Урочиста лінійка до Дня памяті Небесної сотні

Про матеріал

Вивчення історії є одним із найважливіших чинників формування національної свідомості народу. “Без знання минулого неможливо точне поняття про сучасне”, – справедливо наголошував видатний український історик М.С.Грушевський. За короткий час в Україні створену нову цілісну систему викладання історії України та Всесвітньої історії, понівністю оновлено зміст та структуру історичної освіти.

Перегляд файлу

Лінійка-реквієм 
«Небесна сотня»

15.02.2015 року

Біля сцени тумба з Державним Прапором та Прапором школи. На прапорах-скорботна стрічка.

На сцені стенд чорного кольору, на якому  фото з Майдану та фото колаж облич загиблих протестантів.

Також перед стендом стіл, на якому свічки і лампадки.

 

Доброго дня! Вітаємо вас на традиційній щотижневій лінійці! (Звучить гімн).

Наша лінійка сьогодні  присвячена  вшануванню пам’яті Небесної сотні, пам'яті загиблих під час Єврореволюції, Революції гідності, як її називають у народі. Єврореволюція – це національно-патріотичні протестні акції в Україні, передусім проти корупції, соціальної нерівності, свавілля правоохоронних органів та сил спецпризначення, а також на підтримку Європейського вектора зовнішньої політики в Україні. Не зважаючи на те, що засоби масової інформації постійно висвітлюють події у країні, необхідно згадати з чого усе почалось три роки тому.

Протести почалися 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабінету Міністрів України  про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом і значно поширилися після силового розгону демонстрації у Києві вночі 30 листопада.  Під час протестів відбувалися мітинги, демонстрації та студентські страйки.

З початку Майдану за офіційними даними загинуло близько 100 протестуючих, поранено більше 2000, серед них двоє – громадян Польщі, а кількадесят осіб зникло безвісти. Загальна кількість постраждалих біля 3 тисяч чоловік. Серед них 136 журналістів, які виконували свої професійні обов’язки.

21 лютого 2014 року на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями. У жалобних промовах їх назвали «Небесною Сотнею».

Давайте вшануємо пам'ять загиблих хвилиною мовчання.(метроном)

На виконання Указу Президента України від 06.02.2015 року № 69 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», на підставі листа відділу освіти райдержадміністрації від 07 лютого 2016 року № 197 Цей тиждень  проголошується тижденем пам’яті героїв революції, у школі організовується виставка фотографій  героїв цих трагічних подій. Оголошується конкурс малюнків на тему « Герої нашого часу» . Рекомендовано провести відповідні тематичні виховні заходи.

Дякуємо за увагу

docx
Додано
16 грудня 2018
Переглядів
683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку