Урок "Математика навколо нас"

Про матеріал
Урок у вигляді презентації для учнів 6 класу, під час якого відпрацьовуються і перевіряються навички практичного використання знань, отриманих на уроках математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Математиканавколо нас(для учнів 6-го класу)

Номер слайду 2

Тема уроку: Математика навколо нас. Мета: 1) Розвивати в учнів пізнавальний інтерес, уміння використовувати набуті знання, навички й уміння у повсякден-ному житті;2) Формувати в учнів науковий світогляд, уявлення про ідеї та методи математики, про її роль у пізнанні дійсності;3) Виховувати інтерес до математики. Тип уроку: урок застосування знань, умінь і навичок

Номер слайду 3

Хід уроку:1. Організація класу2. Перевірка домашнього завдання

Номер слайду 4

3. Формування теми, мети, завдань уроку; мотивація навчальної діяльностіДобрий день! Сьогодні у нас незвичайний урок,на якому вас чекають нестандартні завдання, а помічниками вам будуть увага, спритність, кмітливість і знання, отримані на уроках математики. Перед цим уроком ви отримали домашнє завдання, в якому всі задачі були практичного змісту. І як раз їх розв’язання наблизило вас до вирішення тих проблем, з якими зустрічаються ваші батьки у повсякденному житті.

Номер слайду 5

Кожен з учнів, вивчаючибудь-який предмет, задає собі або вчителю таке питання:“А де мені знадобляться отримані знання, яку користь вони принесуть у мабутньому? “

Номер слайду 6

З математики починається все. Дитина тільки народилася, а перші цифри в її житті вже звучать: зріст, вага.І зараз, за допомогою діаграм, ми проаналізуємо ваш зріст і вагу при народженні.

Номер слайду 7

Зріст учнів 6-А класу при народженні

Номер слайду 8

Вага учнів 6-А класу при народженні

Номер слайду 9

Знаючи вік, зріст, вагу за допомогою таблиці ви можете визначити, на скільки ваші вага і зріст відповідають нормі..

Номер слайду 10

Зараз мова піде про сімейний бюджет –гроші, які заробляють ваші батьки. Вам потрібно було за допомогою батьків, порахувати вартість комунальних послуг за зимовий місяць і порівняти її з мінімаль-ною зарплатою в Україні. Як сім’я витрачає сімейний бюджет?

Номер слайду 11

Харчуваннянавчаннялікуванняоплата житлавідпочинок. Товари та послуги. Сімейний бюджет

Номер слайду 12

Програма “Управляющий деньгами»- програма, яка дає можливість контролювати сімейний. Бюджет у електронному вигляді

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Скільки відсотків комунальні платежі, та іншівитрати складають від мінімальної зарплати?Після закінчення школи вам потрібно буде обирати майбутню професію. Далі ви побачите дані Держстату України про професії, які дають можливість заробити великі гроші, але всі ці професії пов’язані з знанням математики, тому у вас ще є час, щоб покращити свої знання не тільки з математики, але і з інших предметів.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Завдання для учнів. Перед виконанням завдань учні отримують кольорові аркуші з прізвищем учня. Колір картки відповідає кольору позначки у правому верхньому куточку завдання у презентації. Час виконання завдання обмежений. Після закінчення часу, відведеного на виконання завдання, один з учнів збирає картки у всіх учнів і віддає вчителю. Після цього один з учнів, хто першим впорається з завданням, дає правильну відповідь, за яку отримує відзнаку. І так – після виконання кожного завдання. Після виконан-ня всіх завдань вчитель оцінює роботу кожного учня.

Номер слайду 17

За правильну відповідь

Номер слайду 18

Яку суму отримає вкладник через рік, якщо його внесокстановить : 1) 4000 грн; 2) 4000 євро?1

Номер слайду 19

Шоколад MILLENNIUM, вага якого 90 г, містить 54% какао. Скільки грамів какао містить цей шоколад?2

Номер слайду 20

Золото750 проба 1 грам золота 750 проби коштує в Україні 874 грн33 Скільки відсотків чистого золота містить це кільце ?

Номер слайду 21

Інтернет- магазин РОЗЕТКАНа скільки відсотків змінилася ціна гіроборда?Яка ціна у доларах гіроборда, якщо 1 долар коштує 28 грн?4

Номер слайду 22

Номер слайду 23

КАША

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Одне з завдань домашньої роботи- зварити кашу, знаючи відношення кількості крупи до рідини

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

55 Пачка маргарину важить 500 г. Треба відрізати від неї 350 г. Як це зробити без вагів?

Номер слайду 30

6 Балик СВЯТКОВИЙВага -256 г. Ціна за 100 г – 18,77 грн. Знайти вартість цього продукту

Номер слайду 31

Порівняй отриманий результат з вартістю у чеку

Номер слайду 32

Інтернет- магазин РОЗЕТКА

Номер слайду 33

Учні нашої школи восени зібрали 1483 кг макулатури. Скільки дерев ми врятували від вирубки?Збереження навколишньоосередовища

Номер слайду 34

Екологія

Номер слайду 35

Знання, отримані на урокахматематики, знадобляться вам під час вивчення у новому навчаль-ному році таких предметів як:геометрія, хімія, фізика.І ось деякі приклади:

Номер слайду 36

Довжина тіні дерева дорівнює 10,2 м, а довжина тінілюдини, зріст якої 1,7 м, дорівнює 2,5 м. Знайти висоту дерева. Геометрія

Номер слайду 37

Фізика

Номер слайду 38

4. Підсумок уроку. Оцінювання учнів. Сьогодні ви отримали можливість перевірити свої можливості у вирішенні задач практич-ного змісту, з якими обов’язково зустрінитесь не тільки у майбутньому, але і зараз, купуючи речі у магазині. Знання, отримані на уроках математики, знадобляться вам під час вивчення нових предметів – фізики, хімії. Дякую всім за роботу!5. Домашнє завдання. Привести інші приклади, в яких можна використати набуті на уроках математики знання.

pptx
Додано
9 березня 2019
Переглядів
3687
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку