Урок-квест з предмету "Я пізнаю світ". Тема "Я - мандрівник" 1-2 клас

Про матеріал
Урок-квест з предмету "Я пізнаю світ". Тема "Я - мандрівник" 1 клас. Під час уроку ви познайомите учнів із цікавими місцями, зокрема Сімома чудесами України, вчити шанувати минуле нашого народу; пробуджувати інтерес до культурної спадщини рідного краю; стимулювати бажання розвивати і примножувати знання про національні надбання своїх пращурів, виховувати любов до рідної землі.
Перегляд файлу

Уманський навчально-виховний комплекс                                                            «Загальноосвітня школа                                                                                                                    І-ІІІ ступенів № 7 - колегіум»                                                                                           Уманської міської ради                                                                                                         Черкаської області

                                                                           Розробила вчитель початкових класів

                                                                            спеціаліст І кваліфікаційної категорії

                                                                                            Олійник Наталія Василівна

 

C:\Users\7я\Desktop\І ЕТАП ВЧИТЕЛЬ РОКУ\ПЕДАГОГІЧНА МАЙСТЕРНІСТЬ\Я - мандрівник\Цеглинки мандрівник.jpg Урок з предмету «Я пізнаю світ»

 ТЕМА «Я - МАНДРІВНИК»  1 клас.

Позитивне налаштування на сприймання матеріалу. Руханка під пісню «Мандрівка планетою» (Інтелект України). З яким настроєм я прийшов сьогодні до школи? (екран настрою)

- Тему нашого уроку дізнаємося склавши цеглинки у башточку «Я - МАНДРІВНИК»

- Дайте відповідь на запитання.                                                                                              - Куди б я хотів здійснити подорож?                                                                                          - Де би я хотів побувати і чому?

Робота з картою. Запропонуйте на ній відобразити маршрут їхньої мандрівки з України. Кольоровими олівцями попросіть позначити місця, у яких вони планують зробити зупинки. Або позначити заготовленими стікерами місця для подорожі

Веб – квест «Подорожуємо Україною.7 чудес України»

Мета: ознайомити учнів із цікавими місцями, зокрема Сімома чудесами України, вчити шанувати минуле нашого народу; пробуджувати інтерес до культурної спадщини рідного краю; стимулювати бажання розвивати і примножувати знання про національні надбання своїх пращурів, виховувати любов до рідної землі.

Обладнання: презентація, паспорт мандрівника із маршрутом квесту, цеглинки Lego, карта світу

Вчитель: діти, ми продовжуємо нашу мандрівку, а ось куди ми відправимось сьогодні вам потрібно здогадатися… Послухайте вірш Віри Багірової, про що в ньому йдеться?
Як же край той зветься, де ти, хлопче, зріс,
Де твій дім, озерце, дитсадочок, ліс,
Де верхам синіти вічно вдалині,                                                                                                                  
Де найкращі в світі люди і пісні?.. (Батьківщина.)

 Вчитель: Які ж ви розумнички, дійсно сьогодні ми з вами продовжуємо подорожувати Батьківщиною і відвідаємо сім історично - культурних пам’яток нашої держави, які за підсумками Всеукраїнської акції Сім чудес України заслужили на почесне звання Чудо України.  

– Хто з вас знає що таке чудо? (Чудо це щось надзвичайно прекрасне ) .                                   І в нашій країні є багато таких чудес але виділяють лише сім.                                                    Чи знаєте ви, що число 7 незвичайне?

От наприклад скажіть скільки днів у тижні? – 7!

Скільки нот у нотному стані? – 7!

Скільки кольорів у веселці? – 7!

Скільки чудес Світу? – 7!

Скільки чудес України? – 7!

Вчитель:  Отож, сьогодні ми дізнаємось де знаходяться  7 чудес України! Наша мандрівка  буде  незвичайною та дуже цікавою, адже, щоб дізнатися куди ми будемо подорожувати, вам необхідно буде виконати певні завдання. Ви готові ? Тоді, вперед! (Роздати паспорт мандрівника та карту подорожі)

І завдання: - Що необхідно взяти із собою у подорож? (Паспорт, квиток, гроші, валізу з речами,тощо)

  • Можна провести гру «Хто швидще складе валізу чи рюкзак»
  • Перегляд відеоряду «Лайфхаки для туриста» (корисні поради)

Вчитель: Молодці друзі, ви впорались з першим завданням і ми можемо дізнатись про одне з чудес України – це Хотинська фортеця - це фортеця XIII–XVIII століть у місті Хотині на Дністрі, що у Чернівецькій області.

ІІ завдання. Для того аби продовжити нашу подорож нам потрібно зконструювати із цеглинок транспорт для мандрівки. На якому виді транспорту ви б хотіли продовжувати подорож?  (діти будують корабель, літак чи автомобіль) (технології)                                                             

Вчитель: Чудово, ви - молодці! Відкриваємо наступну нашу зупинку. І це ще одне із чудес України –  Херсонес Таврійський – старогрецьке місто-держава в південно-західній частині Криму (у межах Севастополя).                                                              -  - - Продовжуємо нашу подорож і наступне завдання для вас це гра.

ІІІ завдання Скільки кольорів у веселці? – 7!

Давайте пригадаємо з яких кольорів складається веселка! (мистецтво)

           Гра «Склади кольори веселки» 

У кожного з вас є кольоровий папірець, за моєю командою ви повинні взяти свої папірці і об’єднатись в групи за кольором, а потім групи мають сформувати веселку!

Чапля Осінь Жде Завзято Буде Сани Фарбувати

Вчитель:   Ми любимо Україну і пишаємось, що одним із семи її чудес є найбільший острів на Дніпрі – острів Хортиця, розташований у районі міста Запоріжжя, нижче Дніпровської ГЕС, відомий усім як Запорізька Січ.

Як відомо, танець Гопак, прийшов до нас саме із Запорізької Січі, його елементи виконували козаки, в переривах між боями, де хизувалися майстерністю виконання рухів.

ІV Завдання Тож давайте і ми зараз виконаємо музичну руханку  «Веселий гопачок» (режим доступу  https://www.youtube.com/watch?v=TXvo0QFqatU  )

Вчитель: Чудово, і наступна наша зупинка це Успе́нська Ки́єво-Пече́рська ла́вра  — одна з найбільших православних святинь України, визначна пам'ятка історії та архітектури.

Щоб подорожувати далі, необхідно виконати ще одне завдання…

V Завдання скласти картинку - пазл  «Карта України» C:\Users\HP Pavilion 15\Desktop\1440221571_2.png

 

Вчитель : Не дивно, що одним із найвизначніших місць на Україні є Софіївський собор — християнський собор в центрі Києва, пам'ятка української архітектури та монументального живопису 11—18 століть, одна з небагатьох вцілілих споруд часів Київської Русі.

Певно, дехто з вас втомився від такої насиченої подорожі?                                               Пропоную хвилинку релаксації (Замки України 1 хв)

Вчитель: Ми опинились з вами у чарівному місті  Камꞌянець-Подільський у Хмельницькій області і маємо можливість помилуватись красою стародавньої фортеці!

Наша мандрівка майже завершилась і на карті залишається одне невідоме місце. Як же туди потрапити?  Можливо знаєте пісню про нашу Батьківщину?                                        Виконують пісню  «Моя країна-Україна»                                                                                 (режим доступу https://www.youtube.com/watch?v=3phkrzppliA )

 Після будь якої подорожі, навіть самої цікавої, у будь кого є одне бажання – це повернення додому. Запам’ятайте, діти,  найголовніше прислів’я                                                   «У гостях добре  -  а вдома краще».

Ось ми опинилися знову у нашому рідному місті Умань. І ми пишаємось тим, що живемо у найчарівнішому місті де знаходиться  одне із 7 чудес України – це наш Дендрологічний парк «Софіївка»! Діти, що ви знаєте про це місце?

Ви молодці! Сподіваюся, що вам сподобалася сьогоднішня подорож.

 

Вправа «Мікрофон»

Мені цікаво було дізнатися про….

Після подорожі я обов’язково поцікавлюся…

Найбільшим відкриттям для мене було…

Попрацюйте в альбомі історій, розкажіть про свої сьогоднішню подорож.

 

Роздати мотиваційні браслети за активність.

1

 

docx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
1588
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку