Українська мультиплікація 7 клас

Про матеріал
Через байдужість і недалекоглядність чиновників від культури, загинули майже всі артефакти, що свідчили про багаторічну і натхненну працю величезної кількості українських мультиплікаторів. Декілька десятків целлулоїдів, фонові заставки та поодинокі ескізи до майбутніх мультплікаційних шедеврів — це все що залишилося від мистецького спадку творчих колективів, які працювали над створенням наступних фільмів: «Пригоди капітана Врунгеля» (1979 р).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мультиплікація

Номер слайду 2

Зразки української мультиплікації

Номер слайду 3

Лис Микита. Мульсеріал «Лис Микита» (26 серій по 15 хвилин) - став першим багатосерійним мультсеріалом, знятим вже в незалежній Україні. Через перебої з фінансуванням - мультик знімали на держкошти на замовлення Товариства «Просвіта» - «Лиса Микиту» не вдалося закінчити вчасно. Його прем'єра мала відбутися влітку 2006 року, в рамках святкування 150-річчя від дня народження Івана Франка, автора однойменної сатиричної поеми-казки. Перший мультиплікаційний фільм

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Йшов трамвай, 9-й номер. Пластиліновий мультфільм Степана Коваля «Йшов трамвай № 9», випущений в 2002 році, розповідає про звичайну поїздку в самому звичайному трамваї. Але розповідь ця настільки зворушливий, іронічний і правдивий, що вразив не тільки українську публіку, а й зарубіжну. Пластиліновий мультфільм

Номер слайду 6

Йшов трамвай 9-й номер

Номер слайду 7

Курка, Яка несла всяку всячину. Десятихвилинний мультик режисера Марини Медвідь побачив світ п'ять років тому. І до цих пір залишається, мабуть, єдиною історією про гидке каченя, в якій роль каченяти зіграв маленький симпатичний екскаватор. Перші мультфільми

Номер слайду 8

«Курка, яка несла всяку всячину…»

Номер слайду 9

На початку 90-х років минулого століття БУЛО ПОВНІСТЮ ЗНИЩЕНО архів Київської студії науково-популярних та анімаційних фільмів. Через байдужість і недалекоглядність чиновників від культури, загинули майже всі артефакти, що свідчили про багаторічну і натхненну працю величезної кількості українських мультиплікаторів. Декілька десятків целлулоїдів, фонові заставки та поодинокі ескізи до майбутніх мультплікаційних шедеврів — це все що залишилося від мистецького спадку творчих колективів, які працювали над створенням наступних фільмів: «Пригоди капітана Врунгеля» (1979 р).

Номер слайду 10

«Пригоди капітана Врунгеля»

Номер слайду 11

Чудова казка Корнія Івановича Чуковського про доброго лікаря Айболить, який дуже любить звірів, його злий сестриці Варварі і підступних піратів, яких Айболить та його друзі, врешті-решт, перемагають.Історія, знайома кожному з дитинства. Улюблена казка в прекрасному оформленні і з чарівними ілюстраціями.«ВЕЛИКА УКРАЇНСЬКА МУЛЬТИПЛІКАЦІЯ. ВСЕ, ЩО ЗАЛИШИЛОСЬ»

Номер слайду 12

«Лікар Айболить»

Номер слайду 13

Шхуна "Еспаньйола" долає морські простори в пошуках острова, на якому заховані легендарні скарби капітана піратів Флінта. На кораблі зріє змова. Розбійники на чолі з одноногим Джоном Сільвером, здається, близькі до мети...«Острів скарбів»

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Котик і півник з однойменної української казки, яку ілюстрував Лавро, є пострілом у десятку, можна навіть сказати, що українськими архетипами цих звірів. Тепер вже просто неможливо уявити, що вони могли б виглядати інакше. Недарма ж саме на цю казку одне з найбільших американських книжкових видавництв "Альфред Кнопф" накинуло оком і викупило права, розтиражувавши наших домашніх улюбленців до 30 тисяч.«Котик і Півник»

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Мультфільм розпочинається з того, що козаки чекають прибуття Грая, Око і Тура з Лондона. Вони розповідають не тільки про місто, а про гру, яку вони там побачили — футбол. І козацький загін починає тренування, задля того, щоб здобути чемпіонський кубок з футболу в Англії. Троє козаків, котрі навчили азів футболу інших, збирають команду і вирушають на Захід. До речі, досить символічним є те, що вони складають зброю. Тобто це означає те, що потрібно припинити військові дії, а перемістити поля битв на футбольні баталії. Козаки грають у трьох країнах Європи — Німеччина, Франція, Англія. Спочатку вони потрапляють у середньовічну Німеччину, де обігрують лицарів у сталевих обладунках, які користуються своєрідним стилем у грі в футбол — шикування «клином» (Panzerkeil) чи «свинею» («Schweinkof»). Існує версія, що козаки грали не з німцями, а зі шведськими вікінгами[1], яких перемогли з тим самим рахунком, що був зафіксований у грі збірної України проти збірної Швеції на Євро-2012. У Франції вони грають проти мушкетерів у палаці, а в Англії матч іде у Лондоні, тому що дощова погода, вежа з годинником, перший поїзд, та королева — це ознаки міста Лондон. У цьому полягає пародія на національні стереотипи.«Як козаки в футбол грали»

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Хочеться вірити, що є ще свідомі батьки, які достатьно часу приділяють своїм дітям, а також іхнім хоббі; від себе хочу додати, що оскільки йдеться мова про мультфільми то буде злочином не сказати що українська мультиплікація в минулому мала шанс вийти на більш широкий загал, якщо не якістю то принаймі змістом. Особисто рекомендую як дітям, так і батькам переглянути вітчизняні “Котик і Півник”, “Рукавичка”, “Котигорошко”, “Петрик П”яточкін”, “Двоє справедливих курчат”, “Івасик-Телесик”, “Колосок”, “Курча в клітиночки”, “Капітошка”, “Історія про дівчинку, яка наступила на хліб”, “Козаки” та ін. Дитинство – це скарб, який не повинен руйнуватись через проплачені кимось ультрамодні “творіння” закомплексованих “митців”, за якими психологи плачуть. Тож давайте будем уважніші до наших дітей та їх уподобань, адже вони – наше майбутнє, від якого залежить прогрес чи деградація суспільства. Висновок

pptx
Додано
25 березня 2020
Переглядів
940
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку