Урок на тему "Об`єкт проектної діяльності - Брелок"

Про матеріал
Цей матеріал можна використовувати вчителям при вивчені нового матеріалу, в якості постановки проблемної ситуації, при закріпленні і узагальненні вивченого матеріалу, при підведенні підсумкової роботи на уроці або як творче домашнє завдання.
Перегляд файлу

Кроссенс «Брелоки»:

 

Кроссенс головоломка нового покоління. Вона поєднала найкращі якості декількох інтелектуальних розваг: ребусів, загадок, головоломок і є прекрасним засобом розвитку логічного та творчого мислення учнів.

 

 

  1.  
  2. 1.Символ успіху в середньовіччі.

 

Історія брелоків відходить в глибоке минуле, брелоки та брелки з'явилися ще в середньовіччі. Тоді вони представляли собою маленькі монетки, які знатні вельможі вішали на ланцюжки і скрізь ходили з ними. У ті часи це був своєрідний відмітний знак. Пізніше роль брелків стала більш значною і вже несла в собі сенс показати перевагу свого володаря. Їх стали робити з дорогоцінних металів і прикрашати різними гравіруваннями і камінням. Примітно, що якщо раніше такі металеві брелки носили представники привілейованої знаті обох статей, то з середини 18 століття це стало доступним тільки для чоловіків багатого аристократичного стану. В цей же час починає складатися особлива культура носіння таких виробів. Приміром, денді носили їх на ланцюжках для годинника, на якій було більше десяти брелоків з різних матеріалів, в основному із золота. Брелоки у денді в основному мали химерну форму і вишукано прикрашалися різними матеріалами: коштовними каменями, слоновою кісткою, емаллю. У середовищі аристократів у елегантного кавалера брелоки трохи дзвеніли, щоб навколишні пані звертали на них увагу.

  1. Спосіб поєднання ключів.
  2. C:\Users\Пользователь\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\de041e.jpg

З середини 19 століття брелоки та брелки помітно втрачають свою актуальність. Їх кількість скорочується до декількох штук, і вони більше не відіграють такої значної ролі в іміджі аристократів. З цього часу брелоки починають виконувати дещо іншу функцію, а саме спосіб з'єднання ключів, нині найчастіше вони використовують саме з цією метою.

 

  1. 3. Відмінний подарунок або сувенір.
  2.  C:\Users\Пользователь\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\depositphotos_15683763-stock-illustration-gift-box.jpg

Брелок це відмінний подарунок або сувенір, його назва походить від французького “Brelogue” (амулет).  Найпростіший брелок здатний стати непотрібним предметом, який просто лежить на полиці. Але якісний виріб із вишуканим оформленням або дорогим гравіюванням стане чудовим подарунком на пам’ятну подію. Брелок із коштовного каміння можна вручати дівчатам, більш солідні аксесуари дарують чоловікам і колегам.

4. Іграшка. 

             C:\Users\Пользователь\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\загружено.jfif

Брелок-іграшка – цікаві аксесуари для дітей. Вони можуть бути у вигляді м'якої іграшки або з бісеру.

 

  1.  5.  Об'єкт проєктування виробу.  C:\Users\Пользователь\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\загружено (1).jfif

Сучасні аксесуари своїми руками із бісеру. Така дрібничка як брелок може стати унікальним предметом або приємним подарунком для рідних і друзів. Це один з економічних варіантів аксесуара, також буде завжди в єдиному екземплярі, що зробить його ексклюзивність незаперечною перевагою.

  1. 6. Дистанційний пульт для C:\Users\Пользователь\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\images (2).jfifуправління автосигналізацією.

Брелок сигналізації автомобіля — невід’ємна частина охоронного комплексу. Він є інтерфейсом, через який власник автомобіля може настроювати параметри роботи сигналізації, управляти функціями, одержувати інформацію про стан авто.

  1. 7. Прикраса для сучасного телефону.

 

З появою стільних телефонів виготовлення і продаж брелоків стала справжньою апогею. Дані підвіски чіпляють до смартфонів за допомогою шнурка або міцної волосінні. Виконані вони у вигляді різних предметів, фігурок, каменів. Іноді зустрічаються більш функціональні сувеніри для телефонів: вони блимають під час дзвінка або мають форму кільця, за яке можна підвісити гаджет на гачок.

  1. 8. Аксесуар для пошуку речей. 

 

Пошуковий брелок – це підвіска із вбудованим модулем зв'язку, яка використовується для пошуку речей. Звуковий брелок для пошуку ключів або брелок-маячок може керувати системою Розумний будинок.

  1. 9. Модний сучасний аксесуар.

       C:\Users\Пользователь\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\14473659.jpg

У 21 столітті завдяки новітнім технологіям та інноваційним ідеям з'явився новий вид сувеніру, з’явилися брелоки у вигляді flash-накопичувачів, USB-брелок, фотобрелки, аварійні, радіопошукові, маючі особисту печатку, із функцією активації віртуальної клавіатури, з вмонтованим телескопом, лупою, викруткою, цифровою камерою тощо.

 

 

 

 

 

C:\Users\Пользователь\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\105128031.jpg

 

C:\Users\Пользователь\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\de041e.jpg

   

C:\Users\Пользователь\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\depositphotos_15683763-stock-illustration-gift-box.jpg

  

 

 

 

     

 

 

 

               

 

C:\Users\Пользователь\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\galaxy-smarttag-.png

 

C:\Users\Пользователь\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\14473659.jpg

 

 

 

 

1

 

 

2

3

 

4

 

 

 

5

 

 

6

 

 

7

 

 

8

 

 

9

 

docx
Додано
30 листопада 2021
Переглядів
710
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку