Урок дистанційного навчання за темою: "Многочлени"

Про матеріал

Урок спрямовано на самостійне вивчення даної теми учнем. Розроблено відповідно до положення МОН.

Перегляд файлу

2.png1.pngУрок №1

       Доброго дня, друже! Сьогодні на уроці ти познайомишся з темою «Многочлени».

__________________________________________________________________Мета уроку: познайомитися з поняттям «многочлен», приводити подібні члени многочлена та зводити члени многочленів, побачити многочлен стандартного вигляду, вміти вказувати ступінь многочлену стандартного вигляду.
__________________________________________________________

Наприкінці цього уроку ти зможеш: дати поняття многочлена, приводити подібні члени многочлена та зводити члени многочленів, бачити многочлен стандартного вигляду, зможеш вказувати ступінь многочлена стандартного вигляду.

На урок тобі знадобляться такі приладдя, як: зошит, ручка, лінійка, олівець, презентація до уроку №1, посилання: https://docs.google.com/presentation/d/1aWW35dSckNebMl9_NAZ88g3uqCopGSK6/edit?usp=sharing&ouid=103114776792665389522&rtpof=true&sd=true.5.jpgРозпочинаємо урок. *****************************************************************

       Записуємо до зошиту сьогоднішню дату. Починаємо мислити… Як ти вважаєш, що називають многочленом? (На мою думку, многочленом називають…). Порівняй свої думку з моїми – це вирази, що складаються з одночленів. Вірю,що наші думки співпали, але насправді многочленом називають вираз, який є сумою кількох одночленів. Наводжу приклади многочленів: 10xy+q-2, x2-15+z. Бажиш вирази (це «приклади», що складаються з зміннних та арифметичних дій), сумму( це +) та одночлени (це числа,змінні «літери», змінні, змінні зі ступенями). У зошиті запиши визначення многочлена та приклади. Сподіваюсь, питань немає? Якщо є, поглянь презентацію – слайд №2.

       Многочленом, що складається з двох членів, називають двочленом, а той, що складається з трьох членів – тричленом. Слайд презинтації №3.
       Якщо серед одночленів, з яких складається многочлен, є подібні, то їх називають подібними членами многочлена. Наприклад, у многочлені 8dc2+7f-12cа-16dc2+c є подібні члени (їх підкреслено). Користуючись правилом зведення подібних доданків, спростимо цей многочлен 8dc2+7f-12cа-16dc2+c=-8dc2+7f-12ca+c. Таке спрощення називають зведенням подібних членів многочлена. Це перетворення дає змогу замінити многочлен на тотожно рівний йому, але простіший з меншою кількістю членів.

Запиши визначення та приклади. Бачу, що цікавість не полишає тебе – продовжуємо. Розглянемо многочлен 35ad2-ch+7. Цей многочлен складено з одночленів стандартного вигляду (це вираз, у якому один числовий множник відмінний від нуля та стоїть на першому місці), серед яких немає подібних. Такі многочлени називають многочленами стандартного вигляду.

Ступенем многочлена стандартного вигляду називають найбільший зі ступенів одночленів, з яких цей многочлен складений. Дивись слайд №4.

Відчуваю, що тобі  потрібна хвилиночка відпочинку, переходь за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=2JThzmxwpag .

6.png6.png       Настрій гарненький! Почни тестування до уроку №1.

Посилання https://naurok.com.ua/test/mnogochleni-1606621.html.

7.jpg       УВАГА! ТРИВАЛІСТЬ ТЕСТУ №2 = 15 хвилин. Оцінка виставляється відразу після виконання тесту з правильними варіантами відповідей. Розрахунки можна вести у зошиті. Успіху! Мені здається, що ти маленький чарівник, бо ти з легкістю впорався з усіма завданнями! Можливо, хочеш ще? Тож, не витрачай часу а починай працювати. Переходь за посиланням: https://pidruchnyk.com.ua/764-algebra-7-merzlyak-2015.html, завдання: №294, №296.

7.jpgОціни свою роботу за допомогою знаків +, +-, -+, -. Подумай та запиши причину ускладнень. Надсилай роботу на скриньку ivanovrr2020@gmail.com.

nametag.png       Ми гарно попрацювали, зустрінемося на уроці №2. Якщо є потреба у консультації, то переходь до чату спілкування. QR- код додано -

1.jpg1.jpg

ЧЕРНЕТКА:
 

docx
Пов’язані теми
Алгебра, 7 клас, Інші матеріали
Інкл
До підручника
Алгебра 7 клас (Мерзляк А.Г., Полонський В.Б., Якір М.С.)
До уроку
Многочлени
Додано
10 липня 2022
Переглядів
540
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку