Урок" Населення Австралії, його склад та розміщення"

Про матеріал
Розробку уроку можна використати на традиційному уроці та при дистанційній формі навчання
Перегляд файлу

Населення, його склад та розміщення. Австралія – країна-материк. Україна й Австралія». Практична робота 7 (закінчення) Позначення на контурній карті назв основних географічних об’єктів Австралії

Мета: формувати уявлення про особливості сучасного населення Австралії, його склад і розміщення; сприяння розумінню особливостей заселення Австралії; вдосконалювати практичні вміння характеризувати країну материка — Австралійський Союз за картами атласу.

Тип уроку: комбінований.

Очікувані результати: учні характеризують головні риси населення та пояснюють особливості заселення материка, наводять приклади господарської діяльності в Австралії, господарських зв’язків з Україною.

Хід уроку

I. Організаційний момент

II. Мотивація навчально-пізнавальної діяльності

Австралія постійно дивувала нас своєю природою. Це - єдина країна, яка займає цілий континент. Відомо, що сучасна Австралія виникла трохи більше 200 років тому як так звана «біла переселенська колонія» Великобританії. Хоча учені до цих пір так і не зійшлися в думках, але вважається, що перші люди прибули до Австралії з Індонезії приблизно 70000 років тому. Отже, тема сьогоднішнього уроку «Населення, його склад та розміщення. Австралія – країна-материк. Україна й Австралія».

III. Вивчення нового матеріалу

Перегляньте відео від Нової школи «Формування австралійської нації», «Корінне населення» перейшовши за посиланням https://video.novashkola.ua/7-klas/geografiya-7-klas/urok-30/.

Додаткові матеріали до уроку Опрацювати матеріали «Формування нації» за посиланням: https://sites.google.com/site/avstralia7171/cover-page/photogallery . Можна використати карту «Австралія. Народи» https://drive.google.com/file/d/1Ogg2pyN1T8cGEYT7v4RBI9OY07JCbFn3/view.

Українська діаспора в Австралії становить близько 32 тис. чоловік. Українці зберігають свою мову, звичаї та побут, хоча молодь усе ж перемішується з іншими переселенцями. Припускають, що першим українцем, який залишився жити в Австралії, був матрос

Федір Зубенко з Полтавщини. Він плавав на російському судні «Відкриття». На сьогодні найбільше українців проживає в штаті Вікторія (майже 12 тис. осіб), містах Сідней, Мельбурн, Аделаїда.

Прийом «Проблемне питання» Що вплинуло на нерівномірний розподіл населення на материку? Щоб відповісти на питання перейдіть за посиланням https://video.novashkola.ua/7-klas/geografiya-7-klas/urok-30/ і перегляньте відео «Розміщення населення».

Отже, на розміщення населення вплинули - клімат, рельєф, внутрішні води, історія заселення.

Прийом «Географічний практикум» Опрацювати в підручнику стр. 139-140 Скласти в зошитах характеристику Австралійського Союзу за картами атласу, текстом підручника та типовим планом. Результати оформити у вигляді таблиці. Виконану таблицю надіслати вчителю.

Назва країни

Географічне

положення

Природні

багатства

Населення

Господарство

 

 

 

 

 

 

Робота з контурною картою Практична робота №7 (закінчення) Позначення на контурній карті назв основних географічних об’єктів Австралії

IV. Закріплення вивченого матеріалу Переглянути відео https://www.youtube.com/watch?v=szVVcZs7xS0

V.  Домашнє завдання

  1. Опрацювати  параграф 31.
  2. Закінчити оформлення практичної роботи 7 для оцінювання.
  3. Підготуватися до підсумкового тесту з теми «Австралія».
docx
Додав(-ла)
Чорнуха Олена
Додано
2 лютого 2021
Переглядів
2674
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку