Урок -кейс "Українські Карпати"

Про матеріал
Урок проходить в у вигляді кейсу, де вчу учнів використовувати різні джерела інформації при підготовці до уроку, допомагає аналізувати матеріал,; ознайомлює з характерними особливостями Карпат: географічним положенням, кліматом, історією виникнення, рослинним світом, працею людей; розвиває мислення, спостережливість, уяву, увагу, правильні уявлення про навколишній світ; виховує інтерес до пізнання, бережливе ставлення до природи.
Перегляд файлу

Тема: Кейс-урок Українські Карпати

Спрямування: 10 -  11 років,  4  клас,  природознавство, географія, історія, мистецтво

    Рівень (клас): 4 - 5

Мета: Вчити учнів використовувати різні джерела інформації при підготовці до уроку, аналізувати  матеріал, продовжувати формувати поняття «гори»; ознайомити з характерними особливостями Карпат: географічним положенням, кліматом, історією виникнення,рослинним  світом, працею людей; розвивати мислення, спостережливість, уяву, увагу, правильні уявлення про навколишній світ; виховувати інтерес до пізнання природи, бережливе ставлення до природи.

Обладнання. Мультимедійна презентація, рюкзак, шапочка, окуляри, кирка, лижі, макет кейсу, карти з планом розповіді та джерелами інформації, зображення гірської квіточки – едельвейсу, пляшки з мінеральною водою  «Лужанська», «Моршинська», склянки для води, 5 надписів з кейсами .

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Хід уроку

  1. Організаційна частина

На столі лежать речі: рюкзак, шапочка, окуляри, кирка, біля стола стоять лижі.

-         Діти, подивіться на ці речі. Як ви думаєте, де їх можна використати? А якщо всі ці речі взяти разом, то куди можна відправитися? А де найкраще кататися: з якої гірки, з великої чи маленької. А де в Україні  є великі гори?

  1. Інформування про тему уроку

          Як ви думаєте, діти, про що ми будемо говорити на уроці?

 На сьогоднішньому  уроці ми поговоримо про справжню перлину, створену природою на заході України. Це край казкової краси гірських пейзажів, щедро вмитий кришталевою водою цілющих джерел. Це край, описаний в легендах та оспіваний в поезії, зігрітий любов’ю його жителів, завжди відкритий для всіх охочих долучитися до дива... 

ОТОЖ Я ЗАПРОШУЮ ВАС ПІЗНАТИ  ЦЕ ДИВО

Тема нашого сьогоднішнього уроку – Українські Карпати

  1. Визначення цілей уроку

А будемо їх вивчати, використовуючи кейс – технології,  з погляду географів, істориків, біологів, мистецтвознавців, а також поговоримо про  мінеральні джерела цього краю. На попередньому уроці ви поділилися на команди,

отримали домашнє завдання -  кейс з завданнями, які ви повинні розглянути і, використовуючи запропоновані джерела: підручник, додаткову літературу, інтернет  - ресурси, дати відповіді на поставлені запитання. В деяких групах є проблемне запитання ( виділене червоним кольором), яке потрібно обговорити і запропонувати відповідь.

   Зверніть увагу ось на цю річ. ( На дошці макет кейсу).  Що це таке? Так діти, це валіза, англійською мовою кейс- валіза, за допомогою якої зберігають і  переносять  речі.   В нашому ж кейсі ми будемо зберігати не речі, а знання.

                                  

Кейс № 1 Географи

  1. Розташування Карпатських гір
  2. Найвища гора.
  3. Клімат. Чому в Карпатах тепліше, ніж в центральній Україні?
  4. Річки Карпат
  5. Озера
  6. Які методи ейдетики запропонуєте, щоб запам ’ятати висоту гори?

Джерела інформації:

  1. Фізична карта України
  2. https://uk.wikipedia.org/wiki/Карпати

       3. http://versii.if.ua/novunu/malovnichi-karpati-tsikavi-fakti-pro-ulyubleni- gori-foto/

        4. http://ru.osvita.ua/vnz/reports/geograf/26166/

                               Кейс №2 Історики

  1. Розкажіть про утворення назви «Карпати»
  2. Легенда про Карпати

Джерела інформації :

  1. https://uk.wikipedia.org/wiki/Карпати
  2. http://kazkar.info/ua/_yak_vinikli_karpati/

 

                              Кейс №3 Ботаніки

  1. Рослинний світ Українських Карпат.
  2. Унікальні рослини Українських Карпат.

      3. Чи можуть гірські рослини рости на рівнині?

Джерела інформації:

  1. https://uk.wikipedia.org/wiki/Карпати
  2. http://ito.vspu.net/ENK/2011-2012/kompleks_new_magistru/rob_styd/2013/NEV/Karpatu/Preview/page-15.html
  3. http://carpathians.eu/flora/zhittja-girskikh-roslin.html

                        Кейс №4   Мистецтвознавці

  1. Карпатський танок
  2. Трембіта
  3. Картини Ярослава Ціко
  4. Кінофільм «Тіні забутих предків»

Джерела інформації:

1. http://www.khustnews.in.ua/novini/khustschina/ckave/6152-gordst-karpat-ckav-fakti-pro-naydovshomu-muzichnomu-nstrument-v-svt-vdeo.html

  2. https://uk.wikipedia.org/wiki/

  3. https://www.youtube.com/watch?v=CBoTonJwDVs

  4. http://www.karpaty-slav.com/yarslav.html

Кейс №5 Мінеральні джерела Карпат

  1. Дегустація води.
  2. Яка вода називається мінеральною?
  3. Які бувають мінеральні води?
  4. Як правильно вибрати мінеральну воду?
  5. Реклама мінеральної води.

 

Джерела інформації

  1. http://5ka.at.ua/load/geografija
  2. http://tyachiv.com.ua/NewsOpen/id_news_152285
  3. http://www.tourism-carpathian.com.ua/ua/health/minvody.php
  4. http://likenews.com.ua/ua/tech/health/2545541/
  5. http://www.zorepad.org.ua/ukrayinski-iineralni-vodi/7-mineralna-likuvalno-stolova-voda-luzhanska.html
  6. http://ukr.talnivska.com.ua/press/m-neralna-voda-jak-pravilno-piti.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кейс №1 Географи

   Вчитель. Запрошуємо до слова географів. Хто ж такі географи. Що вони вивчають?

 Географи – це спеціалісти, які вивчають клімат,  ґрунт, земну  кору, водні ресурси , вулканічну діяльність, населення і т. д.

   Наші юні географи досліджували Українські  Карпати за планом

    Карпатські гори розташовані на території декількох держав. Гори, які знаходяться в Україні, називаються Українські Карпати. Вони знаходяться на заході України.

    Говерла- найвища гора в Україні, її висота 2061 метрів. Легенда свідчить, що в одному селищі жив молодий чоловік, звали его Прут.
    Одного разу повертався він додому пізно вночі і зустрівся з дочкою царя гір Говерлою. Вони полюбили один одного, але Говерлі заборонено було зустрічатися з простолюдином. Щоб хлопець не знайшов Говерлу, батько перетворив її на скелю і сховав від людських очей. Прокинувшись вранці, Прут не зміг знайти кохану, а побачивши гору, присів біля неї і заплакав. З його сліз текла річка і назвали ту річку Прутом..

Як запам’ятати висоту гори? Використовуємо метод ейдетики:

2061: в 20 років я піду до армії, а в 6 років я пішов до 1 класу

   Клімат у Карпатах  теплий і вологий. Це місце де випадає найбільше опадів в Україні. Навесні і влітку випадає багато дощів. Зима тут тепла і багатосніжна. Весною сніг довго лежить на вершинах гір, але згодом тане. Після дощів і танення снігу вода потоками збігає з гір й часто спричиняє повені.

У Карпатах бере початок багато річок:

  • Прут,
  • Дністер,
  • Тиса,
  • Черемош,
  • Латориця,
  • Уж,
  • Теребля,.

Течія їхня стрімка, вони несуть велику кількість уламкового матеріалу.

Річки Карпат швидкоплинні, бурхливі, але неглибокі, утворюють численні водоспади.

    Найбільше гірське озеро – Синевир в Межигірському р-ні Закарпатської області Площа 7 га, глибина – до 24 м. Синевир – „морське око” Сильний землетрус, або, можливо багатовікові вивітрювання викликали обвал скель, які і загатили долину гірського потоку й утворили озеро на висоті 989 м над рівнем моря.

    Вашій групі було представлене проблемне запитання: Чому в Карпатах тепліше, ніж в центральній Україні?(Відповіді дітей)

 

       Кладіть матеріали, представлені вашою групою,  до кейсу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кейс №2 Історики

           Вчитель.  Кожна власна назва має своє історичне походження. Звідки ж пішла назва  Карпати? Про це нам розкажуть наші історики. Хто ж такі історики?

           Історики – це спеціалісти, які вивчають минуле людства.

Точне походження назви «Карпат» не встановлено. Одні дослідники вважають, що назва Карпати виникла із назви  племені карпи, що проживало на території Передкарпаття у  третьому - четвертому столітті нашої ери.

Давнє польське слово «karpa» означає значні нерівності, підводне каміння, значні стовбури, або коріння.

Назва «Карпати» пішла з вірменської мови  Քար (Qar) — камінь, Պատ (Pat) — стіна.

 

Однак людська пам'ять зберегла  багато легенд, переказів, казок та оповідок про виникнення назви Карпат.  Ось одна із них.  У старі прадавні часи, коли на нашій землі жили люди-велети, що   головою сягали до хмар, на цьому місці була велика рівнина, пишно   встелена квітами і помережана чистими синіми потічками. Її володарем був   Силун,  який мав безліч різної худоби та добра, жив у величезному палаці   із білого мармуру і спав у золотій колисці, засланій дорогими килимами.   З ранку і до ночі важко працювали на нього слуги. Однак ніхто не   наважувався покинути володіння ґазди та йти на пошуки нової роботи. Відслужив у нього тринадцять років і один хлопець на ім'я  Карпо- Дніпровський, бо прийшов сюди у пошуках шматка хліба з берегів Дніпра.   Усі слуги його дуже любили за працьовитість, чесність і справедливість.   Коли ж Карпові виповнилося двадцять років, вирішив він повернутися   додому. Вважаючи, що за роки важкої праці він дещо заробив у володаря і   той належно оцінить його службу, хлопець почав шукати нагоди   порозмовляти про це із Силуном. І ось, однієї ночі, коли той обходив   своє ґаздівство, Карпо й наважився на розмову:   - Довго у вас я прослужив чесно і віддано. Тепер же маю намір   повернутися до рідної домівки і хотів би просити платню за свою службу.   Силун подумав, що слуга жартує, адже ніхто ще із ним так раніше не   говорив. Але Карпо повторив свої слова. І це не на жарт розлютило   Силуна, і він сказав:   - Я знаю, куди мої слуги повинні ходити і що робити. І ти від мене   нікуди не підеш.   Коли ж хлопець і втретє повторив свою вимогу, що було, на думку   господаря, надзвичайною зневагою, якої пробачити ніяк не можна, Силун   вигукнув:   - Тільки під землю тебе відпущу! І, схопивши Карпа дужими руками, вдарив ним об землю, аж утворилась   велика яма. Підвівся парубок на ноги, ніби нічого й не сталось, відчувши   лише приплив небувалої сили, схопив Силуна і так вдарив ним об землю, що   та розкололась та поглинула грізного ґазду. І як не намагався той   вибратися на поверхню (бився головою й кулаками об земну кору, тиснув   плечима та руками, копав ногами), земля не відчинялася. Зате від цих   старань колишнього володаря на ще недавній рівнині почали утворюватися   горби. І чим більше ударів робив під землею Силун, тим вищими виростали   гори. Кажуть, що й донині він ще живий під землею, але дуже постарів і   не має колишньої сили, щоб дуже битись, однак не втратив надії вирватись   на поверхню. А люди на честь Карпа назвали гори, що постали, Карпатами.               

     Кладіть матеріали, представлені вашою групою,  до кейсу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кейс № 3 Ботаніки

Вчитель   Кожна природна зона має свій рослинний і тваринний світ. Свій особливий рослинний і тваринний світ мають і Карпати. І розкажуть нам про це наступні юні експерти – ботаніки. Хто ж такі ботаніки?

Ботаніки – це спеціалісти, які вивчають рослини, гриби та водорості.

     Рослинний світ в горах дуже різноманітний і має свої особливості .

Рослинність в горах змінюється від підніжжя до вершини. Тому біля підніжжя росте листяний ліс, в якому є дуби, граби, бук, липи, клени, ясени, вільха. Вище - мішаний ліс. В ньому вже з'являються і хвойні дерева: ялиці, ялини європейські (смереки). Тут можна зустріти кущі малини, ожини, шипшини, ліщини, багато лікарських рослин, грибів. Ще вище -ліс стає хвойним. У ньому ростуть смереки, ялиці, модрини. Хвойні ліси змінюються чагарниками, а за ними розкинулися гірські луки - полонини. Вони вкриті різними трав'янистими рослинами.

 

       Буковий ліс зовсім не схожий на дубовий, чи ін. ліси, де багато кущів і трав’янистих рослин. Внизу у буковому лісі нема ні кущів, ні трав’янистих рослин. Ґрунт вкритий товстим шаром опалого листя, тут панують сутінки. Бук це дерево заввишки 20-40 м, а стовбур до 2,5 м у діаметрі. Вік бука – до 500 років. Це найбільш тіневитривале дерево. Здавна букові горішки використовували для харчування людей і відгодівлі тварин. Їх ядро смачне, їстівне, проте в сирому вигляді трохи отруйне. Тому їх треба підсмажувати.

 

       Вище в горах  з’являються хвойні дерева - ялиця і смерека. (Ялиця цікава тим, що великі її шишки ростуть догори, а не до низу). Смерека – місцева назва ялини європейської.

 

       Зустрічається  у карпатських лісах і дуже цікаве дерево тис ягідний. Це найбільш  довговічне  і отруйне хвойне дерево. Воно виростає до 3-10 м., товщина стовбура від 120 см до 11 м в діаметрі. Вік може досягати 3 000 років, росте надзвичайно повільно. Червоний плід – їстівний, а сама насінина всередині плода отруйна для людей і багатьох тварин. Деревина тису надзвичайно важка, міцна і тверда, мов залізо, не гниє. Із неї в давнину робили цвяхи, навіть гарматні ядра. Тепер його деревину використовують у меблевій промисловості. Його масово вирубують заради цінної деревини. Охороняється у Карпатському заповіднику.

Модрина європейська – струнке високе дерево, до 50 м, живе 500 років.

Навесні гілки дерева вкриваються м’якими голочками. Восени вони стають золотисто–жовтими, а взимку опадають. Модрина – морозостійка, швидкоросла, світлолюбна рослина.  У неї міцна і така важка деревина, що тоне у воді. Але не  зважаючи на це, з неї здавна будували кораблі, тому, що в ній багато смоли і вона довго не гниє. Саме через міцність і довговічність деревини модрину нещадно вирубують, її чисельність щороку зменшується і тому потребує охорони.

  Білотка альпійська (едельвейс)  багаторічна трав’яниста рослина заввишки 10-15 см. Стебло та листя густо вкриті білими хвилястими волосками. Ці волоски переплутані між собою, тому здається, що рослина ніби вкрита „шубою”, яка захищає рослину від холодів,  а також від шкідливих сонячних променів. На верхівці стебла зібрані 5-10 суцвіть кошиків. Голівка кошиків оточена кількома рядами опушених листочків, які надають їй вигляду дивовижної сріблястою багатопроменевої зірки.

 Зустрічається на важкодоступних стрімких скелях над ущелинами гір. Едельвейс символ кохання, мужності і відваги. За останні роки ця рослина майже винищена, перебуває під загрозою зникнення, тому охороняється законом.

    Вашій групі було представлене проблемне запитання: Що буде, якщо висадити гірські рослини  на рівнині? Чи будуть вони рости? ( Відповіді дітей)

 

Картинки по запросу едельвейс  фото квітки

 

Кладіть матеріали, представлені вашою групою,  до кейсу.

Кейс № 4 Мистецтвознавці

Вчитель  Кожен  край славиться своїми художниками, артистами, музикантами.

Чим славен наш карпатський край? Слухаємо наших дослідників у цій галузі –мистецтвознавців.

Мистецтвознавці  – це спеціалісти, які вивчають  світове мистецтво (образотворче, музичне, артистичне і т. д.)

   1.Як говорили учні з попередніх груп, карпатський край має свій особливий рослинний світ, свою історію, свої звичаї. Я хочу запропонувати вам разом зі мною затанцювати карпатський танок і задати запитання,  які особливості рухів у цьому танці? ( Руки знаходяться біля грудей, біля серця. Це, мабуть тому, що жителі цього краю дуже люблять свою Батьківщину).

    2. Я хочу розповісти про найбільший духовий музичний інструмент карпатського краю – трембіту, яка становить собою дерев’яну трубу без бокових отворів, сягає 4 м в довжині.  Вона і й досі використовується для подачі сигналів про важливу подію в селі: весілля, народження дитини, смерть. Нею ж між собою спілкувалися пастухи.  Діапазон трембіти – до 2,5 октав, чутність звуку – понад 10 км.

    Для виготовлення трембіти знаходять ідеальну сосну. Не обов'язково рубати все дерево: підійти може і одна гілка. Її поділяють надвоє, і з серцевини кожної займаються різьбленням по частині музичного інструменту. А з'єднують корою дерева. 10 днів копіткої роботи, і трембіта готова до гри.

  1. Славиться карпатський край і своїми художниками

 Хоч не на кожній карті позначено селище Славське — перлину туризму у вічнозелених Карпатах, проте його знають далеко за межами Львівщини і країни. Ідуть сюди люди звідусіль, щоб подихати чистим повітрям, помилуватися чудовими полонинами та плаями, срібним мереживом дзвінкоголосих струмків і потоків. Але, навіть тим, хто ніколи не бував у Славську, принаду його чудотворної природи відкриває художник Ярослав Ціко. І хоч давно не мешкає в рідних місцях, але тут він виріс, бігав босоніж по росі, з насолодою бродив гірськими стежками і дорогами... Неперевершену красу краю ввібрав і серцем, і душею з юних літ. Любив спостерігати за роботою професійних художників, які часто приїжджали до Славська і створювали тут свої картини. У Славську кажуть, що п. Ярослав художник від Бога.. Його очі з раннього дитинства чутливі до краси. А руки не можуть, щоб не малювати .

Ярослав Ціко — художник молодий. В цьому році святкує свій життєвий ювілей — сорокаріччя

 Карпати захоплювали своєю красою та загадковістю  і кінорежисерів. Я хочу розповісти про фільм Сергія Параджанова «Тіні забутих предків»

      Тіні забутих предків" — український шедевр режисера Сергія Параджанова

     Цей фільм сколихнув весь світ! Стрічку, зняту у Карпатах, було нагороджено на багатьох світових кінофестивалях. В Аргентині, в Італії, у Греції творці фільму отримали почесні відзнаки. А відомий сербський режисер Емір Кустуріца назвав "Тіні забутих предків" найкращою картиною знятою у світі.

   Пройшло  більше, ніж півстоліття, а стрічка не перестає бути причиною для гордості українців.

   Тіні забутих предків" — екранізація однойменної повісті Михайла Коцюбинського, присвячена сторіччю від дня народження письменника. Знімали фільм у справжніх гуцульських хатах. Власне тут Коцюбинський писав свій твір.

      Цей фільм має трагічний сюжет. Він про українських Ромео і Джульєту «Десятки років ворогували два гуцульських роди — Палійчуки та Гутенюки. Але сталось так, що покохав Іван Палійчук красуню із ворожого роду — Марічку, якій судилося прожити коротке, але щасливе життя… Не міг без неї бути щасливим Іванко. Але він жив далі. Оженився. Був коханим. Господарював. І шукав смерть, яка забрала в нього кохану.»

    Кладіть матеріали, представлені вашою групою,  до кейсу.

 

 

 

Кейс№ 5

         Вчитель.  Здавна приваблювали Карпати людей своєю величністю, неповторною красою і загадковістю, Це місце, куди люди їздять  не тільки відпочивати, а й лікуватися.. Наші експерти з наступної групи запропонують вашій увазі свої дослідження мінеральних вод та зроблять рекламу мінеральної води .

  1. Здавна славляться Карпати і своїми цілющими мінеральними джерелами. Їх у регіоні нараховується понад 800. На базі цих ресурсів сформовані санаторно-курортні системи світового і національного значення.
  2. Мінеральною називається тільки природна (а не штучно виготовлена) і тільки з підземних джерел отримана вода.
    Всі мінеральні води поділяють на

        столові,

        лікувально-столові та

        лікувальні.

       Столові мінеральні води (мінералізація до 1 г/л)можна вживати всім без обмежень.

       Більшість відомих нам доступних у торгівельній мережі мінеральних вод є лікувально-столовими (мінералізація - від 2 до 15 г/л). 
     Лікувальні мінеральні води мають мінералізацію понад 15 г/л, містять ряд активних компонентів дії, продаються лише в аптеках і потребують спеціального індивідуального застосування за рекомендацією лікаря.  . 

  1. Як правильно вибирати мінеральну воду? 

          Насамперед, слід звертати увагу на термін придатності, як і у випадку з продуктами харчування. На пляшках вказується дата розливу - запам'ятайте, що вода в пластикових пляшках може зберігатися не більше 1,5 років, а в скляних - 2 років. 
         Будь-яка вода повинна піддаватися хімічному аналізу. На етикетці вказується назва лабораторії і дата, коли проводився цей аналіз. Якщо з часу аналізу минуло більше 5 років, воду купувати не варто. 
        Є напис, який завжди треба читати, перед тим, як купити воду - «Загальна мінералізація». Якщо цей показник не перевищує 500 мг на літр води, то воду можна пити всім, і практично в будь-яких кількостях.

Кому, як і скільки потрібно пити?

    Щоб отримувати максимум користі від мінералки потрібно знати елементарні правила.

- Мінеральну воду п'ють дрібними ковточками, не поспішаючи.

- Тепла мінералка знімає спазми, а холодна прискорює роботу шлунково -кишкового тракту.

- Розлад шлунка можна прибрати за допомогою гарячої мінеральної води. Пити потрібно за 30-50 хвилин до їжі в кількості 0,5 - 1 стакан.

- Проблеми з печінкою добре допомагає вирішити підігріта мінералка ( 45 С) за годину-півтори до їжі.

- Хвороби жовчного міхура лікують виключно гарячої мінералкою . Три рази на день потрібно випивати по 1 -1,5 склянки води за 30-50 хвилин до прийому їжі.

     Реклама мінеральної води.

Вчитель. До нас завітали власники двох джерел мінеральної води. Вони хочуть зробити рекламу «Моршинської» та «Лужанської» мінеральної води.

    1 власник. Родовище «Лужанської» розміщене  в селі Солочин Закарпатській області. До сладу «Лужанскької» входить біологічно активні магній, калій, кальцій, кремнієва кислота, фтор. Це лікувально – столова вода

Лікувальні та профілактичні властивості:

-          Швидко нейтралізує  високу кислотність шлунку ;

-          Знімає важкість і  печію;

-          Виводить з організму шлаки, токсини, сечовий  пісок;

-          Допомагає у лікуванні хвороб верхніх дихальних шляхів та легенів.

Купуйте «Лужанську!»

«Лужанская» - углекислая гидрокарбонатная натриевая, лечебно-столовая водаhttp://alex.com.ua/sites/all/themes/alex/images/sv-luz2.png Картинки по запросу родовище лужанської   води фото

 

 2 власник.   Моршинська  –це столова мінеральна  вода на кожний день.

   Моршинська не проходить жодних додаткових обробок та потрапляє до ваших рук саме такою, як її створила для вас природа!

   Проходячи крізь товщу порід, Моршинська збагачується не лише корисними мінералами, а й природним киснем. Наливши у склянку навіть негазовану воду, можна побачити бульбашки – це і є природний кисень, що збирається на стінках посуду.

   Моршинська повністю засвоюється організмом, оскільки за показником густини рідини є наближеною до плазми крові людини.

   Завдяки своєму унікальному складу, Моршинська дарує справжнє природне оновлення, чудове самопочуття та сяючий зовнішній вигляд!

Купуйте « Моршинську!» родовище Моршинської №4

 

Похожее изображение

 Кладіть матеріали, представлені вашою групою,  до кейсу.

Вчитель.  Чи збагатилися ваші знання про Українські Карпати? Хто з вас хотів би побувати в Українських Карпатах? Кожен кейс збагатив вас своїми знаннями. Який кейс приніс вам найбільше знань?

(На дошці прикріплено 5 надписів з кейсами.)

     На партах у вас лежить зображення гірської квіточки – едельвейсу. Вийдіть до дошки  і прикріпіть її до того кейсу, який вам найдужче сподобався і найбільше збагатив своїми знаннями. ( Діти під музику прикріплюють квіточку до відповідного кейсу).

  

 

 

 

 

 

docx
Додано
8 жовтня 2023
Переглядів
417
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку