Урок "Подорож країною комах"

Про матеріал
Розробка уроку для 2 класу "Подорож країною комах" з предмету Я досліджую світ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОДОРОЖ КРАЇНОЮ КОМАХ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

- Яка зараз пора року? - Який місяць? - Яке число? - Тепло чи холодно надворі? - Який стан неба? - Чи дує вітер? - Чи були сьогодні опади?

Номер слайду 4

СТАНЦІЯ «ПОСЛІДОВНІСТЬ»

Номер слайду 5

Хто такі тварини? Де вони живуть? Що потрібне для життя тварин? Яких тварин називають дикими? Яких тварин називають свійськими? Чому? Якою є роль тварин у природі?

Номер слайду 6

Кінь, корова, свиня, ведмідь, вівця, собака. Лось, білка, лелека, кролик, жаба, зайчик. Качка, курка, сова, півень, індик, гуска.

Номер слайду 7

«Роздивись і розкажи» Комахи Риби Птахи Звірі

Номер слайду 8

, ХИ На нашій планеті налічують щонайменше 1500000 видів комах. Це майже втричі більше, ніж усіх інших живих істот.

Номер слайду 9

КОМАХИ

Номер слайду 10

ТІЛО КОМАХ СКЛАДАЄТЬСЯ: Голова Груди Черевце

Номер слайду 11

КОМАХИ МАЮТЬ: три пари ніг

Номер слайду 12

Комахи поділяються на рослиноїдних, хижих, «санітарів»

Номер слайду 13

Як розмножуються комахи? Яйце личинка лялечка доросла комаха

Номер слайду 14

Значення комах для природи та у житті людини джмелі, оси, метелики запилюють квіти сонечко, бабки, мурахи, жужелиці, золотоочки поїдають шкідливих комах

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

НАРОДЖУЄТЬСЯ ЖИВИТЬСЯ ДИХАЄ РУХАЄТЬСЯ РОСТЕ І РОЗВИВАЄТЬСЯ РОЗМНОЖУЄТЬСЯ ВМИРАЄ   Гра «Порівняй-но!»

Номер слайду 18

Зупинка «Загадка» Живе лише улітку він, Шовкові крила має. Із квіточки на квіточку Він весело літає.

Номер слайду 19

Метелики - одні з найкрасивіших комах, вони схожі на живі квіти. За їх красу люди дали метеликам красиві імена: Махаон, Адмірал…Метелики літають вдень, а вночі, піднявши крила, відпочивають.Одні метелики харчуються нектаром квітів, інші - соком дерев і соком фруктів, треті не проти перекусити сльозами тварин. Там, де живуть метелики, повітря екологічно чисте. Метелики бачать кольори.Уміють розуміти відстань.

Номер слайду 20

МЕТЕЛИКИ Це не лише найчарівніші створіння на планеті, а й найзагадковіші. Бо тільки дивом можна пояснити фантастичне перетворення потворної гусені на яскравого неповторного красеня. А, головне, вони – найкращі, звісно, після бджіл, запилювачі рослин.

Номер слайду 21

Я труд поважаю, Все літо літаю, У поле, до гаю, Збираю медок З різних квіток.

Номер слайду 22

Ця маленька комаха постійно трудиться. Недарма її називають трудівницею. Весь день вона збирає пилок та нектар з квітів багатьох рослин, запилюючи їх. Не буде цих комах – не буде доброго урожаю. БДЖОЛА

Номер слайду 23

Ну й нахабна птиця, Що літає в хаті – Нічого не боїться, Повсюди сідає!

Номер слайду 24

Муха Існує більше 300 000 видів мух. Вони завжди були навколо людини.  Середня муха живе близько 30 днів.        У мух лише два крила, це при тому, що у більшості комах чотири. Їхні крила можуть рухатися до 200 разів на секунду.

Номер слайду 25

Серед лісу горбик-дім, Тисячі живуть у нім. Працелюбні ці комахи: Добрі, щирі, розумахи – це ...

Номер слайду 26

МУРАХА Їх називають санітарами лісу. За літні місяці середній мурашник знищує понад 5 млн. комах (в основному це личинки й гусениці багатьох шкідників лісу).

Номер слайду 27

Якщо б не ці комахи та їх личинки (комаха за день з'їдає близько 100 попелиць, які особливо шкодять рослинам, а личинка — до 250), то багато рослин, позбавлені соків, загинули б. СОНЕЧКО

Номер слайду 28

Хто винайшов папір? Люди? Ні, комахи. Першими творцями паперу були оси вони відщеплюють тонкі волокнинки деревини, ретельно пережовують, змочуючи клейкою слиною, і спресовують доти, поки не отримають тонких, паперових, пластинок, із яких вони будують і утеплюють своє житло.

Номер слайду 29

Найсильнішою в світі істотою є жук-гнойовик- скарабей. Він переносить вантажі, які у 850 разів більші за масу його тіла. Це так, якби людина перенесла на інше місце свою хату.

Номер слайду 30

ПОБАЖАННЯ ДРУЗЯМ ПРИРОДИ! Бережіть комах! Не знищуйте метеликів – окрасу нашої природи. Не турбуйте комах, милуйтеся ними в природі. Не беріть метеликів за крильця, вони можуть загинути. Не ловіть метеликів, бо це жива природа. Не руйнуйте мурашники.

Номер слайду 31

Хто зайвий?

Номер слайду 32

Гра «Так чи ні?» У комах шість лап Всі комахи літають У всіх комах поганий зір Павуки це комахи Тіло комах складається тільки з черевця і голови Комахи живуть тільки в повітрі Метелики запилюють рослини Першими папір винайшли комахи Чисельність птахів більша, ніж комах

Номер слайду 33

Оцініть свою роботу на уроці

Номер слайду 34

Молодці!

ppt
Додано
13 червня 2023
Переглядів
348
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку