жолудь. Веприк любив стежку до потічка, кладку, що заросла зеленим мохом. Малий не помітив, як осінь перефарбувала ліс. Якось уранці веприк вибіг і побачив перший сніг. Де стежка? Де берег? Де солодкий жолудь?

Номер слайду 24

Українська мова 3 клас НУШ. Тема уроку. « Вимова та правопис слів із дзвінкими й глухими приголосними звуками ». ( ст. 14. ). Мета. Поглибити знання учнів про дзвінкі та глухі приголосні звуки, тренувати у правильній вимові дзвінких та глухих приголосних звуків, показати залежність лексичного значення слів від зміни звуків.

pptx
Додано
26 жовтня 2021
Переглядів
1087
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку