Урок математики на тему : "Основна властивість пропорції" 6 клас

Про матеріал
Матеріал буде корисним для творчопрацюючих учителів. Відкритий урок. Цікавий матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пропорція. Основна властивість пропорції. “Природа розмовляє мовою математики” Галілео Галілей “ Математика настільки різноманітна, що міститься в усьому” М.Єругін

Номер слайду 2

Сьогодні на уроці ми: Помандруємо країною пропорцій; Розвиватимемо вміння і навички розв’язувати задачі за допомогою пропорції; Дізнаємося про практичне застосування знань з теми для різних галузей життя; про взаємозв’язок математики з іншими науками .

Номер слайду 3

Валіза знань: Що називають відношенням двох чисел? Яка основна властивість відношення? Що нам показує відношення? Які визнаєте величини, що є відношенням двох інших величин? Що таке пропорція?Наведіть приклади. Як називаються члени пропорції? Сформулюйте основну властивість пропорції? Як знайти невідомий член пропорції?

Номер слайду 4

Заморочки з бочки Скільки буде якщо половину поділити на половину? Яку частину 16 становить від 32? Скільки треба взяти по третині , щоб мати 3? У скільки раз 0,6 більше за 0,1? Четвертину добутку чисел16 і 5 помножити на 6. Суму чисел 2 і 28 помножити на 0,2. Добуток чисел 5 і 26 поділити на 10. Кількість осіб на картині “ Тайна вечеря” помножити на кількість літніх місяців. Кількість днів тижня помножити на кількість гравців однієї команди в футбол. Частку чисел 22 і 2 зменшити в 2 рази. З чисел 12,2,6,4 скласти пропорцію. Чи порушиться пропорція якщо обидва члени другого відношення помножити на 5.

Номер слайду 5

a : b = b : c або с : b = b : а. Пропорційний поділ відрізка на нерівні частини, при якому менший відрізок так відноситься до більшого, як більший до даного. “Точку поділу називають золотою серединою” “Золота пропорція” Золотий переріз

Номер слайду 6

Зупинка “ Біологічна” Чорні лебеді становлять 30% від загального числа лебедів, що живуть у заповіднику. Скільки чорних лебедів живе в заповіднику, якщо білих лебедів на 24 більше ніж чорних?

Номер слайду 7

Зупинка “ Медична” Для профілактики простудних захворювань дуже корисно вживати вітамін С, якого в хвої сосни міститься в 7 раз більше ніж в лимонах. Скільки необхідно взяти хвої сосни, щоб вона за своєю цінністю замінила 2.8 кг. лимонів?

Номер слайду 8

Зупинка “ Географічна”

Номер слайду 9

За допомогою карти України і знань про пропорцію визначити, який шлях нам потрібно подолати, щоб на власні очі побачити велич Софії Київської. Скільки буде коштувати поїздка, при вартості 1 км. шляху 0,5 грн.?

Номер слайду 10

Зупинка “Кулінарна” Розв’язати задачу № 634, на ст.115 підручника

Номер слайду 11

Зупинка “Економічна” Клієнт поклав у банк 6000 гривень під 25 відсотків річних. Скільки грошей буде на його на рахунку через рік?

Номер слайду 12

Правильні відповіді: 1.М 2.О 3.Л 4.О 5.Д 6.Ц 7.І

Номер слайду 13

Підсумок уроку Де застосовуються знання про пропорцію? Чи дійсно природа розмовляє мовою математики? Чи справді математика настільки різноманітна, що міститься в усьому? Підберіть синоніми до слова пропорція? Як ви думаєте в чому зовнішня краса людини?

Номер слайду 14

Домашнє завдання: Виконати № 632, 635. Скласти і розв’язати за допомогою пропорції задачу

ppt
Додано
6 вересня 2019
Переглядів
822
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку