Урок "Алгоритми в нашому житті"

Про матеріал

Тема. Алгоритми в нашому житті.

Мета: узагальнити поняття алгоритму, познайомити з використанням алгоритмів в повсякденному житті; формувати навички складання алгоритмів, їх аналізу, використання, формувати вміння аналізувати навчальний матеріал, узагальнювати; виховувати прагнення учнів до праці, до отримання нових знань, виховувати любов до предмета.

Обладнання: презентація, картки із завданнями, агоритм пирога.

Тип уроку: комбінований.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Алгоритми у нашому житті

Номер слайду 2

Рецепт яблучного пирога:….. 3 яйця. ….. склянку цукру і знову….….. 1 склянку борошна….…. два яблука. …. чайну ложку соди, гашеної оцтом. …. на лист,…. в нагріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Номер слайду 3

Збий 3 яйця. Додай склянку цукру і знову збий. Додай 1 склянку борошна збий. Поріж два яблука. Додай чайну ложку соди, гашеної оцтом. Виклади на лист, поклади в нагріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Номер слайду 4

«Форум»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Для того, щоб анімувати рух восьминіжки потрібно: Запустіть на виконання програму Scratch. Відкрийте проект Aquarium. У списку виконавців виберіть Восьминіжка та перейдіть на вкладку Образи. Додайте новий образ. Для цього: Виберіть кнопку Імпортувати У вікні імпортувати образ відкрийте послідовно папки Образи та Animals. Перейдіть на вкладку Скрипти та змініть алгоритм для Восьминіжка- додайте команду Наступний образ. Запустіть проект на виконання за допомогою зеленого флажка. Поспостерігайте за рухом Восьминіжка, для того щоб зупинити виконання проекту, виберіть червону кнопку.

Номер слайду 7

Чищення взуття. Взяти щітку для взуття і крем. Вийти на сходи. Протерти ганчіркою взуття від бруду. Натерти взуття щіткою до блиску. Намазати кремом взуття. Принести все в квартиру. Покласти взуття. Прибрати щітку і крем на місце.

Номер слайду 8

pptx
Додано
19 серпня 2018
Переглядів
1288
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку