Урок "Алгоритми з розгалуженням"

Про матеріал
Урок інформатики в 5 класі на тему "Алгоритми з розгалуженням. " Вчитель Шевчук Михайло Ігорович
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Алгоритми з розгалуженням. Реалізація алгоритмів з розгалуженням у середовищі Scratch. Шевчук Михайло Ігорович. Ліцей №16 Івано-Франківської міської ради

Номер слайду 2

Алгоритмічна структура розгалуженняколи використовують алгоритми з розгалуженням;як у середовищі Scratch описати алгоритми з повним і неповним розгалуженням;чи можна поєднувати алгоритмічні структури.

Номер слайду 3

Алгоритмічна структура розгалуження. При розв'язуванні задач часто використовують алгоритми з розгалуженням, які передбачають виконання різних дій залежно від істинності чи хибності деякого висловлювання, вказаного в умові.

Номер слайду 4

Алгоритмічна структура розгалуження. Алгоритмом з розгалуженням можна вважати алгоритм здійснення дзвінка з мобільного телефону: якщо баланс додатній і доступна мережа, то ви набираєте номер адресата, інакше виклик не буде здійснено. При побудові таких алгоритмів використовують алгоритмічну структуру розгалуження.

Номер слайду 5

Алгоритмічна структура розгалуження Розгалуження – це алгоритмічна структура, що дає змогу виконавцеві алгоритму вибрати сценарій подальших дій залежно від істинності певного висловлювання.

Номер слайду 6

Види розгалужень: Неповне розгалуження. Повне розгалуження

Номер слайду 7

Алгоритмічна структура розгалуження. Структура неповного розгалуження схожа на висловлювання з логічним слідуванням «Якщо — то», у якому після «то» записують послідовність команд, які необхідно виконати, коли записане в умові висловлювання є істинним.

Номер слайду 8

Алгоритмічна структура розгалуження. Неповне розгалуження використовують тоді, коли деяку послідовність команд слід виконати лише за умови істинності висловлювання. Якщо ж записане в умові висловлювання хибне, то жодна з команд не виконуватиметься.

Номер слайду 9

Алгоритмічна структура розгалуження. Структура повного розгалуження схожа на висловлювання «Якщо — то — інакше», у якому після «то» та «інакше» записують команди, які необхідно виконати залежно від істинності висловлювання, записаного в умові.

Номер слайду 10

Опис алгоритму неповного розгалуження у Scratch. Для реалізації неповного розгалуження в середовищі Scratch використовують команду:

Номер слайду 11

Опис алгоритму повного розгалуження у Scratch. Для реалізації повного розгалуження в середовищі Scratch використовують команду:

Номер слайду 12

Алгоритмічна структура розгалуження. Слідувати одна за одною. Містити одна одну. У програмах можна поєднувати команди Розгалуження та Повторення. Вони можуть:

Номер слайду 13

Гімнастика для очей

Номер слайду 14

Працюємо за комп’ютером

Номер слайду 15

Повторення вивченого матеріалу

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Опрацювати § 28-29, сторінка 235-246. Завдання для самостійного виконання: Вправа 2 сторінка 241 “Перекладач”Вправа 3 сторінка 241 “Карта України”Підручник«Інформатика» для 5 класу закладів загальної середньої освіти  Морзе Н. В., Вембер В. П., Барна О. В., Кузьмінська О. Г. можна завантажити відсканувавши QR-код

Номер слайду 17

Матеріали. Посилання на папку з матеріалами https://cutt.ly/scratch_5 або відскануйте QR-код

Номер слайду 18

Дякую за увагу!Будьте здорові та бережіть себе!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кулак Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 грудня 2020
Переглядів
1101
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку