Урок - Презентація День нородження Пі

Про матеріал
Перше знайомство з числом Пі. Історія числа Пі. Хто вперше вкористав це позначення - Пі. Як "звучить" число Пі. Що може бути зашифровано в десятковому "хвостику" числа Пі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День народження числа Пі

Номер слайду 2

Larry Shaw (Pi)Придумав в 1987 році фізик з Сан-Франциско Ларрі Шоу

Номер слайду 3

Пі - це відношення довжини кола до його діаметру. Назва числа походить від початкової літери грецького слова περιφέρεια — периферія, коло.

Номер слайду 4

Історія числа РіУперше це позначення використав в 1706 році Вільям Джонс. Леонард Ейлер. Став систематично вживати починаючи з 1736 року

Номер слайду 5

Історія числа РіРозглянете уважно перші триста знаків числа π, перейміться поезією цих цифр, адже за ними стоять тіні найбільших мислителів Стародавнього світу й Середньовіччя, Новітнього й нашого часу.

Номер слайду 6

Історія числа РіРежисер. Даррен. Аронофскі назвав в честь константи свій фільм, знятий в жанрі психологічного трилера, сюжет якого оповитий пошуками жаданого числового коду. Трилер "Пі" (1998) став дебютною роботою Даррена. Аранофскі.

Номер слайду 7

Історія числа РіДевід Макдональд 

Номер слайду 8

Правила запам’ятовування «Двадцять дві сови нудьгували На великих сухих гілках. Двадцять дві сови мріяля Про сім великих мишат“Цей віршик запропонував великий Архімед для запам’ятовування перших десяткових знаків. Англійський віршик (двадцять знаків після коми 3,14159265358979323846: I wish I coulddeterminepi. Eurekacriedthegreatinventor. Christmaspudding. Christmaspie. Istheproblem'sverycenter.

Номер слайду 9

"На Пі починається"1. Гори, які утворюють природний кордон між Францією та Іспанією.2. Прісноводна риба. яка мешкає у водоймах Південної Америки. 3. Походить від грецького " «шукач пригод»4. Автомобіль, назва якого походить від англійського слова , що означає "піднімати" 5. Гірська порода.6. 473176 7. Старовинна золота монета. 8. Фізична вправа. 9. Автор найвідомішої теореми геометріі.

Номер слайду 10

Чи вірите ви що. У десятковому записі числа пі, починаючи з сімсот шістьдесят другої цифри, йде шість дев'яток поспіль. У пірамідах Хеопса відношення висоти піраміди до периметра основи дорівнює числу Пі?Найдавнішим підтвердженням існування числа Пі були таблички, знайденні у Месопотамії?є парфум під назвою Пі?Число Пі має ще іншу назву крім «кругова постійна» і «архімедового константа» ?Цей феномен називають точкою Фейнмана, який сказав на одній лекції, що хотів би запам'ятати цифри числа пі до цієї позиції, щоб закінчувати розповідь кому-небудь словами «дев'ять, дев'ять, дев'ять, дев'ять, дев'ять, дев'ять і так далі», ніби припускаючи , що значення пі раціональне. Так, відома піраміда Хеопса є втіленням числа Пі, так як співвідношення її висоти з периметром основи дає число ПіНі, існує ще давніший документ: в Єгипті знайдено папірус Райдна, датований 1650 роком до н.е. Так , є : компанія зі звучною назвою «Гивенчи» випустила в продаж чоловічий парфум «Пі», рекомендований діловим, впевненим у собі джентльменам. Має - «число Лудольфа» (по імені вченого, який визначив з високоюточністю 32 знака в числі  після коми.

pptx
Пов’язані теми
Математика, 6 клас, Презентації
Додано
18 березня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку