Урок 45. Перевіряємо свої досягнення. Узагальнюємо вивченеРозділ 2. Додаємо і віднімаємо числа з переходом через десяток у межах 20

Про матеріал
Мета: удосконалити вміння учнів додавати та віднімати числа у межах 20 з переходом через десяток; удосконалювати обчислювальні навички; формувати вміння розв'язувати задачі, працювати з виразами зі змінною; розвивати логічне мислення учнів, спостережливість; стимулювати цікавість до навколишнього світу, традицій інших народів; виховувати старанність, товариськість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 45. Перевіряємо свої досягнення. Узагальнюємо вивчене. Розділ 2. Додаємо і віднімаємо числа з переходом через десяток у межах 20

Номер слайду 2

Мета: удосконалити вміння учнів додавати та віднімати числа у межах 20 з переходом через десяток; удосконалювати обчислювальні навички; формувати вміння розв'язувати задачі, працювати з виразами зі змінною; розвивати логічне мислення учнів, спостережливість; стимулювати цікавість до навколишнього світу, традицій інших народів; виховувати старанність, товариськість. Обладнання: картки для парної та групової роботи, телевізор чи ноутбук, відеозаписи, ілюстративний та роздавальний матеріал. Тип уроку: урок закріплення знань, умінь і навичок. Форма проведення: урок-подорож. Освітні галузі: математична, природнича, соціальна, громадянська.

Номер слайду 3

Організація класу. Добрий день! В добрий час!Рада, діти, бачить вас!Ви почули всі дзвінок?Він покликав на урок. Кожен з вас приготувався —На перерві постарався. Зараз сядуть всі дівчатка,А за ними і хлоп'ятка.

Номер слайду 4

Перевірка домашнього завдання (с. 47, № 4, 1)Мотивація навчальної діяльності— Якої довжини відрізки ви накреслили? Який з них довший/коротший? На скільки відрізок АВ довший, ніж відрізок СК?— Поясніть, яким способом ви розв'язували приклади. Прочитайте зашифроване слово за відповідями прикладів, що розв'язували вдома. (Кенгуру.)1714105129ведкенпапугурумідьга

Номер слайду 5

— Чи знаєте ви, що ця тварина зображена на гербі країни-материка. Яка це країна, дізнаєтеся, розставивши числа у порядку спадання. 12649860392177648іс. Аталявр

Номер слайду 6

— Сьогодні запрошую вас відвідати цю цікаву країну. А також повторити всі вивчені випадки додавання та віднімання чисел у межах 20, потренуватися у розв'язуванні задач та обчисленні значень виразів зі змінною.— Країна розташована далеко від України. Потрібно летіти літаком цілих 19 годин. Щоб нам не було нудно, запрошую вас на розминку.

Номер слайду 7

Усні обчислення10+

Номер слайду 8

Повторення про порядок дій у виразах (с. 48, № 1)— Ми пролітаємо над незвичними хмарами. Визначте, у якому виразі, записаному на хмарках, дія віднімання виконується другою?18+(9-7)7-5+1020-(3+6)

Номер слайду 9

Каліграфічна хвилинка. Запис усіх двоцифрових чисел з одиницею в розряді одиниць.11 21 31 41 51 61 71 81 91

Номер слайду 10

ОСНОВНА ЧАСТИНА— Ось ми вже і в дивовижній країні — Австралії, в її столиці. Яку саме назву має столиця цієї країни?

Номер слайду 11

Удосконалення обчислювальних навичок— Обчисліть значення виразів та дізнайтеся назву столиці Австралії. 85 - 32 =534 + 9 =1378 - 60 =1831 + 60 =9112 + 57 =6912 - 5 =716 - 9 =76 + 7 =13

Номер слайду 12

Шифрранкеб71318536991к

Номер слайду 13

Порівняння виразу та числа— Про Австралію часто говорять найбільший та найменший. Чому? Дізнайся, порівнюючи вирази та число.— Поєднайте часточки слів тих порівнянь, де поставили знак «менше», та прочитайте слово. Австралія — це найменший ... материк на планеті Земля.— Поєднайте часточки слів тих порівнянь, де поставили знак «більше», та прочитайте слово. Австралія — це найбільший ... острів на планеті Земля. Цікавинка. Австралія — єдиний континент планети, повністю зайнятий однією державою.

Номер слайду 14

Удосконалення вміння розв'язувати задачі— Ви вже знаєте, що кенгуру зображений на гербі Австралії. Кількість кенгуру на цьому материку втричі більша, ніж кількість людей, тобто на 1 людину припадає 3 кенгуру. Кенгуру має добре розвинуті задні лапи і може перестрибнути бар'єр заввишки 3 м, а один стрибок у довжину може бути на 10 метрів більше, ніж здатен плигнути у висоту цей звір. Який же стрибок у довжину може мати кенгуру? (3 + 10 = 13 м.)

Номер слайду 15

Відео про кенгуруhttps://youtu.be/ewc. PSYOlts4

Номер слайду 16

Колективне розв'язування задачіДовжина стрибка кенгуру — 13 м. Яку відстань подолає кенгуру, якщо він зробить 3 стрибки?Цікавинка. На гербі Австралії зображено також і страуса ему. Кенгуру та ему були обрані як символи австралійського герба, оскільки, на відміну від більшості тварин, рідко можна побачити що вони рухаються назад. «Тільки вперед!» — девіз справжніх австралійців.

Номер слайду 17

Фізкультхвилинка. Відеофізкультхвилинка «Раз, два, три» https://youtu.be/9 GU7 Kn_b6ocs

Номер слайду 18

— На території Австралії також дуже поширені такі тварини, як коали. Вони живуть на деревах евкаліпта і харчуються їхнім листям. Вага коали може становити від 4 кг до 13 кг. Задача 1. На дереві евкаліпт сиділи і жували листя три коали. Перша була вагою 4 кг, друга — на 5 кг важча. Скільки важить друга коала? Скільки важать коали разом?Розв'язання1) 4 + 5 = 9 (кг) — важить друга коала;2) 4 + 9 = 13 (кг) — важать коали разом. Відповідь: вага двох коал 13 кг.

Номер слайду 19

Відео про коалhttps://youtu.be/m. W4 Ti93 P2dk

Номер слайду 20

Удосконалення вміння обчислювати значення виразів зі змінною. В Австралії навчальний рік починається наприкінці лютого та завершується на початку грудня. Навчальний рік триває 4 чверті по 12 тижнів, потім 10 днів канікул, і знову навчання.— Обчисліть для школярів Австралії кількість тижнів до канікул за виразом зі змінною.12 - а, якщо а = 5а = 8а = 2а = 4

Номер слайду 21

Логічні завдання. Грошова одиниця Австралії — австралійський долар. Від дорівнює 100 центам. Обведіть монети так, щоб їхня сума дорівнювала 80 центам. Якщо австралійська купюра порвалася навпіл, її можна також використовувати як гроші. Наприклад, якщо 10-доларова купюра порвалася навпіл, кожну частину можна використовувати як 5 доларів. Австралійський хлопчик Рассел знайшов три частинки 10-доларової купюри. Чи вистачить йому грошей, аби купити ананас, який коштує 12 доларів? (Так, три частинки 10-доларової купюри (5 + 5 + 5) — це 15 доларів.)

Номер слайду 22

ЗАКЛЮЧНА ЧАСТИНА1. Пояснення домашнього завдання (за вибором)Творче: складіть задачу про якусь тварину Австралії. (Відео: https://youtu.be/f0 JIvv. Xq_S0) або виконайте завдання підручника (с. 48, № 2-4).2. Підсумок уроку. Рефлексія. Вправа «Незакінчене речення»— Продовжте речення: «Знаю... Можу... Навчився(лася) краще... Потренуюся ще... Мене зацікавило... Розкажу батькам про...».

pptx
Пов’язані теми
Математика, 2 клас, Розробки уроків
НУШ
Додано
9 січня 2022
Переглядів
458
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку