Урок " Квартет. Урок узагальнення", 6 клас Кондратова Л.

Про матеріал
Характерні ознаки жанру квартету. Історія розвитку жанру. Б. лятошинський. Квартет №2 для двох скрипок, альта та віолончелі; Й Штраус. Полька " Грім і блискавка". Виконання " Музика " Рожкова Ю. Тестові завдання.
Перегляд файлу

image

 

Тема. Квартет. Урок узагальнення знань.

image

 

image 

1                  - Розкажіть про особливості звучання квартету. Опишіть характер музики.  У виконанні яких музичних інструментів прозвучав твір?     Назвіть тип квартету як ансамблю виконавців.  Які засоби виразності твору вам вдалося розпізнати?  Розкажіть про свої враження від твору.

Оскільки щойно ми слухали квартет, розглянемо його як музичний твір для чотирьох інструментів детальніше.Серед жанрів камерних ансамблів переважає струнний квартет, що у другій половині XVIII ст. замінив пануючу тоді тріо-сонату. Видатні твори цього жанру написали віденські класики — Й. Гайдн, В.А. Моцарт, Л. ван Бетховен. Їхні квартети створені у формі сонатного циклу яка згодом стала традиційною. У романтичну епоху слід особливо відзначити квартети Ф. Шуберта.

image 

2                  - Борис Миколайович ЛЯТОШИНСЬКИЙ (1894-1968)Український композитор, диригент і педагог, один із основоположників модерного напрямку в українській музиці. Неодноразовий член журі міжнародних конкурсів та активний учасник керівних органів Спілки композиторів України і Київської консерваторії. Автор опер, творів для хору з оркестром, творів для симфонічного оркестру п’єс для духового оркестру, фортепіано з оркестром тощо

Музичний словничок    Квартет — музичний твір для чотирьох інструментів або вокальних голосів, зазвичай написаний у сонатній формі

image 

                                            Аналіз музичного твору.  Опишіть характер прослуханої музики.  У виконанні яких музичних інструментів прозвучав твір?  Порівняйте твір Й. Штрауса із твором Б. Лятошинського. Поміркуйте, у чому полягає різниця між жанром квартету і виконанням будьякого твору інструментальним квартетом.

image

Проведення конкурсу «Найкращий виконавець». За ілюстраціями пригадайте пісні, які ми вивчали на уроках, і виконайте їх під фонограму разом із друзями. Позмагайтеся, хто з вас заспіває найкраще.  

image

Проведення конкурсу «Знавці музичного мистецтва".

image 

3                  - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJz0F_bFPRvpP9Q8H-k98_sK81pP-WhmcVooanMzJ42M0LSQ/viewform https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJz0F_bFPRvpP9Q8H-k98_sK81pP-WhmcVooanMzJ42M0LSQ/viewform   Сьогодні ви були дуже активні й добре попрацювали.  

image 

4                  - Дякую за увагу!  

З повагою Белік Наталія Вікторівна

pdf
Додано
31 березня 2021
Переглядів
668
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку