Урок - конференція з фізики: Атомна енергетика України. Екологічні проблеми атомної енергетики.

Про матеріал

Підготовчий етап:

1. За два тижні учням було повідомлено про підготовку до даного уроку та запропоновано теми:1. Історія атома: від Демокріта до Резерфорда.

2. Перші атомні електростанції.

3.Атомні електростанції України.

4. Атомна енергетика світу.

5. Екологічні проблеми атомної енергетики.

2.Учні об'єдналися в групи за інтересами; кожна група працювала над постановкою цілей, основних питань та завдань.

3. Під час підготовки учитель здійснювала консультування учнів, допомагала узагальнювати та систематизувати підібраний матеріал, робити висновки.

4. Результат роботи над питаннями був узагальнений у презентації, яка супроводжуватиме виступи учнів на уроці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок - конференція з фізики: Атомна енергетика України. Екологічні проблеми атомної енергетики. Друге лютого 2018 рік Скрипник Г.Г.

Номер слайду 2

Мета уроку: з’ясувати переваги і недоліки використання атомної енергії.

Номер слайду 3

Сьогодні у нас особливий урок-урок - конференція і присвячений темі «Атомна енергетика Ураїни. Екологічні проблеми атомної енергетики». Тому, розгорнули зошити, записали число і тему нашої конференіції.

Номер слайду 4

Основні завдання нашої конференіції: 1. Розглянути історію атома: від Демокріта до Резерфорда. 2. Перші атомні електростанції. 3.Атомні електростанції України. 4. Атомна енергетика світу. 5.Розрити екологічні проблеми атомної енергетики

Номер слайду 5

Вправа Бартер Я на свої долоні кладу свою любов до вас, розуміння, терпіння. Ви ж на свої долоні покладіть свої знання, уважність. А тепер давайте з вами зробимо обмін: я легенько здуваю до вас те, що лежить на моїх долонях, а ви здуваєте те, що на ваших долонях. Ось ми з вами здійснили бартер, а наскільки він успішний, побачимо в кінці уроку.

Номер слайду 6

Вправа ТАК -НІ Резерфорд запропонував ядерну (планетарну) модель будови атому. У своїх дослідах Резерфорд використовував потік альфа-частинок. Альфа-випромінювання – це потік електронів. Природну радіоактивність солей урану вперше відкрив Беккерель. Найбільшу руйнівну силу для живої клітини мають альфа-промені. Бета-частинки відхиляються магнітним та електричним полями. До складу ядра входять електрони і протони. Навколо ядра обертаються нуклони. У порядку зростання проникаючої здатності компоненти випромінювання можна розташувати так: γ, β, α. Шар бетону завтовшки кілька метрів затримує альфа-, бета- і гама-частинки.

Номер слайду 7

Вправа Фізичний диктант Відповіді 1 в. :1-А, 2-С,3-В, 4-С, 5-В;7-А. 2 в:1-В, 2-С, 3-А, 4-С, 5-А, 7-Б.

Номер слайду 8

Прослухавши стільки цікавої і пізнавальної інформації, давайте обговоримо матеріали конференції: Де і коли було побудовано першу АЕС? Що таке АЕС? Яка кількість в Україні діючих АЕС? Проблеми атомної енергетики?

Номер слайду 9

Домашнє завдання & 27 відповісти на КЗ 1-4 стр.177

Номер слайду 10

Дякуємо за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Фізика, Розробки уроків
Додано
28 березня 2018
Переглядів
1262
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку