Українське мистецтво кінця ХІХ – початку ХХ ст.

Про матеріал
Українське мистецтво кінця ХІХ – початку ХХ ст. (10 клас) Порада !!!! Якщо презентація не відкривається на сайті - завантажте !
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українське мистецтво кінця ХІХ – початку ХХ ст. Александрова Поліна 10 бх

Номер слайду 2

Українська державна академія мистецтв Вона була створена Центральною радою в грудні 1917р. Державна академія мистецтв-перша українська вища мистецька школа. Ректорами Академії упродовж 1917-1920 не були Василь та Федір Кричевськиі,Грерогій Нарбрут, Михайло Бойчук.

Номер слайду 3

Олександр Мурашко, формуючись під впливом реалістичної живописної традиції, здебільшого через мистецтво Іллі Рєпіна, зумів вийти на рівень синтетичного сприйняття традиційних форм та нових художніх віянь, перейнятих через досвід безпосереднього вивчення сучасного західноєвропейського живопису. Разом з тим йому вдалося зберегти національну мистецьку ідентичність. Олександр Мурашко

Номер слайду 4

Дівчинка з собакою. Микола Мурашка

Номер слайду 5

Квітарки

Номер слайду 6

Федір Кричевський. Федір Кричевський (1879 — 1947). Вихідець з Харківщини, художню освіту він здобув у Москві, після чого здійснив традиційну для того часу освітню подорож Європою. Йому вдалося створити яскравий і водночас глибокий психологічний образ, зовнішнє трактування котрого викликає певні алюзії з композиційними схемами стародавніх портретів.

Номер слайду 7

Наречена

Номер слайду 8

Триптих «Життя»

Номер слайду 9

Петро Левченко (1856 — 1917), він звертається до камерності інтер’єрних композицій, інтимних і затишних образів з елементами жанровості, наповнених настроями елегійної усамітненості. Героїнями цих картин здебільшого є жінки Петро Левченко

Номер слайду 10

Петро Холодний. Хімік за освітою, художник-самоук, він досяг справді знаменитих результатів в малярстві, графіці, вітражі. Ранні роботи Петра Холодного апелюють до образів, пов’язаних з фольклорними і пісенними мотивами, вони дуже декоративні за формально-стилістичним рішенням

Номер слайду 11

Дівчина і пава

Номер слайду 12

Давід Бурлюк Одним з тих, хто почав радикально змінювати українське мистецтво на початку ХХ ст. був Давид Бурлюк. Разом з братом Володимиром, також художником, вони заснували мистецьке об’єднання «Гілея», котре активно заперечувало будь-які традиційні форми мистецької образності, а основу нових художніх форм шукає у народному примітиві, віддаючи перевагу деформованим площинам, відмовляючись від лінійної перспективи, поєднуючи в одному зображенні різні точки зору, використовуючи контрастні кольорові поєднання.

Номер слайду 13

Прихід весни і літа

Номер слайду 14

Олександра Екстер. Дуже важливою фігурою українського мистецтва на етапі входження в нього модерністських течій стала Олександра Екстер (1882 — 1949), яка пройшла бурхливий і дуже яскравий шлях, експериментуючи в різних стилях, — від неоекспресіонізму до винайденого нею супремоконструктивізму.

Номер слайду 15

Михайло Бойчук. Бойчуку вдалося створити потужні новаторські мистецькі течії — спершу неовізантинізм, а згодом бойчукізм, — що багато в чому визначили обличчя українського модернізму.

pptx
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 10 клас (Струкевич О.К., Дровозюк С.І., Котенко Л.В.)
Додано
30 січня 2022
Переглядів
360
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку