Презентація до твору В.Чемериса "Аравійська пустеля"(Позакласне читання)

Про матеріал
Ця презентація допоможе вчителю-словеснику у підготовці до уроку позакласного читання за твором В.Чемериса "Аравійська пустеля"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Валентин Чемерис «Аравійська пустеля»

Номер слайду 2

Як мені даровано багато… На землі сміятись і страждати, Жити і любить поміж людьми! Василь Симоненко

Номер слайду 3

Світанок у пустелі

Номер слайду 4

Пустеля вдень

Номер слайду 5

АРАВІЙСЬКА ПУСТЕЛЯ Її величина складає 2330000 кмІ. Ця друга за величиною пустеля, яка знаходиться на Аравійському півострові і територіях таких держав, як Єгипет, Саудівська Аравія, Ірак, Сирія та Йорданія. Велика частина пустелі – це суцільні ями через часті пилові бурі і сильні вітри. Крім того, тут відзначається велике коливання добових температур. Вдень яйце, залишене на піску, може перетворитися протягом 10 хвилин з сирого на смажене. Вночі ж камені тріскаються від холоду.

Номер слайду 6

Робота з текстом

Номер слайду 7

…наступної весни, як ховали Тараса Микитовича Щедрія, прилетіли до його двору із теплих країв двоє молодих ле­лек – він та вона. Хазяйновито оглянула та пара колесо на тополі, і молоді лелеки церемонно розкланялись на колесі одне одному і скріпили тим ритуалом неписану свою шлюбну угоду. Так у світі крилатих народилася ще одна сім'я. Коли старого – геть білого в червоній труні – виносили з двору, лелече подружжя мостило собі гніздо на високій тополі. А над ними, над селом, над Оріллю з Орількою, над усім приорільським краєм весняними вітрами дзвеніло високе голубе піднебесся, і молоді лелечки в злагоді гомоніли між собою, що як то добре буде їм, коли вони навчатимуть у рідному небі дітей своїх високо-високо літати. Бо крилатому роду нема переводу… Фінал твору

Номер слайду 8

«Бо крилатому роду нема переводу…»

ppt
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
3764
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку