Урок "Анатолій Григорук «Сопілонька з калиноньки, ясенове денце». Складання плану тексту. Закріплення вивченого матеріалу."

Про матеріал
Шановні колеги, до Вашої уваги авторська розробка уроку - розвитку критичного мислення з української мови в 4 класі, яким можна скористатись і під час дистанційного навчання(автор підручника Г.Сапун). Урок проведений під час сертифікації 2023.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготовила:вчитель Лановецької ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 Сидорук Людмила Василівна. ВІТАЄМО НА УРОЦІ УКРАНСЬКОЇ МОВИ

Номер слайду 2

Урок має бутикмітливими. Ми будемонавчальнимактивнимиуважними

Номер слайду 3

Наш девіз: Вміння працювати в командіВправа «Очікування» Хто багато читає, Той багато знає. Хто швидко читає, Той багато зробити встигає.

Номер слайду 4

Артикуляційна розминка. Запросимо тишу – ц-ц-ц. Вітерець у лісі – ш-ш-ш. Прилетіли птахи – шук-шук-шук. Заспівав соловей – тьох-тьох-тьох. Тануть бурульки – кап-кап-кап. Дзюркоче вода у струмочку – дз-дз-дз.

Номер слайду 5

Щиро щиглик щебетав Щойно на ліщині. Щиросердно він бажав. Щастя Україні!

Номер слайду 6

МЕЛОДІЯХто створює мелодії?Які мелодії вам подобаються?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Робота в парах. Самооцінювання

Номер слайду 9

- На чому можна відтворювати мелодії?-Які музичні інструменти ви знаєте?

Номер слайду 10

Тема уроку. Анатолій Григорук «Сопілонька з калиноньки, ясенове денце». Складання плану тексту. Закріплення вивченого матеріалу. Вправа «Передбачення»

Номер слайду 11

Сопілка – один з найдавні­ших, найулюбленіших та най­поширеніших інструментів в Україні. Звали її в різних міс­цевостях по-різному: сопілка, свиріль, денцівка, а в нас на Поділлі, найбільше – дудка.

Номер слайду 12

Щоденні 5. Читаю для когось. Читайте текст почергово по одному абзацові. Хто є головними персонажами?

Номер слайду 13

уточнюючі питання. Ромашка Блума прості питанняпояснюючі питання творчі питанняоцінюючі питанняпрактичні питання1. Про кого йдеться в оповіданні? 2. Я можу помилитися, але, здається, Вадикова мама знайшла сопілку у шафі? 3. Чи можемо назвати хлопчика допитливим? Поясніть. 4. Яким ви уявляєте Вадика? 5. Чи правильно вчинив Вадик, коли почав навчатися гри на сопілці? 6. Які поради ви дали б дітям, у яких є старовинні родинні предмети? Які емоції викликала розповідь?

Номер слайду 14

КОМО́Д солдати XVI — XVII сторіч, озброєні мушкетом, а також частини кавалерії в декількох країнах Європи і АзіїТЕ́ЧКА Невисока шафа з висувними шухлядами для зберігання одягу. МУШКЕТЕРИ папка (для паперів, документів і т. ін.), ТЕ́КАНАПРО́ДИВО повільно, не поспішаючи. НЕВПО́СПІХ на диво, напрочуд. НЕ ВТОРОПАВ  виражає тугу, сум. ТУЖЛИВИЙ  не зрозумів. ВИЙНЯТИ ДУШУ  грати на музичному інструменті з помилками. ФАЛЬШИВИТИ  викликати такі почуття, які знесилюють, виснажують, поволі гублять людину. Самооцінювання. Щоденні 5. Робота зі словами.

Номер слайду 15

Вибіркове читання Складіть план оповідання. Відповіді груп. Взаємооцінювання— Прочитайте, що, крім сопілки, було у старому комоді.— Що розказала мама Вадикові про сопілку?— Як Вадик учився грати на сопілці? Робота в групах

Номер слайду 16

- Що відчував хлопчик, коли грав мелодію «Самотній пастух»?Слухання музики (QR-код).

Номер слайду 17

Яка головна думка даного оповідання?Вправа «Асоціації» • Якщо успіх — це споруда, то яка?• Якщо успіх — це колір, то який?• Якщо успіх — це музика, то яка?• Якщо успіх — це геометрична фігура, то яка?• Якщо успіх — це настрій, то який?

Номер слайду 18

Читання тексту з позначками «V» — це я знаю;« + » — нова інформація;«-» — суперечить тому, що мені відомо; «?» — незрозуміла інформація.

Номер слайду 19

Кубування

Номер слайду 20

Незавершені речення На уроці української мови ми ознайомились з ….. Сьогодні на уроці я вчився... Найбільше мені сподобалося... Було цікаво... Завершую урок з... настроєм. Сьогоднішній урок довів, що …

Номер слайду 21

«Кола на воді»

Номер слайду 22

Домашнє завдання1. Підручник: с. 104, вправа 197.2. Виконати тестові завдання.

Номер слайду 23

Дякую за співпрацю!

Номер слайду 24

Використані джерела1. Шаблони і ілюстрації з мережі Інтернет.2. Скоромовки, прислів‘я.3. Збірка відео-мережа Інтернет.

pptx
Додано
19 листопада 2023
Переглядів
392
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку