УРОК " МОХИ . СЕРЕДОВИЩЕ ІСНУВАННЯ , БУДОВА, РОЗМНОЖЕННЯ."

Про матеріал
ПЛАН - КОНСПЕКТ УРОКУ НА ЗАЯВЛЕНУ ТЕМУ, МЕТА ЯКОГО ознайомити учнів з характерними рисами мохоподібних, особливостями будови, розмноженням, середовищем існування та значенням у природі та господарстві людини.: сформувати міжпредметні зв’язки; розвинути і сформувати компетенції дослідницької діяльності, роботи з приладами вміння узагальнювати і робити висновки.виховувати в учнів поняття значущості мохів в біосфері загалом, та в житті людини зокрема, виховувати екологічно грамотного громадянина.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Тема уроку: Мохи. Лабораторне дослідження : Будова моху

Номер слайду 3

Поширення мохів. Мохи поширені на всіх континентах ,але основна маса видів зосереджена у вологих місцях північної півкулі.

Номер слайду 4

За будовою тіла розрізняють мохисланеві листостебловіМаршанція мінлива. Політрих звичайний або зозулин льон

Номер слайду 5

Політрих звичайний або зозулин льон

Номер слайду 6

Вивчення будови тіла мохоподібних На чоловічих рослинах листки більші , сидять густіші і мають червонуватий колір.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Розмноження зозулиного льону

Номер слайду 9

Мох сфагнум

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Використання торфу. Субстрат для грибів

Номер слайду 12

Гра « Біологічне лото»1. Листостеблова будова 2. Ризоїди 3. Спорофіт 4. Коробочка.5. Гаметофіт 6. Антеридії 7. Архегонії

Номер слайду 13

Розташуйте етапи розмноження мохів за порядком їх відбування. А) Утворення спорофіту (спорогону). Б) Утворення гаметофіту. В) Утворення статевих органів: антеридій та архегоній. Г) Утворення спор. Д) Запліднення. Е) Утворення статевих клітин.Є) Проростання спори. Ж) Утворення зиготи. З) Формування протонеми.

Номер слайду 14

«Втрачена інформація»1. Вегетативне тіло розчленовано на ……… і ………… або представлене ………… .2. Всмоктування води і прикріплення до субстрату здійснюють …….. .3. Статеве покоління називається …….…. , а нестатеве - ……………. .4. Органи статевого розмноження - ………...… , …….……… .5. Спорофіт мохоподібних називається ………….….. , складається з ……………. , ……….…. і …………. .6. Спорофіт існує на ………….… .7. Розмноження відбувається за допомогою ………... .8. Спора проростає в розгалужений ланцюжок клітин - …………….. .9. У життєвому циклі переважає …….….. .

Номер слайду 15

Мохи які занесені до Червоної книги України. Скопанія компактна. Свагнум Вульфа. Таргінія підлиста. Плеврокладула білувата

Номер слайду 16

Мохи України. Маршанція мінлива

Номер слайду 17

Політрих звичайний , або зозулин льон

Номер слайду 18

Які асоціації у вас викликає слово мох. Мох

pptx
Додав(-ла)
Yukhymenko Larisa
Додано
30 грудня 2022
Переглядів
397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку