Урок - кейс « Треба їсти, щоб жити, чи жити, щоб їсти?»Розділ: біологія людини. Рівень (клас): 8 Тема: Їжа та її компоненти. Склад харчових продуктів. Звіт творчих груп: виготовлення лепбуків. Анатомія кейсу: (у 4 розгортках):здоров'язберігаюча, біологія/ хімія,бюджет, гігієна/ технології Тип кейсу: інформаційно- пошуковий
Номер слайду 2
Очікувані результати:закріпити знання про будову та функціонування травної системи людини; формувати знання про здорове харчуваннярозвивати вміння правильно складати свій харчовий раціон на день;виховувати у собі почуття відповідальності за власне здоров’я;формувати бажання читати науково-популярну відео літературу про здорове харчування;
Номер слайду 3
Розгортка1. Здоров'язберігаюча. Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити. З Сократом згодні й експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). На їхню думку, тривалість життя людини залежить в першу чергу від їжі, води, від способу життя, який вона веде.”Фішка для допитливих “
Номер слайду 4
Розгортка 2 біологія/ хімія Опис ситуації: Учні однієї із шкіл поїхали на змагання,але через сигнал повітряної тривоги перенесли на дві години пізніше. Після проведеного жеребкування, поки підійшла їх черга, ще пройшла година. Результати своїх фізичних досягнень, які показали спортсмени далеко не втішили їх…Коли їх запитали, чому? Що відповіли школярі не встигли зранку поснідати…Питання: Чи поснідали сьогодні? Як себе почуваєте?Чи думали над тим, що відбувається з їжею , як вона потрапляє в наш організм?“Фішка для допитливих “
Номер слайду 5
Розгортка 3 Опис ситуації: Переважно люди думають, що здорове харчування — дороге, бо ніколи не рахували, скільки воно коштує в порівнянні з «традиційною» їжею і не враховували при цьому вартість його наслідків. Питання : А що, якщо навіть замінити деякі продукти на здоровіші, то дорожче не буде?“Фішки для допитливих “
Номер слайду 6
Розкладка 4 гігієна/технологіїСитуації: Питання: Які помилки допущені дітьми? “Фішки для допитливих “
Номер слайду 7
Отримані результати та напрацьовані компетенції: Уміння швидко знайти необхідну інформацію. Уміння креативно користуватися здобутою інформацією практичних цілях. Засвоєння конкретних знань з галузі біології, хімії,основ здоров'я, гігієни…Уміння конструювати “нові знання” на основі отриманих знань. Уміння працювати в команді