Урок "Квест-гра" Технології приготування салатів

Про матеріал
Урок повторення і закріплення раніше вивченого матеріалу з технології приготування салатів - "Квест - гра" Інтерактивні технології сприяють формуванню компетентної особистості, здатної критично мислити, творчо підходити до розв’язання задач, шукати та аналізувати інформацію, робити висновки, уміти самостійно та творчо працювати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Салати. Технологія приготування салатівквест

Номер слайду 2

style.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacity

Номер слайду 3

ДРУГА СТРАВА Як називається страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів? БУТЕРБРОДСАЛАТ

Номер слайду 4

До якого салату обов'язково входить буряк?ВІНЕГРЕТ ГРЕЦЬКИЙ САЛАТОЛІВ'Є

Номер слайду 5

Які продукти необхідні для приготування традиційного салату олів'є? Серед запропонованих варіантів обери кілька правильних. ЗЕЛЕНИЙ ГОРОШЕК РЕДЬКА КОВБАСА РИБАЯЙЦЯКАЛЬМАРИ МОРКВАКАРТОПЛЯКРАБОВІ ПАЛИЧКИАНАНАСИ

Номер слайду 6

Салати були відомі стародавнім римлянам ще ___________________років тому.2500

Номер слайду 7

Як нарізають овочі до салату вінегрет?СОЛОМКОЮКУБИКАМИДОЛЬКАМИКІЛЬЦЯМИ

Номер слайду 8

Вкажіть технологічний процес первинної обробки овочів... СОРТУВАННЯПРОМИВАННЯМИТТЯЧИЩЕННЯНАРІЗКА

Номер слайду 9

Чому сприяє теплова обробка?ТЕПЛОВА ОБРОБКА СПРИЯЄ УТВОРЕННЮ НОВИХ СМАКОВИХ І АРОМАТИЧНИХ РЕЧОВИНТЕПЛОВА ОБРОБКА СПРИЯЄ РОЗМ'ЯКШЕННЮ ОВОЧІВ, УТВОРЕННЮ АРОМАТИЧНИХ РЕЧОВИНТЕПЛОВА ОБРОБКА СПРИЯЄ РОЗМ'ЯКШЕННЮ ОВОЧІВ, УТВОРЕННЮ НОВИХ СМАКОВИХ І АРОМАТИЧНИХ РЕЧОВИН

Номер слайду 10

Продукти в салаті мають бути... ТЕПЛИМИЗАМОРОЖЕНИМИ ОХОЛОДЖЕНИМИ

Номер слайду 11

ДЕРЕВ'ЯНОМУВ якому посуді НЕ варто готувати салат?АЛЮМІНІЄВОМУГЛИНЯНОМУСКЛЯНОМУ

Номер слайду 12

Санітарно-гігієнічні вимоги до приготування. Дошка для оброблення продуктів повинна бути одна Волосся повинне бути заплетане і заховане під шапочку. Використовувати тільки свіжі продукти. Чистий посуд зберігати у відкритих шафах або на відкритих полицях. Приміщення кухні слід утримувати в чистоті і порядку. Регулярно робити вологе прибирання. Руки повинні бути ретельно вимиті

Номер слайду 13

Салати прийшли в міжнародну кухню з...ЄГИПТУДАВНЬОГО РИМУІТАЛІЇФРАНЦІЇ

Номер слайду 14

Заправляють салати: ОЦТОМ, ЙОГУРТОМ, ЗАКВАСКОЮЛИМОННИМ СОКОМ, ПРИПРАВАМИСАЛАТНИМИ ЗАПРАВКАМИ, МАЙОНЕЗОМ, СМЕТАНОЮКЕТЧУПОМ, ВОДОЮ, СИРОМ

Номер слайду 15

В чому полягає процес сортування?ВІДОКРЕМЛЕННЯ ОВОЧІВ ВІД ЗАЛИШКІВ ЗЕМЛІВІДОКРЕМЛЕННЯ ЗІПСОВАНИХ ОВОЧІВ ВІД ХОРОШИХВІДОКРЕМЛЕННЯ ОВОЧІВ РІЗНОГО РОЗМІРУ ОДНЕ ВІД ОДНОГО

Номер слайду 16

Яке значення для людини мають овочі: ЛІКУВАЛЬНЕДІЄТИЧНЕЗБУДЖУЮТЬ АПЕТИТНЕ СПРИЯЮТЬ ЗАСВОЄННЮ ЖИРІВ, БІЛКІВ ТА ВУГЛЕВОДІВ

Номер слайду 17

які процеси ми відносимо до теплової обробки овочів?запіканнячищеннямиттяваріннятушкуваннясмаження

Номер слайду 18

СОЛОМКОЮКУБИКАМИБРУСОЧКАМИСКИБОЧКАМИКІЛЬЦЯМИосновні Форми нарізання овочів. НАПІВКІЛЬЦЯМИКРУЖАЛЬЦЯМИ

Номер слайду 19

МОРКВАБУРЯККАПУСТАякі овочі нарізають соломкою. ЦИБУЛЯКАРТОПЛЯ

Номер слайду 20

КРІППЕТРУШКАСЕЛЕРАякі овочі нарізають КУБИКАМИЦИБУЛЯКАРТОПЛЯМОРКВА

Номер слайду 21

які існують способи нарізки овочівмеханічнийручний

Номер слайду 22

РЕБУСИСАЛАТ

Номер слайду 23

РЕБУСИолів'є

Номер слайду 24

РЕБУСИВІНЕГРЕТ

Номер слайду 25

РЕБУСИГРЕЦЬКИЙ

Номер слайду 26

МОЛОДЦІ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Богданова Лидия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Степчук Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Аспідова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 січня 2023
Переглядів
551
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку