Урок інформатики за темою "Створення таблиць бази даних"

Про матеріал
Навчальна презентація до уроку інформатики 10(11) класу за темою "Створення таблиць бази даних"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 2. Створення таблиць бази даних

Номер слайду 2

Щоб створити нову базу даних. Запустити СУБД Microsoft Access, oбрати команду Нова база даних. Вибрати місце збереження БД. Вказати ім’я бази даних (Географія_Прізвище)Натиснути Створити

Номер слайду 3

СУБД відразу пропонує надати ім’я файлу бази даних, який матиме розширення .mdb (скорочення від Microsoft Data. Base).

Номер слайду 4

Основним об’єктом СУБД є таблиця, яка створюється для збереження даних у табличному вигляді. Якщо в таблицях потрібно знайти певну інформацію, створюють запит.

Номер слайду 5

Для зручності введення відомостей до бази даних та їх перегляду застосовують форми. Форми нагадують звичайний документ-шаблон, в якому потрібно вписувати дані в зазначені комірки. Результати роботи з базою даних подають у вигляді звіту, який можна вивести на друк або зберегти в текстовому форматі.

Номер слайду 6

Об’єктами СУБД Access є ?

Номер слайду 7

Способи створення таблиць у СУБД Accessу режимі конструктора, де передбачено самостійну розробку структури таблиці;за допомогою майстра, де створення таблиці здійснюється на основі вибору її полів із запропонованих переліків таблиць та полів; шляхом уведення даних, коли поля створюються автоматично відповідно до даних, що вводяться.

Номер слайду 8

Для створення таблиці На вкладці Створення вибрати команду Конструктор таблиць.

Номер слайду 9

Вікно конструктора таблиці розділене на дві частини: у верхній вводять інформацію про поля таблиці — їх імена, типи даних та призначення; нижня частина вікна (із заголовком Властивості поля) демонструє додаткові властивості полів.

Номер слайду 10

Імена полів у таблиці мають бути унікальними. В імені дозволяється застосовувати літери, цифри, пропуски, інші спеціальні символи за винятком: крапки, знаку оклику, квадратних дужок (., !, [, ]). Ім’я поля не може починатися з пропуску й містити більше 64 символів.

Номер слайду 11

Типи даних у СУБД Access. Текстовий, який застосовується для збереження звичайного тексту, що містить не більше 255 символів; · Поле МЕМО призначене для запису великих обсягів тексту й може зберігати до 65 535 символів; · Числовий тип даних застосовується для збереження чисел; · Дата/час призначений для збереження календарних дат і часу; · Грошовий зберігає дані з позначкою валюти; · Лічильник — це спеціальний тип даних для визначення порядкової нумерації записів; · Логічний тип даних забезпечує збереження одного з двох значень: «так» чи «ні». Значення можна змінити на «включено» / «вимкнено», «істина» / «хибність»; · Поле об’єкта OLE призначене для збереження інших об’єктів — електронних таблиць, текстових документів, графічних малюнків, звукових файлів тощо; · Гіперпосилання призначені для створення посилань для переходу до іншого об’єкта, сторінки, документа, форми тощо.

Номер слайду 12

Створення таблиці «Країни»

Номер слайду 13

Створення таблиці «Заповідники»

pptx
Додав(-ла)
Іванова Марина
Додано
4 листопада 2020
Переглядів
1039
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку