Урок 13. Тваринництво. Сільськогосподарські пояси

Про матеріал
Презентація. Географія 9 клас. Тваринництво. Сільськогосподарські пояси. Презентація створена на основі підручника В. М. Бойко
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тваринництво: Важливий сектор сільського господарства. Тваринництво - це галузь сільського господарства, яка займається розведенням та вирощуванням сільськогосподарських тварин. Це є одним з найважливіших секторів економіки багатьох країн світу.

Номер слайду 2

Склад тваринництва. Вівчарство. Вівчарство - галузь тваринництва, що спеціалізується на розведенні овець для отримання вовни, м'яса та молока. Скотарство. Скотарство - галузь тваринництва, що спеціалізується на розведенні великої рогатої худоби для отримання м'яса, молока, шкіри та інших продуктів. Свинарство. Свинарство - галузь тваринництва, що спеціалізується на розведенні свиней для отримання м'яса, сала та інших продуктів. Птахівництво. Птахівництво - галузь тваринництва, що спеціалізується на розведенні птиці для отримання м'яса, яєць та пуху.

Номер слайду 3

Виробництво продукції тваринництва. Продукт. Тварина. Країна походження. Молоко. КороваІндія. М'ясо. Куриця. СШАЯйця. Куриця. Китай. Шкіра. Корова. Бразилія. Вовна. Вівця. Австралія

Номер слайду 4

Сільськогосподарські пояси світу. Тропічний пояс. Відрізняється високою температурою та вологою. Рослинність - джунглі, савани. Помірний пояс. Характеризується сезонними змінами температури та опадів. Рослинність - ліси, степи. Субтропічний пояс. Має теплий та вологий клімат з м'якими зимами. Рослинність - ліси, савани.

Номер слайду 5

Тваринництво в тропічному поясі1 Великі стада великої рогатої худоби. Випасаються на пасовищах саван. Виробництво м'яса та молока.2 Розведення дрібної рогатої худоби. Вівці та кози. Виробництво м'яса, вовни, молока.3 Птахівництво. Кури, індички, гуси. Виробництво м'яса та яєць.4 Рибне господарство. Вилов риби в прісних і морських водах.

Номер слайду 6

Тваринництво в помірному поясі Вирощування великої рогатої худоби. Для отримання м'яса, молока, шкіри. Вирощування свиней. Для отримання м'яса, сала та інших продуктів. Вирощування овець. Для отримання вовни, м'яса та молока. Вирощування птиціКури, індички, гуси. Виробництво м'яса та яєць.

Номер слайду 7

Тваринництво в субтропічному поясі1 Виноградарство. Виробництво винограду для вина, родзинок та інших продуктів.2 Оливкова культура. Виробництво оливкової олії, оливок та інших продуктів.3 Виробництво цитрусових. Апельсини, лимони, грейпфрути. Виробництво фруктів та соків.

Номер слайду 8

Тваринництво в арктичному поясі Оленярство. Розведення оленів для отримання м'яса, шкіри та молока. Полювання на тюленів. Для отримання м'яса, жиру та шкур. Рибальство. Вилов риби в арктичних водах.

Номер слайду 9

Рибне господарство Морське рибне господарство. Вилов риби в морях та океанах. Важливе джерело білка. Прісноводне рибне господарство. Вилов риби в озерах, річках та інших прісних водоймах.

Номер слайду 10

Висновки та рекомендаціїТваринництво відіграє значну роль в забезпеченні продовольством та забезпеченні робочих місць. Важливо розвивати цю галузь, враховуючи екологічні аспекти та забезпечуючи добробут тварин.

pptx
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Презентації
До підручника
Географія 9 клас (Бойко В.М., Дітчук І.Л., Заставецька Л.Б., Гринюк Т. А., Смаль І. В., Харенко І. М.)
Додано
13 вересня
Переглядів
9
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку