урок " Food in our life"

Про матеріал
в урок скаладено згідно Формуванню ключових та надпредметних компетентностей. Рівень стандарт .
Перегляд файлу

Конспект уроку з англійської мови на тему

 «  Food in Ukraine and GB».

 

 

 

Дата:  06.03.2020                                                        

 

Клас:      10-А                                                                                                                                               

 

Мета: 

Практична: активізувати вивчений лексичний матеріал, удосконалити вміння учнів вести діалог, повторити вживання граматичних структур some , any.

Освітня: поглиблювати знання учнів з теми , сформувати розуміння особливості свого мислення

Розвиваюча: розвиввати лексичні навички та навички мовлення, розвивати творче та логічне мислення, розвивати різні види пам’яті( слухову , зорову),мовну здогадку, мовленнєву реакцію.

 

формування предметних компетентностей: увести та активізувати нові лексичні одиниці, допомогти учням засвоїти новий лексичний  матеріал, сприяти удосконаленню навичок читання, аудіювання  й говоріння.

 

Формування ключових та надпредметних компетентностей:

  •  
  • Спілкування іноземною мовою (прищеплювати інтерес до вивчення іноземної мови за допомогою загадок, бесіди)
  • Комунікативна (сприяти  розвиткові діалогічного мовлення учнів);
  • Соціальна (сприяти формуванню вміння співпрацювати з однокласниками через роботу в групах та парах);
  • Здоров’язбережувальна (допомогти учням засвоїти інформацію про правильне, здорове харчування);
  • Уміння вчитися впродовж життя (оцінка та самооцінка своєї діяльності)

 

Тип уроку: комбінований

 

Навчальні ресурси: гаджети, навушники, словники, фрукти «мій настрій», картки для індивідуальної роботи, роздатковий матеріал.

 

Форми й методи роботи: робота в групах, робота в парах, проектна робота, «Гра  Калейдоскоп», бесіда, «змінювальні трійки», пошукова діяльність,цифровізація.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                Хід уроку

 

І. Підготовка до сприйняття іншомовного мовлення

1. Привітання.

Т: Good afternoon, children! How are you today? Let’s show your feeling using different food products.

Учні демонструюють свій настрій за допомогою продуктів харчування. Апельсин – «у мене все гаразд», «огірок» - так собі, «лимон» - у мене все погано.

2. Уведення в іншомовну атмосферу.

Відгадування загадок про овочі та фрукти

3. Повідомлення теми та мети уроку. Мотивація освітньої діяльності.

Проблемне запитання

Т: Why do we need to eat these products?

You are totally right! Today we are going to speak about the right eating. We will learn new words. We are also going to read, write , play games , watch the video and discuss healthy and unhealthy food. I will explain new grammar to you too. I hope you will enjoy our lesson!

 

II. Основна частина уроку

1. Формування компетентностей

1.1 Розвиток умінь читання

1) Етап підготовки до читання

Пояснення нових ЛО, запис їх електронних словників.

2) Етап читання

Учні читають текст ланцюжком та здогадуються про яку страву йдеться.

3) Етап перевірки розуміння тексту

True or false (Правда чи брехня)

1. Cucumber includes vitamin A and is useful for your eyes.

2. Garlic is very useful for your heart and blood, helps your stomach to work better. (F, tomato)

3. Pumpkin is rich in vitamins and minerals. Eat it when you have problems with your bowel. (T)

4.  Such vegetables as carrot and tomato are rich in special substances that prevent colds and many other diseases. (F, onion and garlic)

5. A lemon is full of vitamin C and it prevents from colds. (T)

6. A grapefruit a day keeps a doctor away. (F, an apple)

Перегляд відео за допомогою гаджетів та навушників.

 

1.2. Словникова робота. Розвиток умінь мовлення

Вчитель повідомляє учням продукти харчування, які належать до правильної їжі. Учні висловлюють свої думки.

e.g. I like chocolate, but I don’t like porridge.

1.3. Пошукова діяльність.

( учні за допомогою підказок шукають по всьому класу інгредієнти для приготування стави .

 

2. Фізхвилинка

 

 

 

 

3. Закріплення і розвиток компетентностей

3.1. Розвиток умінь письма.

Робота в групах

T: Make sentences using the verbs of senses: to smell, to taste, to look.

3.2. Виконання вправ на закріплення

1). Диференційовані завдання

Робота в парах – низький та достатній рівень.

Завдання на картках..

Individually. Complete the sentences with the verbs from the box.

feels      smell            looked                 sounds                    tastes

 

  1. Roses________ sweet.
  2. She__________bad about the news.
  3. This cake_______delicious.
  4. This young singer________ original.
  5. Ann _________beautiful in her new dress.
  6. виконання завдань за допомогою гаджета та додатка «5555»

 

2). (Гра Калейдосклп)

Name as many right products as you can. Only healthy products can be used! Start with,

P 1. I like an apple…

P 2. I like an apple and orange…

 

IІІ. Заключна частина уроку

( усі учні поділені на дві команди, повинні накрити стіл іншій команді )

1. Рефлексія

1) Бесіда

- Do you like to eat the right food?

- What is your favourite healthy dish?

 2) «Незакінчені речення»

The lesson was … for me.

I have learnt …

After the lesson I can…

Students' answers

2.   Підбиття підсумків і  оцінювання результатів роботи.

( оцінювання вчителя учнями за допомогою карток)

3.   Домашнє завдання. 1) to learn new words by dictation; 2)  complete 5 sentences with new words. .

docx
До підручника
Англійська мова (9-й рік навчання, рівень стандарту) 10 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
18 березня 2020
Переглядів
796
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку