Урок літературного читання з учнями 2 – А класу за Програмою НУШ. Тема. " Моя Україна."

Про матеріал
Урок літературного читання з учнями 2 – А класу за Програмою НУШ. Тема. " Моя Україна." Легенда «Як калина дівчину від полону врятувала». Мета. Удосконалювати навички швидкого, свідомого, виразного читання; сприяти формуванню національної свідомості учнів; розвивати мовлення , фантазію, уяву, розширювати читацький досвід дітей, вміння виділяти головну думку; виховувати любов до рідного краю, повагу до символів України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Моя Україна. Бесіда за малюнком. Читання прислів’їв. Легенда «Як калина дівчину від полону врятувала». Вельможко Людмила Петрівна Вчитель початкових класів , м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМР

Номер слайду 2

Вже минуло літо променисте,Й дзвоник знов до школи кличе нас. В класі все святково і врочисто. Тож в щасливу путь і в добрий час!

Номер слайду 3

Ви сьогодні вже проснулись? Мамі зранку посміхнулись? Клас наш радо вас вітає! Настрій кожен гарний має?

Номер слайду 4

Хочу побажати вам гарного уроку, Щоб було цікаво всім нам працювати, Щоб хотіли дуже всі відповідати. Щоб  допомагало вам вміння міркувати І дванадцять балів легко заробляти.

Номер слайду 5

Девіз. А тепер девиз згадаймо: Видумуй, пробуй, твори! Розум, фантазію прояви! Активним і уважним будь І про кмітливість не забудь.

Номер слайду 6

ВПРАВА « ОЧІКУВАННЯ Що ми очікуємо від уроку ?ГАРНОГО НАСТРОЮ ВЕСЕЛИХ ІГОР НОВИХ ЗНАНЬГАРНИХ ОЦІНОК ПРАЦі В ГРУПАХ ВЧИТИСЯ ВИСЛОВЛЮВАТИ СВОЇ ДУМКИ

Номер слайду 7

Розкриваймо книжки — будемо читати,Ми тепер школярі — треба працювати!А зараз дружно починаймо,Скоромовку повторяймо!

Номер слайду 8

Гра « Загублена скоромовка »

Номер слайду 9

ЩОДЕННІ НОВИНИТема. Моя Україна. Бесіда за малюнком. Читання прислів’їв. Легенда «Як калина дівчину від полону врятувала».

Номер слайду 10

МОЯ УКРАЇНА Струмок серед гаю, як стрічечка. На квітці метелик, мов свічечка. Хвилюють, маюють, квітують поля —Добридень тобі, Україно моя!П. Тичина

Номер слайду 11

* Розкажіть, чим карта України відрізняється від тих, які ви бачили раніше. * Що ви знаєте про своє місто ? * Дізнайтеся в дорослих, чому воно має таку назву. Чим воно відоме?

Номер слайду 12

Наш рідний край простягається від чарівних Карпат аж до річки Дон і від боліт Полісся аж до берегів Чорного моря. Треба йти 2,5 місяці, щоб її пройти від заходу на схід. Гарний наш край, бо має високі гори, вкриті зеленими лісами, і швидкі ріки, і широкі поля, і квітучі луги, все, чого душа забажає.

Номер слайду 13

Батьківщина — мати, умій за неї постояти. Без Батьківщини немає людини. У народі кажуть

Номер слайду 14

Передбачення.  - Як ви думаєте, про що буде йти розмова в цьому оповіданні? Як калина дівчину від полону врятувала Вправа. Читання учнями частинами з передбаченням.  --Чи доводилося вам куштувати калину? - Чи смакувала вона вам? style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 15

Легенда – це поетична оповідь про яку-небудь історичну подію, усне народне оповідання про чудесну пригоду, котра сприймається як достовірна.

Номер слайду 16

Робота за підручником С.5

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Гра «ХВОСТИ» Учитель читає початок речення , учні відшукують і зачитують все речення. 2. Дівчина була … 3. Аж тут чорним … 4. Несе її ворожий… 5. Намистинки почали … 1. Колись давно …

Номер слайду 19

Вправа « Мікрофон. »

Номер слайду 20

1. Як ви зрозуміли текст ? 2. Що ви знаєте про козаків ? 3. Що допомогло козакові врятувати наречену?

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Гра «Закінчи речення»Сьогодні на уроці я вчився... Найбільше мені сподобалося... Я запам’ятав... На наступному уроці хочу навчитися...ppt_x

Номер слайду 23

Домашнє завдання Пригадайте або запитайте в дорослих про цілющі властивостікалини. Знайдіть у тексті, до чого подібна калина.

Номер слайду 24

Урок літературного читання з учнями 2 – А класу за Програмою НУШ. Тема. Моя Україна. Бесіда за малюнком. Читання прислів’їв. Легенда «Як калина дівчину від полону врятувала». Мета. Удосконалювати навички швидкого, свідомого, виразного читання; сприяти формуванню національної свідомості учнів; розвивати мовлення, фантазію, уяву, розширювати читацький досвід дітей, вміння виділяти головну думку; виховувати любов до рідного краю, повагу до символів України.

Номер слайду 25

Література. 1. Українська мова та читання. Частина 2» (автор Н.І. Богданець-Білоскаленко) для 2 класу.

pptx
Додано
8 вересня 2020
Переглядів
1924
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку