Урок "Письмовий твір "Яка краса врятує світ"".

Про матеріал

Дане висловлювання допоможе учням писати твори-роздуми; вдосконалить уміння школярів у письмовій формі висловлювати власні думки, зокрема про красу людської душі; розвиватиме творчі здібності; виховуватиме красою слова повагу до рідної мови.

Перегляд файлу

Письмовий твір на тему «Яка краса врятує світ?»

                                           Не краса красить, а розум.

                                               Народне прислів’я

          Що означає слово «краса»? Це гарний ранок, лагідне сонце, усмішки рідних людей, доброта, взаємодопомога. Краса не лише буває зовнішньою. Я ціную насамперед людську душу, адже вона може бути і потворною, і красивою.

         На уроці української літератури ми ознайомилися з оповіданням Спиридона Черкасенка «Маленький горбань». Головний герой твору Павлик, який має вади у здоров’ї. Хлопчик через це почуває себе самотнім, його всі цураються, тому спокій і затишок він знаходить серед природи.

       Мене вразило те, скільки Павлик страждає, зносить знущань із боку сільських хлопчаків. Живучи в такому жорстокому світі, хлопець не став злим, підступним. А навпаки, вміє прощати противникам. Про це свідчить фрагмент, коли Павлик рятує Захарка від дідової розправи.

        Я поважаю цього хлопчика за справедливі вчинки, за морально красиву душу. Мені жаль Павлика за те, що він не може себе захистити від кривдників. Проте його доброта і чуйність спроможні зберегти красу навколишнього світу.

       На мою думку, образ Павлика є взірцем для багатьох моїх однокласників.

Творячи добро, ми тільки тоді зможемо зробити наш світ кращим.

 

docx
Додано
2 січня 2019
Переглядів
7631
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку