Урок 15. Тваринництво. Зональна спеціалізація сільського господарства України

Про матеріал
Презентація. Географія 9 клас. Тваринництво. Зональна спеціалізація сільського господарства України. Презентація зроблена на основі підручника В. М. Бойко
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тваринництво: Спеціалізація сільського господарства України. Тваринництво – це важлива галузь сільського господарства України. Наша країна має сприятливі кліматичні умови та багаті ресурси для розвитку тваринництва, що робить її одним із провідних виробників сільськогосподарської продукції.

Номер слайду 2

Основні види тваринництва в Україні1 Скотарство. Виробництво молока, м'яса та шкіри. В Україні вирощують молочних, м'ясних та молочно-м'ясних порід великої рогатої худоби.2 Свинарство. Виробництво м'яса, сала та інших продуктів. Розвинене в Україні як для внутрішнього споживання, так і для експорту.3 Птахівництво. Виробництво яєць, м'яса птиці та пуху. В Україні розвивається як промислове, так і приватне птахівництво.4Інші види. Вівчарство, бджільництво, звіринництво. Ці види тваринництва також важливі для українського сільського господарства.

Номер слайду 3

Скотарство. Молочне скотарство. Виробництво молока та молочних продуктів, таких як сир, йогурт, сметана. М'ясне скотарство. Виробництво м'яса великої рогатої худоби, яке використовується для споживання та переробки. Молочно-м'ясне скотарство. Виробництво як молока, так і м'яса, комбінований підхід до вирощування худоби.

Номер слайду 4

Свинарство. Вівчарство. Свинарство. Виробництво м'яса, сала, шкіри та інших продуктів. В Україні вирощують свиней різних порід, як для внутрішнього споживання, так і для експорту. Вівчарство. Виробництво вовни, м'яса, молока та шкіри. Вівчарство зосереджено в гірських та степових регіонах України.

Номер слайду 5

Птахівництво. Бджільництво. Птахівництво. Виробництво яєць, м'яса птиці та пуху. Птахівництво в Україні розвивається як промислове, так і приватне. Бджільництво. Виробництво меду, воску, прополісу та інших бджолиних продуктів. Бджільництво в Україні розвивається як приватне, так і фермерське.

Номер слайду 6

Звіринництво. Олень. Виробництво м'яса, шкіри та рогів. В Україні розводять оленів для виробництва цінних продуктів. Норка. Виробництво хутра. Норки розводять для виробництва дорогих шуб та інших виробів з хутра. Кролик. Виробництво м'яса та хутра. Кролики розводять для отримання дієтичного м'яса та цінного хутра.

Номер слайду 7

Сільськогосподарські зони. Поліська зона1 Скотарство. Основними видами худоби є велика рогата худоба та свині.2 Птахівництво. Розвинене як промислове, так і приватне птахівництво.3 Бджільництво. Поліська зона має сприятливі умови для бджільництва.

Номер слайду 8

Сільськогосподарські зони. Лісостепова зона1 Скотарство. Розвинене молочне та м'ясне скотарство.2 Свинарство. Виробництво м'яса та сала, розвивається як промислове, так і фермерське.3 Птахівництво. Птахівництво розвивається як промислове, так і приватне.4 Вівчарство. Вівчарство розвивається в степовій частині зони.

Номер слайду 9

Сільськогосподарські зони. Гірські райони1 Вівчарство. Виробництво вовни, м'яса, молока та шкіри.2 Звіринництво. Розводять оленів, козуль, кроликів.3 Бджільництво. Виробництво меду, воску, прополісу.

Номер слайду 10

Висновок. Тваринництво є важливою галуззю сільського господарства України, яка забезпечує країну продуктами харчування та сировиною. Українське тваринництво має значний потенціал для розвитку, і його подальша модернізація та інновації дозволять Україні стати ще більш потужним виробником сільськогосподарської продукції.

pptx
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Презентації
До підручника
Географія 9 клас (Бойко В.М., Дітчук І.Л., Заставецька Л.Б., Гринюк Т. А., Смаль І. В., Харенко І. М.)
Додано
21 вересня
Переглядів
63
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку