Урок «Інтернет-ресурси ЗНО-2020»

Про матеріал
Урок розроблений для учнів 11 класу, які в 2020 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти та складають ЗНО з метою інформування учнів з питань підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2020, пробного ЗНО; ознайомлення з інформаційними ресурсами сайту Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти та його соціальними мережами. При розробки уроку використані матеріали ДРЦОЯО, які вони надали для проведення уроку інформатики.
Перегляд файлу

Урок «Інтернет-ресурси ЗНО-2020»

 

Для учнів 11 класу, які в 2020 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти та складають ЗНО.

 

Мета: ознайомлення учнів 11 класу з інформаційними ресурсами сайту Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти та його соціальними мережами для отримання корисної інформації стосовно ЗНО.

 

Завдання:

 

1.                 Пройти веб-квест «Інтернет-ресурси ЗНО-2020», для ознайомлення учнів із сайтом ДРЦОЯО: навігацією, наповненням, окремими розділами та його соціальними мережами та отримання необхідної для них інформації.

2.                 Зробити звіт у вигляді спільної презентації «ЗНО-2020» за допомогою Google додатків.

3.                 Пройти числовий квест – який розробив Донецький центр оцінювання якості освіти. Завдання,  які вони пропонують виконати, – це дати відповіді на запитання, пов’язаних з ЗНО. І кінцевим результатом буде - отримання задуманого числа. Оцінка успіху - отримання учнями правильного числа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вступ

 

Шановні одинадцятикласники!

 

З кожним днем наближається час, коли ви станете учасниками зовнішнього незалежного оцінювання.

Чого Вам не вистачає, щоб підготуватися до ЗНО?  Часу? Інформації? Мотивації? Грошей? Понеділка?

Досить вигадувати виправдання! Почни діяти.

«Хто володіє інформацією, той володіє світом», – сказав колись Уїнстон Черчілль.

Дійсно, інформація у сучасному світі – це стратегічний ресурс.

-         Де отримати достовірну інформацію про ЗНО;

-         Які дати ЗНО необхідно внести в свій органайзер;

-         Як готуватися до ЗНО самостійно;

-         Де знайти базу тестових завдань ЗНО;

-         Як швидко та якісно отримувати новини ЗНО.

На ці та інші запитання вам допоможе відповісти наш сьогоднішній урок.

«Інтернет-ресурси ЗНО-2020»

 

Будучи десятикласниками, ви вже знайомилися з даним сайтом та його ресурсами. Деякі із Вас використовували цей сайт для проходження пробного ЗНО. Але все ж пропоную вам ще раз пройтися його сторінками.

Подорожуючи Веб-квестом, Ви познайомитеся з інформаційними ресурсами сайту Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти та його соціальними мережами, де розміщена актуальна інформація з питань зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року та пробного ЗНО. Отримана вами інформація не тільки буде корисною для Вас, але й стане в нагоді при складанні зовнішнього незалежного оцінювання.

Також після проходження Веб-квесту отримана вами інформації допоможе вам пройти числовий квест, який для вас розробив Донецький центр оцінювання якості освіти та зробити звіт у вигляді спільної презентації, над якою ви будете працювати, об’єднавшись в групи. Виконуючи завдання числового квесту, ви отримаєте задумане число. Якщо результат буде правильним, то квест ви пройшли успішно.

 

Сподіваюсь, що сьогоднішній урок стане вам в нагоді, залишивши не лише

користь, а й гарний настрій.

 

Володійте актуальною інформацією та будьте в русі подій!

 

 

 

Учні проходять WEB-quest, який знаходиться за посиланням https://web-questzno2020.blogspot.com/

 

 

 

 

Розділ ЗАВДАННЯ

 

Необхідно зайти до сайту Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти.

Саме на цьому сайті за вкладками до меню ЗНО/ДПА розміщується актуальна інформація з питань зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року та пробного ЗНО.

Зайдіть за посиланням на сайт. Знайдіть меню ЗНО/ДПА.

Поетапно виконуйте завдання, що зазначені в підрозділах основного розділу Розділ «ДРЦОЯО» меню квеста. Для успішного проходження веб-квесту користуйтеся вказаними посиланнями.

 

Бажаємо успіху!

 

 

Розділ ПІДСУМКИ

 

Вітаємо! Ви закінчили Веб-квест!

 

Подорожуючи веб-квестом, ви ознайомилися з можливостями сайту. Сподіваємося, що ви отримали корисну для себе інформацію.

Але на цьому не зупиняйтеся! Вивчайте його більш детально, знаходьте для себе корисне, повертайтеся до сайту знов і знов, бо сторінки оновлюються важливою інформацією.

Підсумком вашої роботи на сьогоднішньому уроці, буде спільний звіт у вигляді слайдової презентації, якою ви будете користуватися в період підготовки до ЗНО. Для цього вам потрібно обрати собі Ролі в розділі РОЛІ меню квесту. Об’єднавшись в групи за ролями, ви створюєте спільну презентацію засобами програми PowerPoint і розміщуєте в ній інформацію на відповідних слайд згідно із завданням.

Увага! В презентації назви слайдів повинні відповідати кількістю і назві підрозділів розділу «ДРЦОЯО» включаючи і сам розділ.

 

Успіхів вам!

 

 

 

Розділ РОЛІ

 

Ролі: Адміністратор (4 особи), вчитель(3 особи), розробник (2 особи), реєстратор (3 особи), організатор (1 особи), наглядач (1 особа).

Завдання:

Ви обрали роль - Адміністратор

На 2-му слайді розміщає посилання на сайт ДРЦОЯО.

На 3-му слайді надає інформацію мовою дат. Додає до слайду інформацію щодо основних дат ЗНО-2020. Ви обрали роль - Вчитель

Розміщує на 4-му слайді посилання на сторінку «Готуємося до ЗНО» ДРЦОЯО та іншу інформацію,  яку буде в нагоді для підготовки до ЗНО.

Ви обрали роль - Розробник

До 5-го слайду додає інформацію стосовно пробного ЗНО.

Ви обрали роль - Реєстратор

На 6-му слайді знаходить і розміщує інформацію, яка стане в нагоді при реєстрації на ЗНО.

Ви обрали роль - Організатор

На 7-му слайді розміщує посилання та інформацію з питань пунктів проведення ЗНО.

Ви обрали роль - Наглядач

Знаходить і розміщує інформацію стосовно проведення додаткової сесії на 8-му слайді.

 

Узагальнення знань

 

А тепер час числового квесту, який для вас розробив Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти. Відповідаючи на поставленні запитання, ви будете отримувати число. З цими числами потрібно зробити запропоновані арифметичні дії. Кінцевим результатом цього квесту буде - отримання вами задуманого ДРЦОЯО числа.

Оцінка успіху - отримання правильного числа що було задумане.

Тож пропоную пройти цей квест.

1                    крок) Скільки хвилин триває тренувальне тестування по розділах програми на сайті Львівського регіонального центру? Додайте до цього числа дату останнього оголошення результатів ЗНО. 

2                    крок) Яка кількість університетів у місті Києві за даними інформаційної системи «Конкурс»? Додайте до цього числа попередній (перший) результат. 

3                    крок) Скільки днів буде тривати реєстрація на пробне ЗНО 2020 року? Додайте це число до останніх двох цифр у мобільному номері оператора Водафон, за яким працює «гаряча лінія» регіонального центру під час реєстрації на пробне ЗНО та додайте до попереднього (другого) результату отримане число. 

4                    крок) Додайте до попереднього (третього) результату кількість завдань сертифікаційної роботи з історії України, яка буде оцінюватися як державна підсумкова атестація та кількість днів, у які будуть оголошуватися результати ЗНО.

5                    крок) Відніміть від отриманої суми дату складання останнього предмету ЗНО. Якщо в результаті ви отримали максимальний бал ЗНО (200), то квест ви пройшли успішно. Вітаємо!!!!

 

 

Заключне слово.

«А ти хочеш усістися в човен і все життя звучати піснею… Крім дороги і сходження на гору нічого не існує… Зупинишся – й подолає нудьга… Дерева ростуть і ростуть!»

(Екзюпері «Цитадель») Я теж бажаю вам не зупинятися на досягненому і успіхів при складанні ЗНО.

 

Дякую за співпрацю.

 

Використані джерела

Матеріал, що надав Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти для проведення уроку інформатики;

https://test.dn.ua/;

https://www.instagram.com/ZNO_DON/

 

 

pdf
Додано
19 січня 2020
Переглядів
992
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку