Урок "Мистецтво крізь віки. Види декоративно-ужиткового мистецтва. Створення об’ємності предмета на площині. Натюрморт з різних предметів побуту"

Про матеріал
Матеріал містить план-конспект та презентацію до уроку образотворчого мистецтва у 4 класі за підручником "Мистецтво" 4 клас Масол Л.М., Гайдамака О.В., Колотило О.М.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

урок образотворчого мистецтва для 4 класу за Масол Л. М., Гайдамакою О. В., Колотило О. М. Мистецтво крізь віки. Види декоративно-ужиткового мистецтва. Створення об’ємності предмета на площині. Натюрморт з різних предметів побуту

Номер слайду 2

Лунає вже шкільний дзвінок,Він кличе всіх нас нас на урок. Стоїм рівненько. Разом клас,Роботу починати час. За парти сіли всі зручненько,Та попрацюємо гарненько. Організація класу

Номер слайду 3

. У перших мандрах по Україні, ми милувалися красою рідної природи. Бо саме краса природи надихає митців на створення прекрасного. Народ віками прагнув у художній формі висловити своє ставлення до життя, любов до природи, розуміння краси. З давніх –давен люди прикрашали предмети побуту візерунками, які їм підказувала сама природа.

Номер слайду 4

Всі ці предмети побуту – одяг, посуд, меблі, ки­лими, вишивки, ювелірні вироби, мереживо, керамічні іграшки тощо – називаються предметами декоративно-ужиткового мис­тецтва. У них народні умільці поєднали красу і зручність, практичність і доціль­ність. Запам’ятайте! Декоративно-ужиткове мистецтво – мистецтво виготовлення та художнього оформлення виробів побутового призначення.

Номер слайду 5

Гончарство. Гончарство – виготовлення з опаленої глини різноманітних виробів, зокрема посуду, кахлів, іграшок. Глина є дуже м’яким та еластичним матеріалом під час роботи і достатньо міцним після випалювання. Це мистецтво нараховує близько 8 тис. років. Гра «Навчаючись-навчаю»

Номер слайду 6

Гончарство ppt_x

Номер слайду 7

Вишивка. Вишивка – прикрашання одягу та побутових предметів із тканини, на яких вишивається певний орнамент. Техніки вишивки різноманітні – хрестиком, гладдю, ажурна, мережна. Розділяють білу та багатокольорову вишивку. Гра «Навчаючись-навчаю»

Номер слайду 8

Вишивкаppt_x

Номер слайду 9

Декоративний розпис. Декоративний розпис – давній український розпис побутових предметів: скринь, мисок, ложок, мисників, саней, упряжі, іграшок. Декоративний розпис бере початок із розпису стін дерев’яних церков в часи Київської Русі. Частиною декоративного розпису є розпис стін мазанки, печі, візерунки на вікнах.

Номер слайду 10

Декоративний розпис

Номер слайду 11

Писанкарство. Писанкарство – прикрашання візерунками та орнаментом яєць. Орнамент може бути геометричним, рослинним чи тваринним. Найпоширенішою технікою розпису є воскова, хоча часто застосовують дряпанку і шкрябанку.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

обробка дерева Художня обробка дерева -- найдавніший вид декоративно-ужиткового мистецтва, виготовлення оригінальних виробів з дерева різноманітного функціонального призначення.

Номер слайду 14

Вироби з дерева ppt_x

Номер слайду 15

. Робота з підручником ст.14 Це мистецтво стало і сучасним. Професійні художники зображують його вироби на своїх картинах. Як можна назвати картину на ст.14 підручника?Пригадайте, що таке натюрморт?Що потрібно для створення враження об’ємності предмета на площині ?

Номер слайду 16

Для створення враження об’ємності предмета на площині треба:визначити на ньому освітлену й затемнену частини;за допомогою штрихів відтворити різну насиченість світла й тіні на зображуваному предметі;замалювати тінь, що падає від предмета.

Номер слайду 17

фізкультхвилинка

Номер слайду 18

Правила безпеки на уроці образотворчого мистецтва. Роботу розпочинати лише з дозволу вчителя. Використовувати інструмент тільки за призначенням. Користуватися прийомами роботи з інструментами, як показав учитель. Тримати своє робоче місце у належному порядку.

Номер слайду 19

Послідовність виконання роботи

Номер слайду 20

Гімнастика для очей

Номер слайду 21

Гра « Щасливе число»Декоративний розпис12345

Номер слайду 22

Рефлексія «Світлофор настрою». Перейдіть дорогу, використавши перепустку у вигляді цеглинки LEGO. Все було просто. Довелося докласти зусилля. Нічого не вдалося

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Войтович Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Інна Стельмах
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Інна Стельмах
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Шеп'юк Олена
    Презентація цікава. Дякую за зекономлений час!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Розробки уроків
НУШ
Додано
8 лютого 2022
Переглядів
2525
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку