Урок літератури рідного краю. Віра Оберемок "Їжакова сімейка"

Про матеріал
Цей матеріал дозволить познайомити школярів із однією з представниць письменства Черкащини та поміркувати над проблемами в її творі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ЇЖАКИ В ПРИРОДІ

Номер слайду 5

ВІРА ОБЕРЕМОК 1950-2015

Номер слайду 6

Віра Оберемок народилася 1 вересня 1950 року в селі з чудовою поетичною назвою – Русалівка , що на Маньківщині. Закінчила факультет журналістики Київського університету.               Ліричні етюди, новели, оповідання, а ще казочки для дітей – ось її жанрова зацікавленість. ЇЇ казки увійшли до шкільних читанок, звучать по радіо, у телепередачі «Вечірня казка», друкуються у пресі, а також у виданнях української діаспори в «Свобода» - США, «Світло», «Новий шлях» -  Канаді, «Наші  дні» -  Австралії.                        Авторка щиро закохана в свій квітучий край, рідну природу, в дитячу душу, віра в добро людське, її тонка спостережливість лягають на папір. Прочитайте хоча б її «Луг», «Татів явір» чи «Садимо з мамою город» - ви відчуєте гармонію її світлих почуттів. 

Номер слайду 7

«ЇЖАКОВА СІМЕЙКА»

Номер слайду 8

ЗБАГАЧУЄМО СЛОВНИЧОК МУРУГА – темно-сіра із темними смугами; мура (у 1 знач.).  НЮШКУЄШ – шукаєш ЧЕПУРНЕНЬКИЙ – який відзначається чистотою, акуратністю, охайністю.  ЗАХЛЕБТАВ – почав швидко пити НЕКВАПОМ –  повільно, не поспішаючи.

Номер слайду 9

ДОСЛІДНИКИ І ГРУПА – КИЦЬКА МУРОЧКА ІІ ГРУПА – ЇЖАЧОК ІІІ ГРУПИ - СІМ‘Я ЇЖАЧКІВ

Номер слайду 10

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Напишіть мінітвір «Чому сучасна людина має жити в гармонії з природою?»

ppt
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
1070
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку