Урок Навчання грамоти (читання) "Робота з буквою А"

Про матеріал
Щоб дитина запам'ятала букву, потрібно зацікавити її так, щоб вона впізнавала літеру серед інших. На картці підібрані завдання на впізнавання, обводку, читання. Дитина здивується, коли вивчивши першу букву, вона зможе прочитати та озвучити картинку.
Перегляд файлу

C:\Users\Marina\Desktop\жива нежива.png

Робота з карткою «Знайомство з літерою А.  Вчити читати з новою буквою»

Мета (навчальна):  познайомити з новою буквою, вчити впізнавати її серед інших, робити звуковий аналіз слів, вчити самостійно читати емоційно відповідно до малюнків,

1 завдання:  Розфарбувати  букву А за власним бажанням.   Знайти і розфарбувати  всі букви А  кольоровим  олівцем (фломастерами).

 2 завдання: Які  слова починаються зі звуку «А»?  Яка буква буде писатися першою?   Звуковий аналіз слова  « ананас» (о – о – о -) Під голосними звуками можемо записати букви.

Звуковий аналіз слова «акула»  самостійно.  Які букви вже можемо написати, вписати їх під відповідними звуковими позначками в клітинках.( якщо дитина вміє, може вписати повне слово)

За потребою робимо звуковий аналіз слова «апельсин».

3 завдання:  Обвести букви Аа  у клітинках. На що схожа буква У? Доповніть малюнок.  Звернути увагу на різницю написання великої та малої букв А

4 завдання:   Після знайомства з письмовими буквами А, знайти та  розфарбувати  частини з нею на малюнку.

Словникова робота: автомобіль, машина.

Автомобі́ль, авто́ (від грец. αὐτός — «сам» і лат. mobilis — «той, що рухається»)  самохідна колісна машина, яка приводиться в рух встановленим у неї двигуном і призначена для перевезення людей, вантажу

 5 завдання:  Читання за малюнками. Розгляньте перший малюнок. Що ви побачили? Який настрій? Прочитайте що наспівує тихо мама ведмежаткові. 

Розгляньте другий малюнок. Що ви побачили? Який настрій? Прочитайте  як плаче гномик. 

Розгляньте третій малюнок. Що ви побачили? Який настрій? Прочитайте що чудово співає  дівчина.

Розгляньте четвертий малюнок. Що ви побачили? Який настрій? Прочитайте що сварливо питає зайчик у Маші?

Сьогодні ви вивчили першу букву. Але прочитали чотири різних тести.   Вони різні, розповідають про різних персонажів, різні події. Навчимось їх читати так, щоб іншим було цікаво нас слухати.

 Коли читаєш та передаєш емоції – наче граєш у кіно. Виберіть для себе один малюнок. Тихенько з емоціями прочитайте тест. Прочитайте його ще раз своєму сусідові по парті. А ваш товариш нехай покаже, який малюнок ви відтворили. Яка пара правильно прочитала та без помилки впізнала малюнки?

 

docx
Додано
2 жовтня 2021
Переглядів
2982
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку