Презентація до теми " Досліджуємо властивисті води"

Про матеріал

Розширити уявлення про значення води в природі; дізнатися про властивості води;з`ясувати в якому стані буває вода; для чого вивчати воду; виховувати бережне ставлення до запасів води.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Хмарно з проясненням. Вдень температура повітря коливалась від -1 до +9, а вночі -4 до -7.

Номер слайду 4

Тест “Я розумничок” 1.Повітря- це: 5. При нагріванні повітря: 9. Повітря сухе, якщо у ньому мало: а) рідке тіло; а) розширюється; а) азоту; б) тверде тіло; б) стискається; б) кисню; в) газоподібне тіло. в) залишається незмінним. в) водяної пари. 2.Повітря знаходиться: 6. Повітря проводить тепло: 10.Рослини поглинають з повітря: а) навколо нас; а) добре; а) кисень; б) в ґрунті, воді, навколо нас; б)погано; б) вуглекислий газ; в) у пустих порожнинах. в) не проводить тепло. в) сажу. 3.Познач правильне твердження. 7.Шар повітря навколо 11. Кисень утворюють і виділяють а) повітря має запах; землі називається: у повітря: б) повітря не має запаху; а) атмосферою; а) рослини; в) повітря прозоре, безбарвне. б) гідросферою; б) тварини; в) літосферою. в) всі живі організми. 4.При нагріванні повітря: 8.Найбільше в повітрі: а) стискається; а) азоту; 12.За законом про охорону б) розширюється; б) вуглекислого газу; повітря підприємства в) залишається незмінним. в) кисню. України повинні: а) будувати нові труби; б) встановлювати фільтри; в) викидати дим і сажу.

Номер слайду 5

Тест “Я розумничок” 1.Повітря- це: 5. При охолодженні повітря: 9. Повітря сухе, якщо у ньому мало: а) рідке тіло; а) розширюється; а) азоту; б) тверде тіло; б) стискається; б) кисню; в) газоподібне тіло. в) залишається незмінним. в) водяної пари. 2.Повітря знаходиться: 6. Повітря проводить тепло: 10.Рослини поглинають з повітря: а) навколо нас; а) добре; а) кисень; б) в ґрунті, воді, навколо нас; б)погано; б) вуглекислий газ; в) у пустих порожнинах. в) не проводить тепло. в) сажу. 3.Познач правильне твердження. 7.Шар повітря навколо 11. Кисень утворюють і виділяють а) повітря має запах; землі називається: у повітря: б) повітря не має запаху; а) атмосферою; а) рослини; в) повітря прозоре, безбарвне. б) гідросферою; б) тварини; в) літосферою. в) всі живі організми. 4.При нагріванні повітря: 8.Найбільше в повітрі: а) стискається; а) азоту; 12.За законом про охорону б) розширюється; б) вуглекислого газу; повітря підприємства в) залишається незмінним. в) кисню. України повинні: а) будувати нові труби; б) встановлювати фільтри; в) викидати дим і сажу.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Відео про воду (3 хв.)

Номер слайду 8

Завдання уроку: 1.Розширити уявлення про значення води в природі. 2.З’ясувати в якому стані буває вода . 3.Дізнатися про властивості води з допомогою самостійного виконання дослідів. 4.Для чого вивчати воду. Чи важлива вона у житті людини?

Номер слайду 9

“Вода, у тебе немає ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе неможливо описати, тобою насолоджуються, не знаючи, що ти таке насправді. Не можна сказати, що ти є необхідною для життя: ти і є життя. Ти наповнюєш нас радістю і це неможливо пояснити нашими почуттями” (А. де Сент – Екзюпері) Неможна сказати, що вода необхідна для життя: вона і є життя. А. Сент – Екзюпері Все є вода. Фалес

Номер слайду 10

Правила поводження за комп’ютером

Номер слайду 11

Не можна !!! Сидіти криво та на своїх ногах. Сидіть рівно, спираючись на спинку стільця.

Номер слайду 12

Не можна !!! Близько наближатися при читанні до монітора. Дотримуйтесь безпечної відстані.

Номер слайду 13

Не можна !!! Торкатися проводів та кабелів руками, приєднувати та відключати їх. Не чіпайте кабелі та провідники.

Номер слайду 14

Значення води у природі Вода входить до складу всіх живих організмів на нашій планеті. Без неї неможливе життя людей, тварин, рослин

Номер слайду 15

Три стани води

Номер слайду 16

Текуча Не має власної форми Прозора Безбарвна Без запаху Може розширюватися і стискатися Може бути розчинником речовин

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Попрацюймо вдома Прочитати статті підручника про воду.. Підготувати відповідь на питання: “Навіщо п`ють воду” Підготувати повідомлення про “живу “ і “мертву” воду. Намалювати малюнок про воду в різних станах.

ppt
Додано
19 червня 2023
Переглядів
182
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку