УМР Особливості будови опису природи. 6 клас

Про матеріал
Урок розвитку мовлення. Особливості будови опису природи. 6 клас. Матеріали подані за підручником "Українська мова. 6 клас" О. Заболотний, В. Заболотний.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Восьме лютого. Класна робота. УМР № 15. Особливості будови опису природи. Сполучення в одному тексті різних типів мовлення (розповіді й опису).

Номер слайду 2

Мета уроку: ознайомити учнів із особливостями будови твору-опису природи; cформувати вміння знаходити такі описи в текстах та аналізувати їх;  розвивати мовленнєво-комунікативні вміння здійснювати мовний аналіз тексту-опису, сприймати письмовий текст, розуміти його, створювати власні твори-описи природи; розвивати культуру усного мовлення, увагу, спостережливість; виховувати любов до природи. Правила онлайн-уроку

Номер слайду 3

Буває, часом сліпну від краси. Спинюсь, не тямлю, що воно за диво, – оці степи, це небо, ці ліси,усе так гарно, чисто, незрадливо,усе як є  – дорога, явори,усе моє, все зветься  – Україна. Така краса, висока і нетлінна,що хоч спинись і з Богом говори. Ліна Костенко. Епіграф до уроку:

Номер слайду 4

Залежно від змісту  текст та його частини поділяються на три типи: розповідь, опис і роздум (міркування).

Номер слайду 5

Опис

Номер слайду 6

Робота з підручником

Номер слайду 7

Рефлексія

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Повторити ТМ п. 39 за підручником Заболотного, виконати вправу 369 на с. 132. Для виконання домашньої вправи скористайтесь допоміжним матеріалом на с. 245. Бережімо свою планету! Піклуймося про природу!

pptx
Додано
22 лютого 2023
Переглядів
355
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку