Урок -квест за темою "Повторення вивченого матеріалу"

Про матеріал
Розробка уроку, поданий у вигляді презентації для роботи з учнями 2 класу за програмою О.Савченко
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Несватківська філія КЗ “Олександрівське НВО №2”Урок –квест “Зима в природі” для 2 класу

Номер слайду 2

Тема: Зима в природіМета: поглибити, узагальнити  знання учнів з теми, розвивати пізнавальну активність дітей, допитливість, самостійність, спостережливість, уміння порівнювати, узагальнювати; виховувати любов до природи, бажання охороняти і примножувати її красу.

Номер слайду 3

Вправа “Налаштування”Я-особистість творча. Я-особистість розумна. Я зможу гарно працювати на уроціЯ бажаю успіху собі і своїм однокласникам

Номер слайду 4

Розподіл на групи. Пояснення правил квесту За кожне правильно виконане завдання команда отримує букву. Після останньої зупинки з букв потрібно утворити слово. Хто справиться першим, той і переміг.

Номер слайду 5

Карта подорожі

Номер слайду 6

Зупинка “Шифрувандія”Розшифруйте словоиамз

Номер слайду 7

Зупинка“Загадалка”Прозорий, як скло, не вставиш у вікно. Я падаю на ваші хати. Я білий-білий, волохатий. Я прилипаю вам до нігІ називаюсь просто.... Хто малюнок на вікніУночі зробив мені. Росте вона зимою. Донизу головою. Тоненькою,прозорою,Біло-голубою. Кручу, гуркочу, знати нікого не хочу.

Номер слайду 8

Зупинка “Обиралка”

Номер слайду 9

1.     Сніг для рослин: А) окраса. Б) захист. В)розвага2. Між сніжинками. А) є повітря. Б) відсутнєВ) є гірські іпороди3. Ознакою зими єА) морози. Б) спека. В) листопад4. У сніжинки завжди. А) 4 кути. Б) 5 кутів. В) 6 кутів5. З перших днів зими ставки. А) вкриваються кригою. Б) не замерзають. В) розливаються6.     Мокрий сніг на водіА) тане. Б) не тане. В) тоне7.     Лід має властивостіА)смачний і безбарвний. Б) холодний і рідкий. В)прозорий і крихкий8. Коли вода перетворюється на лід. А) вона розширюється. Б) вона стискається. В) вона розтає9. Лід порівнюючи з водою. А) легший. Б) важчий. В) однакові10. Лід – це. А) сніжинки. Б) вода у рідкому станіВ) вода у твердому стані

Номер слайду 10

Зупинка “Рослинознавдія”Взимку дерева навколо мене стоять голі, а мої віти вкриті листям-голочками. Моє насіння в шишках. Ним залюбки живиться чимало тварин. З давніх-давен цю рослину люблять і вирощують по всій Україні. Садівники її називають бульденеж (снігова куля). Здавна використовують для лікування простудних захворювань. Смачнішими ягоди стають після перших заморозків . Зернина нагадує сердечко. Це дуже красиве дерево з округлою щільною кроною перистим листям, білими запашними квітами весною та яскравими плодами восени. Не опадають плоди й узимку. Плодами залюбки живляться численні лісові мешканці - птахи, білки, миші тощо. Споживає їх і людина. Збирають плоди після приморозків, коли вони набувають приємного смаку. Їдять їх свіжими й сушеними. Струнка її крона розлога і гарна. Влітку під час цвітіння бджоли збирають нектар. Взимку її цвіт використовують для лікування простуди та грипу.

Номер слайду 11

Зупинка “Головоломдія”1. Ця комашка зимує у шпарках, під листям2. Звір, що живиться горішками та шишками, які запасає на зиму3. Колюча тваринка, яка засинає на зиму.4. Восени нагуляв жиру та спить5. Полинявши восени, шукає їжу під снігом.

Номер слайду 12

Зупинка “Вибирандія” Гра “Так чи ні”Ідуть грозові дощіДерева і кущі стоять без листя День короткий, а ніч – довга. Повіває теплий вітерець. Водойми вкриті кригою. Повертаються із вирію перелітні птахи Опадає листя з дерев і кущів Лютують морози. Цвітуть підсніжники. Ожеледь та хуртовина Прилітають горобці Взимку – холодно Всі дерева взимку стоять голі Взимку ночі короткі 

Номер слайду 13

Зупинка “Вилучанція” Гра «Четвертий "зайвий"»• Грудень, січень, лютий, вересень• Шуба, туфлі,светр, шапка.• Береза, клен, ялина, дуб.• Заметіль, злива, завірюха, хурделиця.• Валянки, кросівки, унти, сапожки.

Номер слайду 14

Зупинка”Таємнича”Гра “Що це?”

Номер слайду 15

Зупинка “Поєднайка”Сонце блищить, багато хліба. Літо запасає, що вчасно ліг. Багато снігу – як комарів носок. Добрий той сніг, а мороз тріщить. Зимою деньок, а зима з'їдає.

Номер слайду 16

Зупинка “Зимознайка”Лютої зими багато птахів потерпають від…Пташка невеличка, в неї білі щічки, сірі лапки, чорна шапка, фартушок жовтенький, голосок тоненький. Та ж ця пташка невеличка, називається …Омелюхи приносять користь, тому що…Снігурам до годівнички можна покласти …• Щоб взимку допомогти рибам потрібно…• Свійським тваринам можна допомогти так…

Номер слайду 17

Зупинка “Добавлянка” Зима Пада, пада безліч літ. Білий сніг на білий світ.…Шумувало недарма —В місто в’їхала …Враз слухняне помело. Гори снігу …. Він — неначе білий птах —Повсідався на …. Білосніжні подушки. Повлягались на лавки. Зачепились за гілки. Вати білої шматки.І машини, й машинята. Одяглися в білі …. Ще й з’явилась відучора. Біла шапка в світлофора. А ялиночка маленька —Мов Снігуронька….

Номер слайду 18

З Новим роком

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
3 березня 2023
Переглядів
409
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку