Урок. Музика в мультиплікації. 7 клас Арістова

Про матеріал
Поль Дюк, Симфонічне скерцо " Учень чарівника" з м\ф " Фантазія"; І. Стравінський, Весна священа з м\ф Фантазія". Основні поняття мультиплікація.
Перегляд файлу

Тема: Музика в мультиплікації (1 урок)

image 

-  Вітаю Вас, любі друзі!  На початку уроку ми зазначимо наші завдання: * розширити загальноестетичний та музичний кругозір  * ознайомитися із естетичними, жанрово-стилістичними поняттями, з життям і творчістю композиторів, музичними творами, * поглибити знання музичної грамоти;  * розвивати музичні здібності - метро-ритмічного, звуко висотного, ладового відчуття, вокально-хорових і творчих навичок, навичок образного,осмисленого  *сприйняття музики;

-  Що ви дивитесь кожен день по телевізору?- Що в мультфільмах грає велику роль? Сучасний кінематограф і мультиплікацію не можливо уявити без музики. Слухання: Поль Дюк,

Симфонічне скерцо «Учень чарівника» (за баладою Гете) змультфільму «Фантазія

2000».  Передайте власні враження від музики.- як поєднані музичні та візуальні образи?- Визначте, які інтонації переважають у творі – пісенні, танцювальні, маршові.- Пригадайте музику балету «Весна священна» Стравінського, яку слухали впершому семестрі.Слухання: І.Стравінський, Весна священна, уривок з мультфільму «Фантазія2000». 

image 

Словничок: мультипліка́ція (з лат. multiplicatio — розмноження, збільшення, зростання) — вид кіномистецтва, твори якого створюються шляхом знімання послідовних фаз руху намальованих (графічна анімація) або об'ємних (об'ємна анімація) об'єктів. 

image 

Розспівування. вокально-хорові вправи; розспівки; вправи на основі мелодій пісень;сольфеджування;

image

1 - Виконання творів музичного мистецтва.

image

-  Що нового ви дізналися на уроці? - Чи сподобався вам урок? Чим саме?  - Як ви гадаєте цілі, які були поставлені на початку уроку були виконані?

image

                                                                              Дякую за увагу! Белік Наталія Вікторівна 

pdf
Додано
31 березня 2021
Переглядів
1421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку